Jump to content
DrW

Facultati de informatica (Unibuc vs Poli)

Recommended Posts

Am recitit azi un topic topic foarte interesant din 2013 al lui Nytro care dezbatea subiectul alegerii unei facultati din domeniul informaticii, in care a si explicat chiar foarte bine situatia in cadrul UniBuc.

Am citit cateva pareri interesante si destul de lamuritoare asupra acestui subiect. Ca o concluzie asupra a ceea ce am inteles:  Mate - Info la UniBuc = program mai lejer (cineva spunea ca s-a putut angaja chiar si full time pe perioada facultatii) insa programa fscultatii se bazeaza pe generalitati (iesi programator de duzina, daca nu ai sclipirea care te diferentiaza de restul)

AC la Politehnica = program deosebit de incarcat, multe teme, programa invechita. Necesara doar pentru cei extrem de pasionati pe domeniu care chiar vor sa isi omoare timpul cu ea.

Acum, dupa cativa ani de la prima citire a acelui topic, revin cu o nelamurire la care ma astept sa raspunda doar cei in cunostinta de cauza (licentiati sau in curs de licentiere):

Daca ati da timpul inapoi, ati mai face aceeasi alegere? Daca nu, ce ati alege? Poate cealalta dintre aceste 2 facultati? Ori poate chiar modelul pe care il sustine Gecko (printre altii) prin care ocoliti facultatea si va organizati propriul sistem de invatare? (Chiar as fi incantat daca @Gecko ar posta aici o lamurire, poate prin impartasirea cu noi a  propriei lui experiente in cadrul acestui subiect)

 

(Pentru a imi intelege mai bine scopul intrebarii) Eu ma aflu in situatia:

1. De a alege sa imi dezvolt un business in timpul facultatii din care sa ma pot intretine singur - poate fi si un plus de experienta de luat in calcul la momentul unei posibile angajari in caz ca "falimentez"(atunci as alege UB cu siguranta pentru ca se mai permite absenta la cursuri/laboratoare/seminarii)

2. De a ma intrece cu mine si a mai mananca 4 ani banii parintilor, cata vreme imi voi ocupa tot timpul posibil cu materia multa si dificila de la Poli, dupa care sa ma angajez / fac un business poate intr-un mediu mai profitabil decat in cazul in care as fi ales Universitatea.

 

Ii invit pe @Ganav , @Nytro , @Gecko , @aelius , @M2G , @crs12decoder , @semaca16 si toti care sunt in situatia descrisa mai sus, sa vina cu un raspuns lamuritor.

Edited by DrW
Link to comment
Share on other sites

Ca si absolvent al AC UPT si un program masteral in strainatate (poimaine depun licenta) iti pot spune ca la AC mi-a fost mult dificil decat in afara raportat la cantitatea de materie care trebuie invatata. Dupa cum s-a mentionat mai devreme, da in afara te lasa sa gandesti, poti reinventa roate si sa fii chiar mandru de acest lucru pana ajungi pe piata. In cele din urma, in cele mai frecvente cazuri, tot intr-o multinationala vei lucra atat in Romania cat si in afara. Pentru mine UPT a fost mai mult un loc de pregatire, in care am vazut cat de mult pot duce pe forte proprii si in cele din urma un mijloc prin care am ajuns sa studiez in strainatate. Este mai mult un mijloc de dezvoltare personala, te vei confrunta cu foarte multe nedreptati, munca neevaluata corespunzator, profesori cu o pregatire discutabila, etc. dar cam asta te va astepta dupa ce termini, in toate segmentele de munca din tara si din afara  ei (o data ce se afla ca esti originar din Romania). Cand am inceput, am fost 210 persoane (amfiteatrul in care a avut loc deschiderea era ocupat la capacitate) in anul III, 140 si mai putini in anul IV si la absolvire. Absolventii au un loc de munca garantat in domeniu in multinationalele din Romania, insa nu este foarte recomandat sa incepi sa lucrezi din timpul facultatii (programul este incarcat in toti anii de studiu). Diploma este mai mult un brevet de munca la respectivele concerne. Ai un viitor asigurat cel putin d.p.d.v. al veniturilor (salariile sunt decente pentru economia noastra).

