Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/22/18 in all areas

  1. Încearcă să iei legătura cu poliția, respectiv DCCO, pentru că sunt printre singurii care au expertiza și mijloacele de a ajunge la indienii ăștia opăriți. Recomand asta pentru că am mai auzit de cazuri rezolvate de ei tot pe partea asta de țepe prin criptomonede/ransomware. Spor!
    3 points
  2. Adaug la @spider: Stii ca exista legi care amendeaza si firma in caz ca pierd datele clientilor. Daca sunt date personale, datele clientilor, etc. afectate ai un termen sa anunti problema. Daca se descopera ca firma nu respecta legile de protectie a datelor intra si patronul la belele. Sfatul meu e sa se informeze repede de legi si sa notifice problema la institutiile statului. Sunt niste pasi legali care trebuie respectati... Dupa sa caute pe cineva care sa recupereze datele din alte surse. (Daca exista backup, poate din alte documente printate sau din alte calculatoare se pot recupera partial niste date, se unele numere pot fi estimate sau recalculate). Sansele sa recuperezi ceva din pc infectat sunt > 10% (daca ii platesti) si >1% daca nu ii platesti.
    1 point
  3. Hai ma, vorbesti serios? ... expert in calc, ce plm crezi ca o sa faca ala? o sa frece menta cateva ore pe langa fisierele criptate, la final dupa ce va abureste cu cateva explicatii dinainte pregatite, o sa va spuna ca nu se poate face nimic. Stiam ca astea au ceva "termen de expirare a key-ului ptr decriptare" un anumit interval de timp, apoi se duce si acel request. Trebuia de la inceput, fiind vorba dupa cum spui tu, de o firma mare, anuntata politia, de acolo va ghidau ei ce si cum, dar cum romanul e carpaci, crede ca o poate rezolva si altfel.. Din punctul meu de vedere, daca nu plateste suma respectiva si totusi printr-o minune sa-i deblocheze sistemul, toate datele sunt deja pierdute, like4ever.
    1 point
  4. am si eu 3 invitatii, cine doreste pm, le dau cu mare drag
    1 point
×
×
  • Create New...