Jump to content

sentinel

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sentinel

  1. On 1/20/2017 at 0:44 PM, AlexandruCT said:

    Multumesc, raman dator !

     

    probabil ti-ai dat seama si tu ca wi-fi scanning & pentesting = ilegal fara acordul admin-ului?

    asadar, daca te "joci" cu lucruri de genul asta, ar trebui sa te joci in reteaua ta, nu a vecinilor :) 

    stay safe!

    • Upvote 1
  2. 6 minutes ago, AlexandruCT said:

    Poti defini mai exact? Asta nu o stiam :D

     

    Exista mai multe tool-uri, dar trebuie sa faci si tu research. Nu poti sa te apuci sa faci Hack WIFI fara sa ai un knowledge solid in spate (daca vrei sa ai success).

    Iti recomand sa inveti linux, networking, scripting si abia apoi hacking.

     

    Dar daca insisti,  uite aici un hint:
    https://www.techworm.net/2016/10/hacking-wpawpa2-without-dictionarybruteforce-using-fluxion.html

  3. 15 hours ago, AlexandruCT said:

    Obisnuieste-te ! este ceva comun aici ! , iti va raspunde cineva ce este apt pentru asta .. din pacate eu nu stiu... ( Au apus vremurile cand aici era doar IT ) - ( Mai nou este pe baza de facebook , conturi , like , glume ) IP de la gateway deobicei este scris pe spatele routerului. Majoritatea routerelor din comert acolo il au.

     

    IP-ul routerului (gateway-ul) poate fi orice IP vrea admin-ul dintr-o clasa privata. Si nu ai cum sa ai access la el daca tu esti in afara retelei.

    Access-ul la gateway se face dupa ce ai intrat in retea.

  4. 1 hour ago, DoubleG said:

    nu stiu de ce toata lumea recomanda la inceput C la inceput, de parca C-ul ar fii miezul.

    da, e un limbaj de programare bun, dar nu pentru incepatori.

    tu fiind incepator trebuie sa inveti ce sunt functiile, variabile, cum se folosesc, cum faci un sistem, nu sa inveti ce e ala un pointer ca o sa-ti pierzi imediat interesul.

    nu mai zic ca in c rezultatele nu prea se vad, in comparatie cu programarea web rezultatele se vad imediat, faci ceva.. merge, si ai ambitia sa continui.

     

    eu iti recomand programarea web, n-ai nevoie sa instalezi prea multe (xampp), ai doua variante front-end (ce se vede) si back-end(ce nu se vede)

    dar eu zic sa te bagi pe front-end, pentru ca o sa vezi ca e frumos si o sa-ti placa.

     

    e o prostie sa te bagi in c++ si sa citesti sincer, o sa te plictisesti imediat si o sa renunti cu ideea ca programarea nu e de tine.

    si eu cand eram mic am avut tentativa sa invat c++, descarcasem o carte, dar imediat m-a plictisit.

    dupa ce inveti programarea la nivel general, incerci si alte limbaje.

     

    Sunt de acord cu DoubleG, e mai simplu sa incepi cu web development, intelegi mai repede.

    Invata HTML+CSS, JavaSript, PHP, SQL

     

    Un ghid bun e aici: http://www.w3school.com

     

  5. 6 minutes ago, ykcul said:

    Nu vreau sa dezvolt chiar o aplicatie ... dar cu timpul in care invat sa pot exersa in afara perimetrilor, nu intr-un text document daca intelegi ce zic, asta asa ca sa percep mai multe unghiuri de perspectiva . Cu toate ca m-ar interesa sa fac curand (asa ca incepator) o aplicatie mobila de informare despre birocratie si alte interactiuni cu statul in societatea romaneasca.

     

    Daca am inteles eu, vrei sa inveti lucrand la un proiect, dar asta nu poti face din prima (sau poate tu poti, cine stie?).

    Sfatul meu este sa inveti bazele programarii, apoi sa incepi sa inveti mai aprofundat lucrand la un proiect.

    Ti-am zis, daca vrei sa inveti mobile development, trebuie sa iti alegi, Java pt telefoane android, sau Swift pt telefoane IOS.

    • Upvote 1
  6. 28 minutes ago, ykcul said:

    Salut ! Am tot cautat pe google , youtube etc.. tot felul de informatii despre Automatizari , si pentru ce ma intereseaza pe mine din pacate am observat ca nu se vorbeste pe internet cu toate ca stiu sau cred ca pot realiza ce am eu in plan de automatizare ...ceva strict din punct de vedere personal/profesional.

    Eu unu sunt elev la un liceu tehnic de mecanica deoarece am o ''pasiune'' ( daca pot sa-i spun asa.. mai mult o obsesie ) despre mecanisme , radio-comanda etc.

    Am postat acest topic deoarece nu prea sunt sigur daca ideea mea de a continua catre o facultate de inginerie mecanica de orice fel (militara, navala , mecanica etc ) o sa-mi fie pe plac pe viitor findca aceste optiuni erau bune la vremea lor si au fost exploatate destul de mult pana in prezent. Nu prea stiu cu ce se mananca programarea dar totusi am tendinta de a descoperii acest "taram virtual".

     

    Apropo de topic , sunt curios ce limbaje m-ar ajuta catre o sistematizarea, optimizare a automatizarilor de orice tip. Pe ce device-uri m-ar interesa : software/smartphone , computere de bord (masini) , radio-comanda , robotica , telecomunicatii  (nu stiu daca am enuntat corect propozitia asta dar sper sa intelegeti ;) ).

    M-am interesat de toate limbajele pe internet , pdf , carti cumparate . Dar sunt vechi , iar cele noi sunt in limba engleza ( stiu engleza dar sa studiezi in alta limba prin expresii si contexte diferite de limba romana e cam dificil , apoi sa intelegi si programarea in sine e GREU ) iar dupa ce iti dedici timpul si iti futi toti nervi sa vezi ca se aseamana dar nu se imbina oarecum ceea ce ai in cap.~X(

     

    Vreau sa aflu pareri , indrumari sincere de la cei care isi dedica o parte din viata acestei pasiuni.

     

     

    Edit *

             Nu stiu daca am postat bine acest topic aici dar asa sa nimerit :) 

     

    In primul rand trebuie sa inveti engleza.

    E foarte, repet foarte greu sa inveti programare in limba romana.

    Cat despre limbaje, il poti invata pe care iti place mai mult. Pt asta trebuie sa le vezi pe toate :)

    Iti recomand C# (e pe val si destul de usor de invatat daca ai pasiune), sau daca nu C++ (inca foarte puternic).

    Despre C# gasesti documentatie pe internet. Carti poti cauta pe http://www.amazon.com  sau daca vrei video: http://www.pluralsight.com sau http://www.udemy.com (contra $).

    Pt C++ iti recomand cartea "Jumping into C++" https://ebooks-it.org/0988927802-ebook.htm (gratis aici. ps: am incercat mai multe carti, dar asta mi s-a parut the best for c++ beginer). Are si quizzes si exercitii.

     

    Bafta la invatat!

    • Upvote 1
  7. Salut,

     

    Sunt Sentinel, am 25 ani, student la Automatica si Calculatoare, lucrez intr-o multinationala ca sysadmin, pasionat de web development si mai ales de cyber security.

     

    Am aflat de forum de la colegii de "bresla", ma bucur sa fiu aici si sper sa invat lucruri interesante.

    • Upvote 2
×
×
  • Create New...