Jump to content
likeashadow1

Salut! Vreau sa invat php! Putin Ajutor !

Recommended Posts

Salut!

De ceva timp incerc sa invat php acasa, si am reusit sa invat lucrurile de baza, dar doresc sa merg la cursuri in Bucuresti, pt ca invat mai bine atunci cand cineva imi explica lucrurile amanuntit. Daca ma poate ajuta cineva cu un trainer bun, prietenii m-au indrumat catre infoacademy.ro. Dar cele 25 de ore consider ca sunt cam putine. Astept cometariile voatre.

Link to comment
Share on other sites

Mi se par extrem de putine 25 ore (wtf??).

Ca sa intelegi logic, nu mecanic, iti recomand sa incepi cu HTML. Incet-incet, bazele HTML si apoi treci la PHP. Pana si pentru banalul form de login iti trebuie sa stii HTML ca sa faci POST in pagina.

Mie sincer nu imi inspira incredere toate cursurile astea minune super scumpe care te invata programare peste noapte. Cu aceasi rapiditate se duc si banii si nu ramai cu nimic; nici bani, nici cunostinte.

 

* Acum am vazut ca ai invatat cat de cat bazele. Tot mi se par putine 25 ore. Informatie multa in timp scurt => varza in cap.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, .Breacker said:

Invata HTML si CSS apoi PHP.

Fara ele degeaba stii PHP.

Mare mare dreptate iti dau, stiu cate putin din ele, dar vroiam sa gasesc ceva unde pot merge sa platesc si sa ma invete pas cu pas. Sunt dispus sa platesc pt tot.

Adica sa incep cu HTML& CSS si apoi PHP, pt ca acasa ma iau durerile da cap cand vreau sa fac un mic script pana caut informatiile pe GOOGLE 

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, .Breacker said:

Invata HTML si CSS apoi PHP.

Fara ele degeaba stii PHP.

 

Bravo Breacker , ai zis ceva foarte adevărat , aplauze.

 

 

Învață dintr-o carte bazele , apoi apucă-te de laravel .

 

Cum ar spune un mare maestru încă în viață , @Gecko

 

Edited by Webz
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Cel mai important lucru este sa inveti sa cauti eficient pe google ca sa eviti durerile de cap. Nu vei gasi vre-un curs care dupa finalizarea lui sa fii capabil sa faci un website cap-coada. La o singura aplicatie online, o sa intalnestii mii de probleme si chichite care nu au cum sa iti fie explicate la cursuri, solutiile o sa le gasesti online de la alti utilizatori care s-au lovit deja de ele. Cea mai buna solutie este sa faci practica intr-o firma care se ocupa de programare web.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/20/2016 at 4:42 PM, likeashadow1 said:

Acum cativa ani m-am apucat si eu de PHP  si am luat-o pas cu pas de la inceput dar m-am plictisit.
Dupa un timp am inceput sa lucrez in wordpress si cu timpul am inceput sa invat php din nevoie. Asa am invatat o groaza de lucruri.
Era un thread acum cateva zile in care cineva cerea un script in care sa postezi id-uri de mess si ele sa apara pe homepage. Uite un proiect care te-ar ajuta foarte mult sa experimentezi(ai zis ca stii deja lucrurile de baza). Iti faci un cont pe hostinger moca si incepi. (O sa ai nevoie de baze de date + SQL, dar o sa vezi ce usor o sa devina tot cand incepi sa intelegi cumn merg lucrurile ). Dupa ce il termini incearca sa faci o pagina de login si tot mai departe. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Active Members
2 hours ago, .Breacker said:

Nu faci nimic cu cartea in mana, te pisi pe ea si ii dai foc.

Pune mana si exerseaza singur, descarca Sublime Text 3 ca te ajuta foarte mult. 

 

 

Cred ca mai intai trebuie sa ii dai foc si dupa sa te pisi pe ea , nu de alta dar daca te pisi pe ea inainte s-ar putea sa nu mai ia foc wtf :| , si nu ... o carte este foarte buna si inainte si dupa ce inveti niste notiuni ,pentru ca vezi cum isi expune altcineva cunostintele si poate inveti alte notiuni si tehnici noi la care, poate, pe net nu ii gasesti o abordare la subiect .Invata niste basic stuff din fiecare chestie de web; html; css; php;mysql,apuca-te de un proiect mai mare, un site ,o platforma orice facut de mana ta de la 0 ,continua proiectul o sa te lovesti de probleme pe care le rezolvi singur (aici este secretul daca nu le rezolvi singur degeaba il faci) si cand o sa finalizezi proiectul o sa te trezesti ca ti-au ramas niste chestii in cap , poate nu multe dar pe masura ce faci chestia asta de mai multe ori o sa iti creezi un mod de lucru , e acelasi lucru ca exersat-ul dar e mai util si practic  aaa si uita-te mult pe cum lucreaza si altii si incearca sa adopti ce fac ei in proiectele tale, nu copia intocmai incearca sa modelezi informatia.

 

Sunt deja zeci de post-uri pe forum la subiect-ul asta cred ca mai bine dadeai un search pt ca acelasi lucru se explica mereu si mereu.

Edited by danyweb09
Link to comment
Share on other sites

Fara suparare dar 90% din persoanele care intreaba unde sa invete sa programeze si care au nevoie de cineva sa le explice tot, nu vor ajunge programatori nicioadata. De ce spun asta? Pentru ca nu au initiativa. Dar stai linistit. Este doar o faza care va trece curand.

 

Chiar si intr-o scoala dedicata. Crezi ca profesorul sta sa iti explice tie "ce face asta?", "si asta ce face?", "da asta ce face?". Daca are 10-20 de elevi ca tine atunci ala sta 24 din 24 sa repete acelasi lucru care se gaseste in documentatie.

 

Si hai sa presupunem ca termini scoala. Te angajezi la o firma. Acolo cine sta de tine? Cine sta la curu tau sa iti explice tie ce face XYZ.

 

Atunci cand chiar vrei sa inveti ceva. Te apuci frate si lucrezi singur cum poti. Downloadezi Wamp/XAMPP etc. Pornesti serverul si rulezi un script in PHP care spune doare "hello world!". Si de acolo incepi sa extinzi si sa practici zi de zi pana incepi sa vezi imaginea de ansamblu. Sti vorba: "Pofta vine mancand."


Problema ta este ca ai ales un domeniu care a devenit atat de vast in ultimul timp. Incat si o persoana cu experienta anterioara in programare va avea dificultati. Pentru ca nu este doar PHP. Ai nevoie si de HTML, CSS, JavaScript, SQL. Si pe deasupra mai sunt si o duzina de framework-uri si diferente intre browsere (pentru ca orice dictionar contine cuvantul "standard" insa nimeni nu stie ce scop are).

 

Sper sa nu ma intelegi gresit. Pentru nu am nici un motiv sa te mint. Si este plin internetul de de intrebari de genul. Asta daca vrei dovada.

Edited by S.L.C
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Cu o mică întârziere o să răspund şi eu la topic.

 

Cea mai bună carte pe care o poţi găsi despre PHP 5 la momentul actual e "Iniţiere în PHP 5" de la Editura Teora. Am citit destul de multe cărţi şi ebook-uri de PHP, iar asta mi se pare cea mai ok.

 

De asemenea, îţi recomand şi Zend Certification Study Guide, third edition. E un ebook uşor şi te învaţă multe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...