Jump to content

CainMark

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by CainMark

  1. Salut, am cumparat o licenta pentru avast VPN, paltforma windows si eu nu am ce face cu ea si am zis sa o postez aici

    Instructions

    1, Download and install Avast SecureLine VPN.
    2, Double-click the license file and confirm activation.
    NOTE: If you already have Avast Antivirus installed on your PC, proceed to step 2 right away.

    Software http://secureline.tools.avast.com/tools/secureline/avast_secureline_setup.exe

    License:

    CC/Atg2AtgsL4hIMqb6nRrxK=BhiiX5DoTiKRAGHqqxMTB6HKLHp=LgK8u5pLQyHZLHKqX6fkP6ST9xfGA6SiHgfeXmHg65fokJgzHHi

    Decode: Reverse Base64 Atom-128, ordinea o stabiliti voi

  2. Salut, sunt Robert si m-am alaturat voua datorita faptului ca sunt un pasionat de securitatea web dar sunt incepator, sper ca aici sa imi fac "prieteni" care ma pot ajuta in acest domeniu si sa acumulez cat mai multe cunostinte. Cate ceva despre mine, recent m-am apucat sa invat despre networking si sa-mi mai imi imbogatesc cunostintele fata de sistemul linux, ca limbaj de programare inca nu m-am decis care l-as putea alege dar ma gandesc sa aleg java sau python.

  3. Salut, acesta este un tutorial destinat celor ce doresc sa se apuce de networking dar si celor cu experienta pentru o scurta reamintire a unor lucruri foarte importante.

    Packet: un pachet este o unitate de date ce este rutata intre o regiune si o destinate de pe internet.

    Network Interface: O interfata de internet se refera la interfata programului pentru placa de retea(SOFTWARE->HARDWARE). Ca exemplu(luat dupa alt website): daca ai 2 placi de retea in unitatea ta fiecare poate fi controlata si configurata cu programul asociat ei.

    LAN(Local Area Network): LAN-ul se refera la o portiune mica din internet care nu poate fi accesata de majoritatea celor ce navigheaza pe internet. De exemplu la calculatoarele din laboratorul de informatica din facultatea mea toate calculatoarele sunt legate in retea(LAN).

    WAN(Wide Area Network): WAN-ul este o retea mult mai raspandita decat LAN-ul

    Protocol: Un protocol este un set de reguli care defineste un limbag prin care dispozitivele pot comunica. Niste exemple de protocoale sunt: TCP,UDP,IP,ICMP. Prin aceste protocoale functioneaza: HTTP, SSH, TLS/SSL, FTP si multe altele.

    Port: Un port este o adresa pornita pe un singur calculator care este legata catre un anumit software. Exemplu: HTTP are portul 80

    Firewall: Este un program care decide ce trafic sa primeasca sau sa iasa dintr-un anumit calculator

    NAT: Este o cale de a "traduce" request-urile care intra intr-un server catre un server sau o piesa.

    VPN(VIrtual private network): el creeaza o cale sigura prin care poti naviga printr-o retea publica, mai precis iti ascunde ip-ul tau real inlocuindu-l cu cel de la capatul la care te conectezi.

    Daca am gresit cu ceva, va rog frumos sa ma corectati!

    O sa revin in scurt timp(cateva zile) cu un tutorial despre protocoale(ce fac cele, tipuri de protocoale, cum ne ajuta, cum functioneaza)

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...