Jump to content

takko

Active Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by takko

  1. Simplu si complicat ce vrei tu sa faci. Am un proiect in minte de ceva ani pentru constructia de containere autonome de productie de mancare care are aceelasi sistem, un gantry cu un brat robotic care sa ude, culeaga, taie plantele.

     

    Pentru partea de cules iti sugerez sa te uiti la soft robotics si compliant mechanism care pot sa fie actionate de un motor pas cu pas sau normal, driverele mai noi de la Trinamic de ex mergand setate sa detecteze atunci cand este depasit un curent maxim setat, deci asta poate sa iti zica care e soft-pointul in care fructul este prins in asa fel incat sa nu fie nici prea strans nici prea lejer. 

    Pot sa iti zic ca asta e partea usoara totusi, partea mecanica si stabilitatea robotului sunt mult mai importante. Partea de recunoastere cu niste ML/AI e destul de dezbatuta si relativ usor de implementat avand in vedere contrastul mare dintre fructe si restul background-ului. 

     

    Probabil un mini-pc/raspbbery cu linux si niste python pentru controlul camerei si a comenzilor de miscare si o parte de hardware  cu ceva asemanator Arduino dar pe un 32 de biti pentru rapiditate si control mai smooth pe tot ce inseamna zona de motoare si miscare.

     

    Trebuie sa incepi cu o schema block si sa incerci sa iei ce e mai bun in piata dpdv hardware pe zona de control si partea de software o rezolvi relativ ok si repede. Ia in calcul si faptul ca daca faci asa ceva probabil vrei si control la distanta si GPS pentru functia de autonomie totala.

     

    Cobori robotul din spatele unei dube si tu ramai frumos la aer conditionat si il controlezi semi sau full autonom de la distanta.

     

    Sunt multe de discutat pe topicurile astea, partea buna e ca daca faci asa ceva ai sanse mari sa si vinzi proiectul usor catre companiile care aduc digitalizarea in agricultura.

    • Thanks 1
  2. Acum vad acest topic aici . Am o idee pe care vreau sa o fac de ceva timp dar din lipsa de skill-uri (frontend ,backend , securitate ) si mai ales din lipsa de asociati de incredere e lasata balta . Pe scurt e vorba de un club online , unde se aduc deja cote rafinate de catre un ml in baza unor filtre , si apoi membri discuta si stabilesc un bilet comun care sa aiba mai multe sanse de castig . Un fel de scrapping+machine learning+ human refinement combinat ca sa maresti sansele la mai mult de 50 % . Daca clickeaza cineva cu ideea si e disponibil sa se bage ne trebuie o echipa de 2-3 oameni . Va garantez ca face bani si in aceelasi timp in 1-2 ani reusim sa il vindem catre o casa mare de pariuri pentru un profit substantial .

  3. Este posibil sa ai o baterie care e formata din mai multe celule, 2 in cazul tau , si ai 2 pini care reprezinta conexiunile de pozitiv si negativ si al 3-lea pin care este pinul de balansare a bateriilor .Practic cu ajutorul lui incarcatorul incarca bateria in asa fel incat intre cele 2 celule ale bateriei tale sa nu existe o diferenta de tensiune mare(+- 0.1 V).Ajuta la imbunatatirea duratei de viata a bateriei .

  4. Eu zic sa nu cumparati de la Robofun si cu atat mai mult sa nu le mai incurajati afacerea. Preturile sunt atat de nesimtite (mai mult de 50 % adaos si asta in cazurile bune).Mai sunt si alte site-uri care ofera genul de produse , chiar am vorbit cu cineva de la optimusdigital.ro sa vad daca se pot aduce cumva la un pret normal raspy

  5. Oferim servicii in zona Iot si hardware , aplicatii practice de monitorizare retele de senzori si noduri IoT care fac achizitie de date . Procesare de data in cloud , big data , machine learning pe datele extrase . De principiu nu facem pentru platforme hardware care nu sunt produse de noi.

