Jump to content

PlTlCU

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by PlTlCU

  1. Nu cred ca exista vreun subiect pe lumea asta pe care sa nu il poti trata in carti intregi. Pe un site de servicii nu trebuie sa scrii doar despre serviciile care le oferi, poti sa scrii despre ce probleme abordezi, situatii potentiale, clienti, instrumente folosite, noutati din domeniu, statistici luate de pe situri de statistici, sfaturi, etc etc etc.

    La backlinks, ai 2 optiuni. 1, inca nu a ajuns crawlerul de google acolo, ca presupun ca la google backlinks te referi. Sau 2. Nici nu o sa ajunga in curand, pentru ca pagina respectiva pe care e postat situl tau ori nu e indexata in google, ori e penalizata, ori e considerata de doi lei, etc.

    Revin la continut. Daca vrei sa te axezi pe situl tau pe strategii de spam, continutul nu e important asa mult, dar conteaza, desi tu ai urmari un hit and run. Daca e ceva serios, cum am impresia ca vrei sa fie, stand si urmarind statistici, si asteptand sa iti apara backlinkuri o sa pierzi din vedere partile cu adevarat importante.

    Desi multi din prietenii mei de exemplu ma contrazic cand e vorba de urmarit statisticile, ei sustinand contrariul, eu consider ca atata timp cat nu ai trafic de referinta de volum mediu, dupa care sa poti crea niste patternuri si sa iti faci idei clare despre diverse obiective atinse sau potentiale, nici macar nu merita sa deschizi o pagina de statistici mai mult de o data pe zi, 10 secunde. Unde la statistici includ de unde am backlinkuri, cat trafic am, ce locatie, ce face individu pe site, bla bla, bla bla.

    Cand ai trafic putin, tu vei formula concluzii bazate pe evenimente izolate, nu pe reguli generale, si s-ar putea sa iti faci mai mult rau decat bine, judecand copacul dupa frunza.

  2. Hm, nu am incercat niciodata pentru altii, dar pe bani as scrie si in somn :)) Problema e ca sunt tare mofturos cand e vorba de cascaval si habar nu am unde sa ma autopropun.

    Mersi de bun venit patroane :)

    Oare reckon e ceva rang? Ca imi scapa. Sau asta e ca in regatele.com, tin minte ca m-am inscris acum foarte multi ani in joc, si cand intru in taverna in prima zi, incep 3 sa ma injure, ca as fi fost o clona :))

  3. Da-mi voie sa fac o presupunere. Ai deschis situl de o saptamana. Presupun ca e cam golas, vis-a-vis de content. Prima prioritate ar trebui sa fie dezvoltarea continutului, nici macar optimizarea lui. Intai scrii continutul pentru site, apoi cand prima faza e gata, te apuci si il optimizezi.

    Treaba asta cu statisticile o face toata lumea la inceput. O greseala mare, si o risipa de timp. De statistici eu spun sa te ocupi putin mai incolo, atata timp cat nu stai foarte bine cu continulul. De ce? Pentru ca siturile vechi au avantajul vechimii, a linkurilor facute natural, si in mod cert si al continutului. Tu vrei sa construiesti casa sarind peste fundatie, arunci niste ciment acolo si las ca e bine, punem peretii, si de fundatie ne mai ocupam noi ca avem timp. Linkuri naturale sau de calitate ma indoiesc ca poti sa aduci rapid, pentru ca ar insemna sa ai buget sau experienta. Daca ai avea experienta, nu ai chema vizitatori intr-o casa fara acoperis, niste fotolii, un televizor, un bar cu un spritz, etc. Asa ca incepe cu inceputul si nu iti sapa groapa singur.

    Acum de linkuri. Practic vorbind, am avut situri si cu linkuri create natural, si cu zeci de mii de linkuri facute cu GSA SER si alte cateva softuri. Ce intrebi tu are ca raspuns o carte intreaga. Care isi schimba continutul periodic :) Daca nu tot timpul.