 

Pentru optiunea 1 nu este recomandat sa incepi business-ul fara a termina studiile apriori; este mult mai probabil sa esueze decat sa reuseasca piata fiind saturata in momentul de fata. Mai mult diploma de la unibuc are o valoare mai redusa ca si cea de la AC; nu iti va garanta un loc de munca.

 

Optiunea 2 o recomand mai mult. De ce? Ai un loc de munca cu un venit decent garantat la finalizare. Eu am aplicat la studii in strainatate dupa ce am terminat. Am fost acceptat destul de repede si acum ma gandesc sa lucrez aici (in Germania), in domeniu.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Active Members

Legat de ce a spus @Ganav si la o adaugare la ideea mea(in Romania nu poti gandi, in afara poti inventa), ganditi-va la cea mai simpla idee posibila care descrie un loc de munca. De ce esti acolo? Sa faci ce au mai facut altii inainte, sau sa inventezi? 

Edited by SynTAX
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, SynTAX said:

Legat de ce a spus @Ganav si la o adaugare la ideea mea(in Romania nu poti gandi, in afara poti inventa), ganditi-va la cea mai simpla idee posibila care descrie un loc de munca. De ce esti acolo? Sa faci ce au mai facut altii inainte, sau sa inventezi? 

Problema nu este sa inventezi ci sa vezi daca nu faci ce au facut altii inainte (este extrem de dificil sa vii cu o idee care este cat de cat noua).

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Poli da bine in cv si cam atat. Uita-te la multinationale(continental hella) ce cerinte au. Facultate + 2-3-5 ani experienta depinde de caz(teoretic zic). Deci o sa ai cati ani daca faci facultatea fara sa lucrezi part time? 16% ai deducere daca ai facut o facultate stat/privata(acum 3 ani nu era asa). Prin anul 3-4 oricum o sa lucrezi pt ca ai nevoie(part time mare majoritate) ca sa iti faci experienta. 2 ani faci mate, fizica, mecanica(numa asa iesi inginer). Locuri de munca in IT sunt exagerat de multe, multinationalele recrutand si din primul an de facultate. Ce doamne iarta-ma poti invata in 6 luni la facultate?

Cunosc oameni care au terminat teologia,chimie/eu mai stiu ce si lucreaza in IT si nu pe salarii modice.

Concluzie: Poli se face pt orgoliul tau. La orice facultate faci bazele nicidecum aprofundezi. Diploma de poli nu garanteaza un loc de munca

Edited by hellhacker2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eu sunt anul 3 la Info@Unibuc, venit in anul 2 prin transfer de la Pitesti. Ce a scris @Nytro in topicul ala inca e valabil, cu mici schimbari. Sunt foarte putini profesori care au darul de a da mai departe cunostintele lor, majoritatea fiind acolo sa iti futa zilele. Prezentele nu prea sunt obligatorii si ai timp sa aprofundezi singur daca vrei. Fiind de 2 ani aici, pot sa spun ca cel mai mult mi-a placut optionalul de semestrul trecut predat de un prof din Poli, "Aplicatii e-commerce scalabile". Inca "plang" ca n-am fost destul de tare sa trec peste ai mei si sa plec in Danemarca, unde eram si admis de altfel. Dar asta este alta poveste. Oriunde ai fi, aprofundarea si studiul individual conteaza cel mai mult. Si aici ma refer la chestii legate de programare, nu la matematici de genul "ecuatii diferentiale si cu derivate partiale". Succes!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eu incep prin a spune ca am terminat facultatea acum 2 ani si nici pana in prezent nu mi-am ridicat diploma de la facultate. Nu am ridicat diploma pentru ca pur si simplu nu am avut nevoie de ea.

Silviu are inca dreptate. In afara de cativa profesori (cei de la OOP, AI si baze de date ) care isi dau interesul restul sunt doar ca sa-ti futa zilele.

 

Daca as da timpul inapoi probabil ca as face aceeasi universitate doar pentru faptul ca as avea timp sa lucrez si pentru ca intr-o multinationala oricat de bun ai fi tot iti cere o diploma. Eu am lucrat din anul 1, sem II full time. Ma duceam doar la laboratoarele si seminariile care erau obligatorii ( 6-8 ore / saptamana ). Dar chiar si asa sa nu crezi ca o sa fie usoara facultatea. Am avut si 7 restante.

