Jump to content

fusername

Active Members
  • Posts

    461
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by fusername

  1. Salut!

    De ceva timp, cineva,  îmi editează postările fără niciun motiv.

    Astăzi mi-a fost editată și semnătura.

    Solicit restricționarea drepturilor moderatorului aa7670 (ori celui dovedit, sunt indicii că el a editat) la setările conturilor!

    În cazul în care nu este posibilă solutionarea cerută mai sus, solicit ștergerea totală și definitivă a continutului postat, care apartine userului @fusername, din baza de date și din backup-urile anterioare.

     

    Administratorii rstforums.com vor fi singurii responsabili pentru informațiile postate pe acest forum de către userul @fusername, trecute sau viitoare acestei sesizări, în cazul în care solicitările de mai sus nu vor fi soluționate întocmai și la timp, având în vedere  ușurința modificării informațiilor care aparțin acestui forum (rstforums.com) de către sau cu ajutorul administratorilor forumului.

     

    @aelius, @Nytro

     

    Noroc!

  2. 7 hours ago, aa7670 said:

    În tarile civilizate, cand te inregistrezi cu medicul de familie si sistemul de sanatate, completezi un formular cu "next of kin" sa stie pe cine sa contacteze in caz de urgenta.

    De acord cu tine, dar tu nu știi ce înseamnă să trăiești în țara super-civilizată care se numește România.

    Am primit cardul de sănătate gata activat și cu pinul blocat. Medicul spune așa:

    - Rezolv eu cu casa de asigurări într-o săptămână - două. Nu-i nicio problemă.

     

    La fel îmi imaginez "Title=Abacus Login", "Label1=Processing", "Label2=Remaining 17 days", "Icon=progressanimated.gif".

  3. Rămâi anchilozat după un accident la un meci de fotbal și nu te mai cunoaște telefonul din cauză că ai fața strâmbă și îți tremură mâinile de durere.

    În situația asta nu poți suna acasă ca să înștiințezi despre starea ta. Cineva din jurul tău te-ar putea ajuta, dar telefonul tău are gândire proprie, atâta cât are el, și nu-l cunoaște nici pe ăla. Și rămâne blocat. Pentru securitatea și intimitatea ta. Pricepi?

     

    Na belea! Tehnologie tragicomică.

    • Upvote 1
  4. 1 hour ago, TheXQuery said:

    Salutări, pseudonimul meu online este thexquery şi m-am înregistrat aici pentru diferite challenge-uri, tutoriale şi multe alte lucruri.

    Sper să ne înţelegem, o zii faină.

    Zic faină și vin cu primul challenge pentru tine:

    1. Scrie corect în limba română!

     

    Să ai o zi faină!

     

    • Upvote 2
  5. 26 minutes ago, sicilianul said:

    Nu ii mai merge Hard Reset pentru ca a pus alt ROM

    Omu' a zis că a instalat root. Nu vă mai uitați în globuri de cristal!

     

    @Alexey79 nu ai spus de care xperia ai tu. Vezi în tutorialul de mai jos cum se face "Hard Reset" pentru xperia z! Dacă nu funcționează pentru tine, revino aici cu o întrebare sau mai caută pe youtube "hard reset + 'modelul telefonului tău'"! Spor la treabă!

     

     

     

  6. 2 hours ago, albastrel said:

    Un prieten de-al nostru "PH4N70114" mi-a dat un pm foarte interesant cu o problema pe Iphone 5s. Mi s-a spus ca pe displayul "LCDul" apar dungi albastre cand il porneste, in iTunes cu erroarea 9 gen:

     

    1.

    ddddddddddddddddd.jpg

     

    Problema prietenului nostru este din placa de baza, este fisurata, s-a bagat surubul gresit, dupa cate ati observat, in placa de baza, se afla SURUBURI MICI SI MARI!!!!

     

    2.

    aaaaaaaaaaaaaaa.jpg

     

    Cateodata probleme de genul, da, cu posibilitati foarte mici sa fie din LCD, de asta, trebuie testat si LCDul poate sa fie magnetizat!!! Dungile la magnetizare, dispar intr-o saptamana singure!

     

    3.

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.jpg             tttttttttttttttttttttttt.jpg

     

    Daca aveti alte probleme hardware sau software, va astept cu intrebarile aici!

     

     

     

    O zi buna!

     

     

     

     

     

    Un tub catodic magnetizat distorsionează culorile. Electronii eliberați de filamentul incandescent al tunului electronic sunt atrași de câmpul electric puternic, prin vid, către suprafața ecranului. Aceștia, trecând prin câmpul magnetic al bobinei de deflexie, sunt deviați, formând imaginea pe ecran. Un câmp magnetic nedorit ar devia electronii din tub, fapt care ar distorsiona imaginea.

