Jump to content

mariuss615

Active Members
  • Posts

    450
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

mariuss615 last won the day on January 16 2022

mariuss615 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3686 profile views

mariuss615's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

80

Reputation

  1. Si in Romania se fac bani usor daca esti baiat destept. Daca nu te duce mintea orice alta tara din vest este pentru tine. Acum ca si in afara ai loc si castigi mai mult daca esti baiat destept este adevarat, insa in RO cu 3-5k/eur/luna iti permiti cam orice iti doresti pe cand in afara nu chiar. Iar 3-5k eur/luna in RO incepe sa nu mai fie asa tabu, cel putin nu pentru Bucuresti/Cluj.
  2. 15 servere in sbg2 cu backup in sbg3. Clientul își da palme că nu a ascultat sa ia in alta locație backup-ul. Partea buna este că există un cold backup in Romania. Partea nașpa este că e vechi și conexiunea vai mama ei. Au fost PLATITE alte 15 servere pentru că OVH inca nu are o procedura. La suport tot ce ți se dă este un rahat de link unde zic că vor porni serviciile incepand cu 15 martie. Însă nimic legat de cei din sbg2 unde este clar că nu se mai recuperează nimic.
  3. Vinzi placa de baza + procesorul actual. Apoi ai doua variante: 1. Cauti placa de baza pe chipset x570 -> ai avantaj ca poti pune si primele generatii de ryzen 2. Cauti placa de baza pe chipset b550 -> nu poti pune primele generatii de procesoare, insa ai avantajul ca poti pune multe generatii de acum in colo. Ambele variante vin si cu pci 4, inca un avantaj daca vrei ceva pe termen lung pe langa faptul ca nu mai schimbi placa de baza cu fiecare generatie de procesor. Alegi 1 sau 2 in functie de ce preturi si procesoare gasesti pe piata sh, in functie de ce gasesti arunci si un ochi pe cpubenchmark sa vezi cum e prin jocuri. https://www.amd.com/en/chipsets/b550 - mai jos ai un tabel cu fiecare chipset cu ce generatie de procesor e compatibila. RAM de il ai deja e ok si pentru amd avand 3000mhz 750w sursa e suficient. Cooler-ul din ce stiu e compatibil cu amd.
  4. Din configuratia actuala poti trece usor pe AMD si stai linistit 3-4-5 generatii de procesor - fara sa schimbi placa de baza. Daca ramai pe Intel de la o generatie la alta pe langa procesor trebuie si placa de baza.
  5. https://m.emag.ro/cablu-prelungitor-alimentare-sata-15-pini-50cm-delock-60132/pd/D4R4YMBBM/ Sau renunți la carcasa și folosești doar pcb-ul cu mufele Sau cumperi alt hdd Sau cumperi alt enclouser Sau îți printează cineva 3d un eclouser și folosești pcb-ul de îl ai deja.
  6. 1. Posibil sa nu mai faca contact perfect conexiunile de la monitor - le poti misca fara sa iti dai seama de multe ori. 2. Ai topit si altceva pe langa plasticul ala. 3. Daca ai semnal pe hdmi/displayport mai ai o sansa, daca nu sigur e ceva de pe placa de baza dus.
  7. Ai dreptate, însă situația este diferită. "Totodată, dezvoltatorii promovau serviciile intens în mediul online şi pe platforme dedicate criminalităţii informatice, oferind utilizatorilor chiar şi tutoriale video privind funcţionalităţile acestora pentru modificarea diverselor fişiere de tip malware." Clar stiau cui vând, ce vand și la ce sunt folosite. Nu se mai încadrează la am creat ceva pentru comunitate, științific, etc. Se încadrează la am creat pentru cei ce vor sa răspândească malware și le iau și banii.
  8. In caz ca va treziti cu banii inapoi pe card si comenzile anulate la eMAg este o eroare la sistem si pana in momentul asta nu se stie ce se va intampla si cum.
  9. Cunosc caz de ospatar ce a fost angajat in domeniul IT pe 2500ron. Zero experienta, nici macar suita office nu stie. Habar nu am de ce l-au angajat si cum or sa ii ajute, dar banuiesc ca nu au gasit oameni cu studii/cunostinte in domeniu sa accepte salariul asta.
  10. Ai probleme pe la serveru de dns-uri. Daca m-ai intreba pe mine, cumulat cu problemele anterioare, as spune ca si-a dat kill serverul de dns-uri. Dar pana nu vedem si noi niste logs e doar speculatie. Acum, de ce tineti si site-ul si dns-urile pe acelasi vps de 2$ cand aveti atatea solutii gratis mult mai bune si mai simple nu mai stiu. Pune un cloudflare sau ceva similar, pointeaza catre ip-ul de la VPS si macar ai rezolvat partea de dns-uri rapid si simplu daca esti pe ieftineala.