 

La inceputul facultatii eram 30 de oameni in grupa si au terminat aproximativ 15. Din cei 15 toti lucreaza in prezent ca si programatori ( site-uri, aplicatii mobile, baze de date etc... ).

 

 

Cat despre ce inveti la facultate este doar o scurta introducere in lumea programarii. Nu vei invata din facultate ceva daca tu nu iti dai silinta si nu ai pasiune/inclinatie pentru programare. Dovada sta in cele 15 persoane care au renuntat din anul 2 pentru ca deja erau pierduti in spatiu. Si nu pentru ca nu ar fi invatat, ci pentru ca nu reuseau sa inteleaga materiile.

 

Ideea e ca poti alege orice facultate vrei tu. Ori Unibuc ori Poli, viitorul depinde doar de cunostiintele tale. Daca la un interviu vine o persoana de la poli si una de la unibuc o sa fie aleasa persoana care cunoaste mai bine cerintele jobului.

Parerea mea este ca in domeniul IT conteaza ce cunostiinte ai, nu ce diploma ai.

 

Succes  in orice alegere faci.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Active Members

Eu nu stiu cum ganditi unii, cum invatati, cum puteti sa acumulati informatie insa cand vine vorba de facultate exemplul cel mai bun care-mi vine in minte este ceea ce a zis cineva de aici de pe forum acum ceva ani referindu-se la profilul de liceu care se aplica 100% si la facultate, pastrand proportiile, adica domeniul.

 

Ex: Vreau sa devin informatician. Ce sa aleg? Mate-info sau stiinte ale naturii(sau naturale, cum se numeste). Pai logic ca alegi stiinte. La mate-info(unde am fost si eu) ai toti cei 4 ani incarcati de matematica care in proportie de matematica 90% este useless, de fizica si alte materii gen chimie si prostii. Informatica faci prea putina. Ce-ar fi daca te-ai duce la stiinte si cu timpul liber cel mult pe care-l ai ai studia acasa informatica, de pe o programa updatata la zi(internetul) si ai deveni in 4 ani mai bun ca profesorul care preda informatica la mate-info?

 

La fel si la facultati. De ce sa te duci la politehnica, unde studiezi la fel ca la toate facultatile din Romania, programare, electronica, programare hardware si tot felul de alte lucruri cand poti sa te duci la o facultate de provincie, unde trebuie sa fii mediocuri ca sa iti iei licenta si in timpul liber te poti aganaja, studia. 

 

Eu asa gandesc. Facultatea te invata ceva care sa-ti poata fi util doar daca termini la MIT. Atat. Facultatea nu te invata, doar iti formeaza o idee despre cum este acel domeniu.

 

Eu studiez in provincie si singurul lucru pentru care as alege Bucuresti sau Iasi ar fi viata la camin.

 

 

Edited by SynTAX
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, SynTAX said:

"La fel si la facultati. De ce sa te duci la politehnica, unde studiezi la fel ca la toate facultatile din Romania, programare, electronica, programare hardware si tot felul de alte lucruri cand poti sa te duci la o facultate de provincie, unde trebuie sa fii mediocuri ca sa iti iei licenta si in timpul liber te poti aganaja, studia. 

Eu asa gandesc. Facultatea te invata ceva care sa-ti poata fi util doar daca termini la MIT. Atat. Facultatea nu te invata, doar iti formeaza o idee despre cum este acel domeniu.

Eu studiez in provincie si singurul lucru pentru care as alege Bucuresti sau Iasi ar fi viata la camin."

 

35 minutes ago, SynTAX said:

Exact. O facultate te invata studii ff generale, asa de baza, si sa nu te astepti sa fi pregatit pentru piata de munca, decat daca iti dai silinta pe langa. Orice angajator ar vrea asta, dar asta pentru ca ei nu vor sa investeasca in angajati. Specializarea se face la locul de munca, nu la facultate. Si cursuri pe langa facultate, te ajuta mai mult ca facultatea. Am fost la facultate in Romania, si sincer nu imi plac facultatile deloc. Am invatat mai mult pe cont propriu si cand am avut timp. Diploma de facultate ii buna numai pentru angajator.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Citind replicile voastre si cercetand cu de-amanuntul programele celor 2 optiuni, cred ca voi lua o decizie in scurt timp in favoarea Unibuc. Judecand dupa cele spuse mai sus si dupa cele citite pe site-urile facultatilor, cred ca imi va fi mai de folos Unibuc, avand programul mai flexibil, ce imi poate permite si pregatirea individuala care cantareste cel mai mult in viitoarea activitate profesionala, dupa cum spuneati si voi.