    Nu conteaza numarul linkurilor atat de mult cat calitatea lor. Poti sa pui 1 milion de linkuri sa te bage mr. G in sandbox sau sa te inece de tot. Poti sa pui 5k sa patesti la fel, sau sa fie totul lapte si miere. Poti sa pui alea 2k de care zici, si degeaba le pui daca nu sunt de calitate.

    Poti sa pui 5 linkuri, si sa rupi tot cu ele. De ce? Cum ziceam, raspunsul e o carte, si depinde de multi factori.

    Nu exista raport backlinks/domeniu unic. Cu atat mai multe linkuri de calitate, cu atat mai bine. Nu exista numar exact de linkuri, pentru ca depinde de competitie, de algoritmii Google, care sunt imbunatatiti perpetuu, de soare, de luna, de cartea aia.

    Si daca vrei raspunsuri utile, elaboreaza mai mult intrebarile.

    Pentru ca nu stim daca vorbim de mere, pere, masini, caini, daca vorbim de situri in limba romana, sau engleza, sau germana, de asemenea, nu stim ce consideri tu concurenta mare, vis-a-vis de pozitia ta in cautarea respectiva, etc, etc, etc, etc. Si in functie de raspunsul tau, daca sunt caini, mere, pere, limba, si alti multi factori, numarul de linkuri, calitatea lor, minimum requirements pentru continut, optimizarea off si on page, poate sa difere enorm.

    Daca e pe limba engleza, sau alte limbi de circulatie internationala, iti recomand semrush.com sa il folosesti in paralel cu google account. Acum intamplator este pe forumul acesta o oferta cu 30 de zile gratis semrush pro. Apoi, daca nu iti permiti taxa lunara, dai 5 dolari pe fiverr.com in fiecare luna, si primesti varianta de 30 de zile fully working. Pe romana nu stiu daca e in regula, google.ro nu au in mod cert.

    Cum ziceam la inceput. Daca vrei sa mearga situl, si nu e un proiect temporar, intai fa continutul. Si apoi lasa numerele si rapoartele de linkuri, si invata baza. Fa eventual un case study daca are forumul asta asa ceva, si acolo lumea poate pune sfaturi. Asta daca e ok sa fie situl online pe forum, eu sunt mai reticent vis-a-vis de lucrurile astea.

    PS: Spune-mi te rog daca websitul ofera cumva servicii de marketing online sau webdevelopment :D

  4. Ca plan, am venit aici sa prind din zbor informatii utile, si sa ajut, limitat la partea tehnica, avand in vedere ca nu stau bine cu ideile castigatoare in acest moment. Oricum sincer sa fiu nu as face publica o astfel de idee, dar in limita in care nu as fi afectat de concurenta sau schimburile ar fi pe termen mediu si lung reciproce, probabil ca as impartasi idea cu persoane care ar putea sa fie la momentul respectiv mai mult sau mai putin apropiate de mine.

    Deci, sunt aici pentru comunicare, nu am nici o asteptare acum, deocamdata sunt curios de felul cum functioneaza comunitatile romanesti de gen, nu am facut parte din nici un fel de comunitare romaneasca online, minus micile comunitari din travian si triburile acum foarte multi ani, daca se pune :).

    Lucrand in general singur in acesti 15 ani, cred ca lucrul cel mai important care mi-a lipsit mi-a fost comunicarea, raportat la domeniul de munca evident, brainstormingul, lucrurile care exista intr-o corporatie, intr-o firma. Am avut prieteni care lucrau in domeniu, dar cand oamenii trag la carute diferite, egoismul ( care e o stare naturala normala, sa iti vrei binele tau intai, nu ) nu lasa loc de comunicari oneste si dezinteresate.

    Caut locul acela unde oameni care lucreaza pe cont propriu de mai mult sau mai putin timp, au invatat ca e rau sa imparti idei geniale cu toata lumea, dar e si mai rau pe termen mediu si lung, cand e vorba de informatie, ca tu sa centrezi, tu sa dai cu capul, tu sa aperi, si la sfarsit sa vrei sa castigi meciul cu o echipa din 11 jucatori.

    Vreau sa fiu pus, in cautarile mele, in postura lui Arhimede, sa zic Evrika .