    De asemenea solutii de genul control accces cu amprenta , electronica smart si automatizari in zona domestica si industriala de orice gen.

    Fara chestii ilegale: clonare , rescriere sim-uri si alte shits specifice.Toate abordarile de genul asta o sa fie raportate.

    Oferim consultanta , R&D pentru MVP -URI ---CONTRA COST----

  6. Atasez aici email-ul general pe care l-am trimis catre principalii sponsori.

    Ma numesc Moldovanu Ionut , team leader al echipei de robotica ROBOPIT. Suntem o mica echipa de robotica infiintata in anul 2013 de catre mine, dar cu rezultate foarte bune intr-un timp foarte scurt.Unul din obiectivele din acest an este ocuparea primului loc la competitia Black Sea ROV ,o competitie internationala dedicata vehiculelor subacvatice telecomandate.La editia de anul trecut ne-am clasat pe locul 1 cu echipa principala si pe locul 2 cu echipa secundara.Pentru constructia robotului subacvatic din acest an , resursele sunt foarte limitate si aici avem nevoie de ajutorul dumneavoastra.Vrem sa obtinem finantari pentru constructia unui sistem mult mai stabil si modern , care include camere hd si un nou sistem revolutionar de control , precum si capabilitatea de a ajunge la adancimi mult mai mari.

    Lista de piese necesara este formata din motoarele pentru propulsie , baterii, camera hd, mini computere si diverse alte componente electronice .Am estimat costul total de contructie al acestui ROV la suma de 3.000 de lei.

    Dorim ca dumneavoastra sa luati in calcul posibilitatea de a sponsoriza echipa noastra, pentru a putea continua performantele obtinute in anii anteriori .Oferim posibilitatea promovarii numelui firmei pe materialele publicitatre , tricourile membrilor si pe robotul subacvatic.

    Mai jos atasez si o simpla prezentare :

    http://prezi.com/ilp...opy&rc=ex0share

    Sper ca v-am trezit interesul si astept un raspuns pentru a discuta mai multe detalii.

    Dupa cum reise si din text ,vrem sa participam si in acest an la competitia de roboti subacvatici si avem nevoie de finantare. Poate dintre cei de aici sunt persoane interesate sa ajute financiar sau material.

    Moldovanu Ionut

    Team Leader Robopit

    Robopit - Hardware, Software and Robotics

    moldovanuionut@robopit.org

    +40741336735

  7. Ce vrei sa faci e intrebarea de 1000 de puncte ..... poti alege dintre arduino , intel galileo , placi smtf, beaglebone si inca o duzina , dar trebuie sa stii ce putere de procesare , care e destinatia proiectului , altfel e usor sa alegi gresit.

  8. Vand chestii hardware si solutii embedded , voi spuneti la ce va ganditi si eu va zic cat timp si bani costa.Hardware poate insemna keylogere hardware foarte mici , remote control pentru diferite device-uri si alte nebunii la care va mai ganditi voi. Fara chestii ilegale , nu ma intereseaza la ce le folositi voi , nu o sa vand device-uri care stiu ca pot fi folosite in situatii neetice.Pm pentru orice fel de detalii.

  9. Dupa cum arata titlu o sa va arat cum a facut un breathing led , e un cadou pentru cineva cu ocazia sarbatoriilor .Am luat in calcul : forma , simplitate, durata de viata a bateriilor, wow effect.

    Pentru inceput am taiat o bucata patrata de autocolant care mai apoi am indoit-o pe jumatate si am taiat'o sub forma de inima in asa fel incat atunci cand deschizi bucata de autocolant sa apara o inima egala in ambele parti.Am lipit'o pe o bucata de pcb taiata cat mai aproape de forma pe care o vreau.Am dat cu un marker cu vopsea pe margini pentru ca in interior sa imi ramana exact forma perfecta de inima.Aceasta se va coroda cand o sa bag pcb in clorura ferica si asa avem forma.