Un motiv in plus e si dorinta de independenta pe plan financiar, astfel imi pot face timp si pentru un part-time job.

Readuc aici aminte pentru cei care sunt acum pe final de liceu, cei care citesc acest topic si nu se folosesc la maxim de butonul search, ca s-a postat mai demult o lista de platforme educationale online ce ofera cursuri pe o gama larga de domenii (interesant de citit tot acel topic, nu doar lista), de unde isi pot extrage material autodidact cei interesati.

P.S. Astept in continuare replicile celor sus-numiti care inca nu au raspuns, pentru ca si cuvantul lor conteaza.

Edited by DrW
Link to comment
Share on other sites

@DrW si eu cred ca o sa iau aceeasi decizie ca si tine, din motivele spuse tot de tine.

Ca programator, mare parte din cunostinte le dobandesti ca autodidact, restul sunt povesti. Sau nu chiar. Poate ca de la Poli iesi pe 2,3 k eur pe luna, dar un programator sigur pe el si pe ce poate nu cred ca se multumeste cu asa putin( da, spun asa putin, cine stie cat de bine se castiga ma poate aproba oricand ). Dar totusi, Unibuc iti ofera acel program flexibil in care poti sa ai si un part-time job si timp pentru studiu pe cont-propriu.

Tu ce pregatesti in special pentru admitere ? Am vazut ca nu e chiar de joaca cu subiectele.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

1 hour ago, zekstein said:

@DrW si eu cred ca o sa iau aceeasi decizie ca si tine, din motivele spuse tot de tine.

Ca programator, mare parte din cunostinte le dobandesti ca autodidact, restul sunt povesti. Sau nu chiar. Poate ca de la Poli iesi pe 2,3 k eur pe luna, dar un programator sigur pe el si pe ce poate nu cred ca se multumeste cu asa putin( da, spun asa putin, cine stie cat de bine se castiga ma poate aproba oricand ). Dar totusi, Unibuc iti ofera acel program flexibil in care poti sa ai si un part-time job si timp pentru studiu pe cont-propriu.

Tu ce pregatesti in special pentru admitere ? Am vazut ca nu e chiar de joaca cu subiectele.

 

Matematica de bac si pascal. Probabil o sa ma axez pe analiza in mod special si algebra/geometrie in plan secundar , iar la pascal as vrea sa stiu cam tot ce se poate (desi la bac am trecut de 8, inca mai sunt multe chestii pe care inca nu ma bazez).

Lucreaza cat mai mult, lasa planurile de-o parte si ia creionul in mana. Pe parcurs te orientezi tu asupra a ce vrei sa stii mai mult si ce nu, dar deocamdata fa exercitiu de lucru cat mai mult si din ce in ce mai calitativ. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 27/02/2016 at 5:10 PM, stefi96 said:

salut, ce imi recomandati sa invat un program asa, sunt cam greu de cap... un program in care ma pot angaja

 

Ca sa nu ma crezi arogant, te sfatuiesc sa o iei cu inceputul (python / pascal / pseudocod), insa topicul asta nu dezbate subiectul tau. Foloseste search-ul sau ia la rand categoriile daca esti pus pe treaba si sigur gasesti ceva util.

 

ON: Nu mai are nimeni un cuvant util de spus? :(

Link to comment
Share on other sites

Poate nu e cazul sa ma bag eu aici dar fiind in situatie de actual student as vrea sa imi exprim si eu o opinie legata de acest subiect!

Eu sunt student la calculatoare,poli CLUJ anul 2. cum e unibuc in cluj este UBB care se aseamana aproape identic cu unibuc. La UBB se studiaza mai focusat programarea in primul an python si C si mult mai putin matematica si fizica. Eu in primul an am suferit niste chinuri mai mari decat cele ale unei mahmureri suferite dupa tatratea. Exista urmatoarele matematici: Analiza, Matematici Speciale, Algebra, Calcul Diferential. 4 materii la care eu personal nu le vad nici un rost doar cel de a te face sa gandesti sistematic,logic si organizat dar cantitatea de materie este enorma! Zeci de pagini scrise la curs (fiindca prezentarea ppt nu s-a oferit!) care au trebuit intelese singur prin chinuirea neuronilor pt ca nu intelegi nimic de la seminar curs! Materii de profil fiind in anul 1 ASDN (analiza sistemelor numerice) si PC (prog. calculator), acestea 2 in sem 1 iar in sem. 2 fiind PSN(proiectarea sistemelor numerice) si SDA(structuri de date si algoritmi) !

