Jump to content

mariusdmm

Active Members
  • Posts

    275
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by mariusdmm

  1. Salutare. Asta cu "salariul minim in IT" e relativă. Acum 3 ani m-am angajat în IT mai exact junior sysadmin linux(București), neavând nici cea mai mică treabă cu sistemul ăsta de operare, eram windows-ar convins. Angajatorul presta/prestează servicii de hosting și singurul lucru care l-a făcut să mă angajeze a fost că știam chestii de bază legate de domenii (name servere, registrar etc), pentru că în facultate prin 2009/2011 când mă plictiseam în cămin, m-am apucat sa-mi fac un site și atunci am învățat ceva basic de name servere, registrar, teme, plugin-uri, cât sa fac 3 pagini în 3 culori pe care să cânte o melodie. M-am angajat cu 2500lei/lună și pot spune că dupa 2 ani mi-am dublat salariul, ceea ce pentru mine este o mare realizare știind de la ce nivel am pornit jobul. Atâta timp cât iți place ceea ce faci, înveți mai ușor, prinzi mai repede si te auto educi. N-am făcut niciun curs de linux de niciun fel. Am învățat totul de la zero, în timpul programului și extra acasă, pentru că m-a prins din prima eu fiind și o fire perfecționistă căreia nu ii place sa dea chix. Colegii au avut un mare aport fiindcă au știut să-mi explice și să mă facă sa-mi placă să lucrez în linux. A mai sus cineva asta mai sus : nu cautați din prima salarii de mii euro, ci cautați un mediu care să vă permită să evoluați rapid și eficient, cu colectiv tânăr și pe aceeași lungime de unda cu voi/aceeași mentalitate. Fiți sinceri cu voi, realiști și evaluați-vă real cunoștințele. Înainte să te angajezi undeva, vezi dacă domeniul respectiv are viitor, dacă înveți în permanență lucruri noi, fiindcă rutina și același task-uri zilnice din care nu înveți nimic nou, ucide evoluția voastră profesională. În zilele noastre puteți afla multe informații despre o firmă dinainte să ajungeți la interviu. Am refuzat zeci de interviuri, după ce am citit părerile foștilor angajați, pentru ca în ziua de azi, timpul e foarte prețios. Nu vă angajați in IT sau în orice alt domeniu, doar că se câștigă bine, fără să existe plăcere/pasiune pentru lucrul ăla pentru că vă mințiți singuri și într-un final eșuați.
  2. multa muie lu' Pop, care face pe victima pe youtube cu mizeriile si teoriile lui conspirative, ca defapt "sel.ro" e un mega-super-extra magazin dar, nu ii lasa emagul si fortele statului sa se desfasoare in liniste - cititi ce scrie lumea pe grupul asta - https://www.facebook.com/groups/pagubiticelpunctro/ inainte sa comandati de la ei. eu nu inteleg cum un magazin cu sute de plangeri la ANPC, inca poate functiona si da tepe linistit in 2020..fmm pop cu mizeria ta de magazin
  3. un sfat...nu le muta pe vmware ca o sa ai load pe masini...incearca proxmox...o sa zboare dupa
  4. also 🤣🤣🤣🤣🤣🤣hahahahahahahahahahahahahahahaha
  5. Te rog eu mult sa nu-mi mai dai reply-uri la postari. Te rog din suflet. Cauta sa faci postari in alta parte.
  6. Daca citeai ultimul reply din link-ul tau, vedeai asta - http://prntscr.com/njitpr
  7. Era un post pe facebook "Samsung Galaxy Romania" ( unde zeci de useri au semnalat aceasta "problema" )si am citit si pe "xda-developers" chestii asemanatoare. Problema hardware nu e sigur, pentru ca am fost cu el la Samsung si mi-au zis ca e posibil sa fie de la update-ul la Oreo si sa astept alte actualizari. Pozele se vad ok, insa fata de cele de anul trecut cand aveam android 7, acum sunt mai sterse. Si atunci ca si acum, faceam pozele pe modul auto.
  8. Am incercat. Aceeasi chestie. In fine. Hai sa nu facem chat aici, doar de dragul "postarilor". Daca ai idee despre ceea ce vreau, ok. Daca nu mai bine te-ai abtine.
  9. Am observat ca la fiecare update/modificare de OS, pozele se vad din ce in ce prost. Am citit si pe google nenumarate "plangeri" de acest gen. Am vazut pozele de acum 1-2 ani si sunt net superioare calitativ decat cele de acum cu OREO.