  11. Daca nu te informeaza ca te inregistreaza nu pot folosi acea inregistrare in caz de reclamatii, confirmare, judecata sau orice alta situatie. La fel cum nici tu nu o poti folosi daca nu anunti, cel putin ANPC asta mi-a comunicat cand am avut o situatie cu emag si le-am zis ca am inregistrarea apelului. Eu personal inregistrez toate apelurile, aparent pe Huawei e o functie din telefon fara batai de cap ce functioneaza mereu. Cand nu aveam timp/chef de vorba o aruncam pe asta cu apel inregistrat si inchideau, insa in ultima perioada vad ca nu mai inchid apelul asa multi si intr-un fel ma bucur. Am sesizat insa altceva, mai nou cand te suna cineva din callcenter nu iti mai zice robotul treaba cu inregistratul. Se prezinta persoana si iti zice ce vrea sa iti vanda/modifice si apoi iti arunca treaba cu apelul inregistrat. Lucru mult mai ok. Firmele de duzina, gen DPD, probabil ca merg la "rupere" si la "clientul pierde nu eu". Nu vreau sa stiu ce minte sclipitoare de la DPD a venit cu ideea sa iti arunce mesajul cu inregistrarea apelului cand te suna curierul. Si daca nu esti ok cu asta si inchizi apelul cum te mai contacteaza sa iti livreze? Cu datele personale la telefon iar nu sunt ok, poti sa fi intr-un loc aglomerat si toata lumea iti aude datele personale. Doar eu am patit sa ii aud unuia tot buletinul? Apoi poate sunt paranoic, insa am un catchall pe un domeniu si la fiecare contract am dat cate o adresa de mail unica. Am patit sa ma sune firme dubioase si asa mi-am dat seama de unde au datele mele. Funny story, am fost sunat de curand sa actualizez datele personale ca sa imi poata furniza serviciile in continuare si pentru ca pandemie e ok si telefonic. Prima intrebare a operatorului foarte bine instruit a fost: Data nasterii ramane aceiasi?
  12. Asa este, insa la noi procentul de dobitoci este mult prea mare. Nu mai exista acel echilibru in societate, o "curatare" de cateva procente nu strica. Apoi, ce ai sa le faci? Cu prostu nu te intelegi. Poate doar sa le bati usile in cuie ca la chinezi, insa prostul stie ca are drepturi - obligatiile mai tarziu.
  13. Nu stiu ce geam ti-au dat, insa eu i-am explicat la baiat la ce imi trebuie si raspunsul lui a fost "atunci iti dau altceva". Nu stiu ce este acel altceva ca nu am intrebat. Probabil cum zici si tu ceva geam tratat sau habar nu am, insa se prezinta mega ok chiar si dupa 4 role de PETG - pana sa printez masti nu am folosit PETG. Da, suportul este top iar comunitatea mult mai mare decat la creality fara doar si poate. Dupa lungi discutii pe chat si mail am ajuns la concluzia ca ceva s-a intamplat undeva (la transport cel mai probabil) si mi s-a oferit o suma inapoi. Acum ca-i ghinion sau am nimerit eu ceva lot/transport prost nu stiu si nici nu a mai contat. Experienta a fost una neplacuta. Cu ender insa dupa ce intelegi unde are "probleme" si care-i limita ei nu ai treaba, daca-i mai faci si 2-3 modificari simple ajungi si la o calitate ok a printului. Sa nu uitam si pretul totusi.
  14. Am trecut prin prusa, ender 3, 3 pro si acum 5 cu ceva modificari. Cu prusa poti scoate printuri bune, insa dupa multe ajustari. Cel putin la mine dupa fiecare print trebuia facut level si nici macar o singura data 2 printr-uri nu erau identice. Ender 3 si 3 pro isi fac treaba out of the box, insa fara prea mari asteptari la calitate si timp de printare. Overall, peste prusa. Asa arata primul print cu ender 5, fara setari sau alte ajustari - cu mini rola de filament de la Creality ce nu mi se pare calitativ deloc, cainele a venit pe cardul de memorie: https://imgur.com/Jvqy7cz Pana acum Ender 5 mi se pare best pentru pretul platit - 260usd. Indiferent de model iti recomand un pat din sticla. Il am si pe ala de la Creality de sticla si unul simplu de la geamgerie - 5ron. Nu am constatat diferente la print intre cele doua, insa fata de cel magnetic da.
  15. 1. Poate ca Trump vrea sa intre in istorie ca presedintele ce nu a obtinut un al doilea mandat. Se saboteaza singur. 2. Poate cineva vrea ca Trump sa nu obtina mandatul. 3. Poate le trebuie un nou inamic: X ne-a atacat, razboi, invazie, etc. Inafara de haos nu vad ce ai putea urmarii cu atacuri atat de diversificate, ia in general in haos iese un politic.
×
×
  • Create New...