    Fotografie_0003.jpg

    free image hosting

    Am trasat traseul dupa schema prezentata aici [tnx Rares daca vezi postul asta ca nu mi-ai dat ideea de a nu utiliza microcontroler]

    UP/DOWN FADING LED Circuit

    Fotografie_0004.jpg

    print screen windows

    Am uitat sa vorbesc despre tools necesare pentru toata treaba asta : pistol de lipit, cutter , penseta , marker neaparat cu vopsea , fludor , clorura ferica, pcb , evident piesele necesare care aici au fost un tranzistor npn , 2 led-uri , un condensator de 100 uf , si un timer 555.Toate piesele sunt de tipul SMD si se monteaza direct pe pcb fara gauri pentru terminalele componentelor.

    Fotografie_0005.jpg

    image upload no limit

    O poza cu toate piesele inainte de a ma apuca de montat

    Fotografie_0006.jpg

    image hosting 10mb limit

    Fotografie_0007.jpg

    screen capture software

    Am folosit terminalele de la condensatorul ala pentru a face un fel de suport de baterie pentru cele doua celule 2425 care alimenteaza cu 6 v circuitul.

    La lipitul componentelor SMD o metoda buna este sa puneti fludor pe un pad , pozitionati piesa cu penseta si dupa lipiti acel terminal, dupa care il lipiti pe celalalt.

    Poze cu lipirea componentelor:

    Fotografie_0008.jpg

    free pic

    Fotografie_0009.jpg

    imagen

    Fotografie_0010.jpg

    imagur

    Cum ziceam mai sus bateriile raman in loc datorita unor suportii pe care ii vedeti aici :

    Fotografie_0011.jpg

    print screen windows

    Fotografie_0012.jpg

    green shot

    Acum doar se baga bateriile si bam , merge din prima !

    Am si o varianta mai aratoasa cu design intr-un program cad pe care sper sa am timp sa o fac .

    Have fun and make one !

    PS:Sorry for quality dar telefonul are doar 1.3 mp :(

  10. Sigur ca se pot aplica majoritatea punctelor expuse de tine , aia cu gagicile am facut'o la o piscina :))(evil)

    Ce ai vazut acolo au fost niste prototipuri , motoarele nu se agata pentru ca sunt prevazute cu niste protectii.De asemenea robotul are flotabilitate usor pozitiva , in ca de taiere a alimentarii se ridica singur la suprafata.Forma nu e nici ea cea finala , am testat si ceva mai hidrodinamic.Se poate si wireless dar e o solutie destul de complicata mai ales ca trebuie sa aiba bateriile onboard.Lucrez la asta , poate pana in 2015 o sa fie gata si un prototip.

  11. Dupa cum vedeti si in titlu ,e vorba de un robot subacvatic .Este destinat cercetarii subacvatice in Marea Neagra dar si in lacuri si tunele inundate.Poate ati mai vazut si in media , ideea a pornit de la concursul international de roboti subacvatici care a avut loc anul acesta pe data de 15 august in Constanta.

    Lucrez impreuna cu o echipa la acest proiect pentru realizarea unor roboti in semi-serie , mult mai ieftini si performnati+ user friendly system , usor si intuitiv de pilotat.Au la baza design-uri incercate de noi in conditii de misiuni de explorare cat mai reale.Avem si o campanie de crowdfounding pe un site romanesc.

    ROV-150. Robot subacvatic made in Romania! · crestemidei.ro

    .

    Daca cineva e interesat, pentru fun sau misiuni mici putem sa realizam si niste robotei mai ieftini , undeva la 200 500 E pentru fun.Se pot atasa camere pe el si se controleaza prin cablu de la o sursa de pe mal .

    E mult de discutat pe baza subiectului deci va rog sa puneti orice intrebari aveti despre subiect .

×
×
  • Create New...