  10. Salutare. Am un telefon Samsung S7 cu android 8.0 si as vrea sa ii fac downgrade la android 7. Am incercat toate variantele/tutorialele/explicatiile de pe google, dar nu reusesc. Motivul pentru care nu reusesc este versiunea de bootloader, deoarece android 8 are versiunea 4 de bootloader, iar android 7 are versiunea 2. Ma poate ajuta cineva cu informatii/pareri cum as putea sa fac ? Multumesc frumos anticipat.
  11. cand iti mai cade vreun serviciu stai cu tailf pe logul serviciului respectiv, dai refresh la pagina si vezi ca indica log-ul sau poti rula "dmesg" in momentul de inactivitate si cauti sa vezi ce s-a intamplat sau instalezi "sysstat.x86_64" acum...si cand iti mai cade urmaresti istoricul load-ului de pe server prin comanda "sar -q" sau cum am mai zis cand nu-ti functioneaza, htop in consola si vezi ce anume iti consume resursele ( ram /cpu )
  12. in principiu, ceva iti mananca resursele, iar kernelul iti opreste din servicii ( serverul web, mysql etc ). indicat ar fi sa stai cu htop-ul pe el in momentele alea sa vezi ce anume iti consuma resursele atat de mult.
  13. Nu prea mai e avantajos sa minezi acum, avand in vedere pretul bitcoinului, care e foarte jos. Eu iti recomand sincer sa cumperi BTC direct si sa astepti sa creasca ( daca mai creste ), fara sa te mai stresezi cu mineri, curent. In iarna si eu am vrut sa cumpar antminer, dar de banii aia am cumparat btc de 3000 dolari, la pretul de 12500 dolari/btc...am mai facut ceva trade-uri cu verge si ripple...si aproape mi-am dublat bitcoinii..acum astept sa creasca, avand in vedere ca, crypto este o investitie pe termen lung.
  14. uite aici RIG bun la pret, daca mai cauti. https://www.olx.ro/oferta/rig-minat-eth-152mh-IDaKpx7.html
  15. din cate am citit pe platformele din RO intra banii greu in cont cand faci deposit prin transfer bancar ( cateva zile chiar ), mai ales ca acum sunt zilele astea nelucratoare. de ex pe plus500 scrie ca in maxim 5 zile lucratoare. pe plus500 iti poti muta wallet-ul pe alta platforma ?? ca nu prea am vazut , ori nu m am uitat eu bine
  16. or sa scada, dar nu se vor prabusi.toti cumpara zilele astea pentru ca sunt anuntate parteneriate cu multe monezi in anul 2018 (news & comunicate officiale ), eu vad ripple ajungand la 3$ pana la jumatatea lu' ianuarie. la ora actuala e cea mai buna moneda in care poti investi. e usor sa mananci seminte si sa iti dai cu parerea cand nu ai habar cu ce se mananca...cam asta e definitia romanului.
  17. am facut cont aseara pe kraken si inca astept sa-mi valideze datele...pot sa cumpar cu euro direct ripple si-mi fac ei conversia lei-euro ( cred ). la exchangeurile locale n-am gasit unu ok, plus ca nu lucreaza zilele astea libere cateva din ele. daca reuseam sa cumpar aseara ripple la 1.23 acum aproape imi dubla investitia. imi e teama ca odata ajuns la pragul de 2$ o sa inceapa sa scada si nu cred ca va mai avea o asa ascensiune prea curand. asta e . inca astept validarea contului la kraken
  18. ms frumos..dar astept sugestii/pareri de la cineva care are mai mult de 2 posturi, no offence
  19. am de investit 12.000 ron in crypo si ma gandeam sa cumpar ripple ( e singura care creste in ultima vreme). ce site-uri imi recomandati sa cumpar btc cu lei ca pe urma sa cumpar ripple ??? de minat momentan n-am gasit un asic s9 la pret decent si ma orientez catre trade.
  20. Am observat asta acum . La postul asta . E de la mine sau de la forum ?
  21. si cum fac daca vreau sa filmez ?? ca nu gasesc nicaeri ...
  22. de cand plm sa dai jos o pagina e "proiect" ??? si-a batut madularul de tine...bine ti-a facut. inloc sa te duci la politia comunitara sa depui plangere, tu umblii cu smecherii pe saituri de oameni corecti. de asta a ajuns tara asta un gunoi..rusine dinu patriciu
  23. mariusdmm

    Vand

    Vand memorii ram PC / Laptop Bucuresti Sectorul 4 • OLX.ro Vand Extensii USB 2.0 1m Bucuresti Sectorul 4 • OLX.ro Vand Samsung I9505 Galaxy S4 Bucuresti Sectorul 4 • OLX.ro
×
×
  • Create New...