     

    Un LCD folosește o matrice de tranzistori care aplica un câmp electric, reorientând niște cristale lichide prin intermediul unor electrozi transparenți. Cristalele lichide se află între două filtre polarizante, orientate la 90° unul față de altul (deci ecranul blochează lumina, devine opac). Acestea (cristalele lichide), au rolul de a reorienta lumina polarizată de către un filtru către celălalt filtru, în așa fel, încât lumina va răzbate prin cel de al II-lea filtru, în acest fel, ecranul devenind transparent. Unghiul de răsucire al cristalelor este direct proporțional cu potențialul electric dintre electrozii transparenți care cuprind lichidul ca într-un sanwich. Formarea imaginii pe un ecran LCD este influențată doar de către acel potențial electric aplicat pe acei electrozi transparenți care reglează intensitatea (opacitatea) fiecărui subpixel (R, G sau B). Cristalele lichide fiind nonmagnetice iar electronii circuland doar prin conductori (nu sunt eliberați în vid), ecranul LCD nu poate fi afectat de către câmpurile magnetice și nici magnetizat. Deci imaginea generată de un ecran LCD nu poate fi distorsionată de către un câmp magnetic.

     

    Spor la treabă!

     

    • Upvote 1
  7. Introducing the LEDE project - A reboot of the OpenWrt community

     

    The LEDE project is founded as a spin-off of the OpenWrt project and shares many of the same goals. We are building an embedded Linux distribution that makes it easy for developers, system administrators or other Linux enthusiasts to build and customize software for embedded devices, especially wireless routers. The name LEDE stands for Linux Embedded Development Environment.

    Members of the project already include a significant share of the most active members of the OpenWrt community. We intend to bring new life to Embedded Linux development by creating a community with a strong focus on transparency, collaboration and decentralisation.

    LEDE’s stated goals are:

      • Building a great embedded Linux distribution with focus on stability and functionality.

      • Having regular, predictable release cycles coupled with community provided device testing feedback.

      • Establishing transparent decision processes with broad community participation and public meetings.

    We decided to create this new project because of long standing issues that we were unable to fix from within the OpenWrt project/community:

       1. Number of active core developers at an all time low, no process for getting more new people involved.

       2. Unreliable infrastructure, fixes prevented by internal disagreements and single points of failure.

       3. Lack of communication, transparency and coordination in the OpenWrt project, both inside the core team and between the core team and the rest of the community.

       4. Not enough people with commit access to handle the incoming flow of patches, too little attention to testing and regular builds.

       5. Lack of focus on stability and documentation.

    To address these issues we set up the LEDE project in a different way compared to OpenWrt:

        1. All our communication channels are public, some read-only to non-members to maintain a good signal-to-noise ratio.

        2. Our decision making process is more open, with an approximate 50/50 mix of developers and power users with voting rights.

        3. Our infrastructure is simplified a lot, to ensure that it creates less maintenance work for us.

        4. We have made our merge policy more liberal, based on our experience with the OpenWrt package github feed.

        5. We have a strong focus on automated testing combined with a simplified release process.

     

     

    Homepage.

  8. 39 minutes ago, tjt said:

    E o placere sa lucrezi cu manageri straini, simti cu adevarat ca iti sunt parteneri si nu superiori.

     

     

     

    Superiori se cred ei. Termenul realistic este "sugaci".

     

    Atentie la sugaci. Au limbile bifurcate!

    • Upvote 1
  9. Isteria asta cu interfața s-a născut în primul meu commentUnde-i vorba despre Compiz, Beryl, Desktop effects, Plasma sau Gnome (.)? Nu a zis nimeni nimic de wobbly windows sau alte prostii care nu-și au locul într-un distro pentru școală.

    3 hours ago, dangels said:

    Multi din cei care zic ei ca au "trecut" pe Linux, de fapt si de drept habar nu au cum se instaleaza un program in Windows, dar au pretentii sa vina desktopul configurat de-a gata ei doar sa se logheze ... si atit. Ce o fi atit de greu sa iti configurezi propriul desktop sincer nu inteleg...

    Reciteste cu atentie tot topicul și vei intelege!

    On 4/25/2016 at 9:23 AM, dangels said:

    -De ce ar fi bazat pe Debian și nu ar fi  Debian?... pentru simplul fapt ca la Debianul acela cunoscut de toata lumea pot fi adaugate foarte usor laboratoare virtuale si programe pentru educatie care nu se gasesc nici in repo de la Debian cu ajutorul unui program propriu care contine cel putin 15.000 linii de cod...Normal ca este perfectibil acel program, este destul de simplist, noua versiune va aduce functionalitati noi...