    PS: Am o asteptare, am mintit. As vrea k interlocutorii mei sa nu foloseask k, prescurtari idioate, si o limba romana spurcata mai tare decat o spurc eu :)

  5. NCMircea, ca si incurajare, si coincidenta poate, stiu un tip, il cheama Mircea, nu glumesc :). La 31 de ani i s-a urat cu binele, si a zis nevestei pisi, un an de zile nu mai lucru nimic, ca eu invat java, se saturase sa fie agent comercial. Si dupa aproximativ un an de zile, in care intr-adevar si-a dedicat timpul full time, si-a gasit un job excelent in domeniu, domeniu in care profeseaza si acum dupa 4 5 ani de la eveniment cu tot mai mult succes. Depinde de tine, si de timpul care il ai la dispozitie.

    Daca esti din Cluj cumva, da-mi un PM, este o scoala perfecta pentru un incepator. Si nu te costa nimic, dar doar la anul poti sa incepi.

    Si ca o mica paranteza, stiu destula lume care a terminat facultatea de matematica si informatica de la Babes in Cluj, si degeaba au pierdut ani intregi acolo, ca nu au ce cauta in domeniu, si drept urmare, lucreaza in general ca agenti comercial, profesori sau sotii de programatori :))

  6. Salut voios de pionier

    Sunt Piticu, am 35 de ani, am 90 de kilograme, frumos ca smoala, istet ca focul, si inalt cam la vreo 180 de centrimetri ( cubi ).

    Pe vremuri, pana acu vreo 3 ani, reuseam sa fac un leu frumos cu marketing online. De 3 ani nu mai reusesc, sunt in cap total. Asta e tot ce am facut de cand am facut ochi in viata, de pe la 20 de ani. Nu am terminat facultate de IT, am terminat managementul afacerilor, si aia de gura mamei, pentru ca lucram deja la situri de affiliates online si mergea bine.

    Am terminat liceul de programare, dar nu mai stiu programare, in afara de chestii de baza, si sa modific una alta, stiu html,css pe de rost, sa folosesc joomla, wp, sa fac theme de la zero pentru ele ( de la zero cu Artisteer :)) ). Nu am rabdare sa lucru daca nu vad rezultate, si nu cred ca banii se fac doar cu rabdare :) Nu de alta, dar stiu din propria experienta ca poti sa ajungi de la 0 la 10k USD pe luna intr-un an, cu investitie de 100 de dolari, daca stii ce faci si ai noroc, sau mai bine, ai un pont de la cine trebuie. Si mai stiu ca se poate si mai bine, desi nu am avut onoarea sa fac 20,30,100k pe luna ( sau Marte ).

    M-am inscris aici pentru ca forumurile englezesti pe care miscam au devenit un fel de gradini zoologice, unde se discuta generalitati "utile", cica, unde lumea se lauda ca face foarte bine, sau se plange ca face foarte rau ( in ambele situatii exista sansa ca adevarul sa fie exact contrariul ), dar nu se mai discuta nimic util si practic, dupa explozia activitatilor online lumea e foarte reticenta sa imparta idei, de inteles, avand in vedere ca daca dintr-o data 1000 de oameni mulg o vaca, o omoara cu zile. Pe vremuri, cand eram tinerel, toata lumea era roz inca, probabil pentru ca era o concurenta foarte mica, si nu te deranja sa zici ce promovezi, mai ales daca respectivul se inscria sub tine si mai primeai un comision dupa el, si nici sa impartasesti metodele de lucru.

    Asa ca m-am inscris aici sa vad cum sunt comunitatile de romani, poate reusesc sa scot mortul din groapa, sau sa fac rost de gaina cu oua de aur noua. Am platit si o groaza de bani in astia 3 ani incercand sa pornesc lucruri noi, dar din pacate tot ce am agonisit si aveam ca banuti s-au dus pe apa sambetei, prost sa fii noroc sa ai.

    Bine v-am gasit, incerc sa ma integrez in preadistinsa societate de pe forum, desi stau cam prost cu socializarea.

    Forza fie cu voi! Craciun fericit si Sarbatori Fericite!

×
×
  • Create New...