    Asa cum am mai spus, nu sunt foarte interesat de cum arata , ai destule unelte pentru personalizare in iso, Linuxul poate fi personalizat in functie de dorinta fiecaruia, la urmatorul beta este posibil o noua tema. In schimb sunt foarte interesat de programe noi pentru educatie, laboratoare virtuale, utilitati pe care alte distro nu le au...

    Hint: Refracta.

  10. On 4/25/2016 at 6:52 PM, aa7670 said:

     

    Prima impresie conteaza si multi useri se vor lovi de asta si vor judeca marfa dupa ambalaj. In ziua de astazi, look-ul si feel-ul sunt esentiale, pentru ca oamenii compara produsele, chiar involuntar (in subconstient) si fac anumite alegeri.

     

    Nu am momentan un Raspi 3B la indemana.. ai incercat sa vezi daca merge pe asa ceva? Daca nu.. poate ceva pentru viitor? Ca Raspbian OS tot e Debian-based si cred ca multe scoli ar fi interesate de niste low-cost Raspberrys cu Edu Ro pe ele. (daca e un OS bun, poate deveni o chestie comerciala chiar, devenind reseller de Raspi cu OS la pachet ;) )
     

    Dacă ai cunoștințe departe de subiect, ar trebui să te abții de la comentarii, mai ales că ai "crescut" moderator! Limitează-te la ce cunoști în timp ce înveți din ce vezi în jurul tău!

     

    On 4/25/2016 at 9:23 AM, dangels said:

    Toata lumea viseaza interfete grafice deosebite cand este vorba de sisteme. Nu ma preocupa atit de mult interfata grafica, in schimb sunt foarte preocupat de ce aduce nou un sistem, de utilitatea lui. Ai mai sus lista programelor instalabile cu un singur click. Primul beta avea vreo 4gb cu tot felul de programe pentru educatie... lumea a zis ca nu este bine, nu avem ce face cu atitea programe si laboratoare virtuale (desi invatamantul romanesc avea AEL de la Siveco pe bani grei)... La al doilea beta am adaugat un installer propriu care poate instala foarte usor toate cele 132 de programe (+100 pentru educatie), peste 30 din aceste programe si laboratoare virtuale nu prea le gasesti pe vreo distributie Linux ...Pe canalul video ai destule instalari cu un singur click.... Iso in orice versiune vine cu foarte putine programe, userul poate instala ce doreste in materie de educatie. Deocamdata sunt concentrat pe lista de programe pentru educatie, multe programe necesita scripturi separate pentru instalare.

    -"În "Edu * Ro", de ce "*" și de ce "Ro"?"...fiecare este liber sa aleaga...

    -"În "beta 2", de ce "beta" și de ce "2"?"... pentru ca este al doilea functional...

    -De ce ar fi bazat pe Debian și nu ar fi  Debian?... pentru simplul fapt ca la Debianul acela cunoscut de toata lumea pot fi adaugate foarte usor laboratoare virtuale si programe pentru educatie care nu se gasesc nici in repo de la Debian cu ajutorul unui program propriu care contine cel putin 15.000 linii de cod...Normal ca este perfectibil acel program, este destul de simplist, noua versiune va aduce functionalitati noi...

    Asa cum am mai spus, nu sunt foarte interesat de cum arata , ai destule unelte pentru personalizare in iso, Linuxul poate fi personalizat in functie de dorinta fiecaruiala urmatorul beta este posibil o noua tema. In schimb sunt foarte interesat de programe noi pentru educatie, laboratoare virtuale, utilitati pe care alte distro nu le au...

    Următorul beta ar fi mai bun dacă ar veni "din prima" în limba română (că este RO).

    Cu un singur script nu poți avea pretenția că ai creat un nou distro. Altfel ai fi văzut Gimp Linux, Blender Linux, KDE OS, Amarok Linux și chiar nano Linux. Cred că ai înțeles ideea.

    Intenționat nu ai nicio aplicație educațională pe imagine la start (prietenii stiu de ce). Cum ai spus și tu, "Linuxul poate fi personalizat in functie de dorinta fiecaruia". Deci aici avem un linux personalizat de tine. Debian. Nimic altceva.

     

    Reține: niciodată nu vei reuși să faci ceva excepțional dacă ai în permanență impresia că muncești prea mult. Lucrurile excepționale se fac cu dragoste.

    Caută un proverb despre dragoste cu de-a sila!

     

    Nu considera critica o ofensă! Adu-ți aminte că unii o numesc "feedback"!

     

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...