Mult prea putin poti discuta cu profesori, ajungand sa mi se spuna ca urmeaza sa fac administrare baze de date cu acces din pachetul office pt ca o primit licente??? Ce e asta omule! Sa ajung sa pun intrebari banale legate de cum ar trebui sa imi arate baza de date pt un site care sa iti creeze playlist de YT si sa mi se spuna ca nu are idee? Profesor universitar? In fine, facultatea o faci in proportie de 90% pentru diploma si un avantaj la angajare! Tot ce tine de acest domeniu este o materie pe care trebuie sa ti.o predai ingur si sa o asimilez singur asa cum stii tu mai bine si mai corect! Nimeni niciodata nu va veni din sistem sa te invete pe tine, sau prea putine cazuri, deoarece nu exista nici un avantaj pt un corporatist sa faca gesturi caritabile gandind si faptul ca e posibil ca tu sa ii iei locul peste 4 ani fiindca el ramane in urma!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Si eu sunt pe sfarsit de liceu, si m am decis sa ma duc la unibuc, din motivele mentionate si mai sus, timp liber pe care il voi folosi pentru a studia in particular, sau poate, dupa anul 2 pentru un part time, acum doar ma straduiesc pentru o nota decenta la bac. succes @DrW

Link to comment
Share on other sites

On 2/25/2016 at 5:08 PM, SynTAX said:

La fel si la facultati. De ce sa te duci la politehnica, unde studiezi la fel ca la toate facultatile din Romania, programare, electronica, programare hardware si tot felul de alte lucruri cand poti sa te duci la o facultate de provincie, unde trebuie sa fii mediocuri ca sa iti iei licenta si in timpul liber te poti aganaja, studia. 

 

Eu asa gandesc. Facultatea te invata ceva care sa-ti poata fi util doar daca termini la MIT. Atat. Facultatea nu te invata, doar iti formeaza o idee despre cum este acel domeniu.

 

 

 

 

 

 

Exact asa am facut si eu, eu sunt in Constanta si e foarte bine, se face si carte si nici nu e atmosfera aia canceroasa si incarcata.

Link to comment
Share on other sites

Dupa ce m-am informat si eu peste tot si am studiat ce si cum, am ajuns sa inclin spre UBB, in defavoarea UNIBUC.

De ce ?

Pai simplu, la ubb nu mi se cere matematica la admitere, sunt focusati catre programare mai mult si nu cred ca sunt cerinte asa mari, adica ai timpuil liber necesar sa fii auto-didact( altfel nu reusesti in acest domeniu ).

Oricum, facultatea e sa fie, parerea mea.

Restul, depinde de tine.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Up

Exceptand faptul ca topicul este facut de un an , vreau sa va cer in momentul de fata parerea .

Unibuc sau Poili ?Unde se axeaza mai mult spre info , unde ai timp si de altceva (job part-time  si altele) ?
Ieri am fost la unibuc , la ora de mate si info (la ora de info ne-a vorbit decanul facultatii , iar din spusele lui orele vor fi asezate sa avem si timp) .

El ne-a prezentat cam ce facem in cei 3 ani , din spusele lui in primul  facem C dupa c++ iar in final ne axam pe java .

Anyway , m-am interesat , iar la unele joburi esti vazut mai 'bine' daca ai terminat poli , asa ca sunt super indecis .

Din spusele unora la poli programul este incarcat , iar la unibuc este mai lejer .

Acum intrebarea mea este :

Pentru cei care se axeaza pe info , unde este mai bine ?

Poli sau Unibuc ?

 

Link to comment
Share on other sites

On 3/5/2016 at 9:43 PM, zekstein said:

Dupa ce m-am informat si eu peste tot si am studiat ce si cum, am ajuns sa inclin spre UBB, in defavoarea UNIBUC.

De ce ?

Pai simplu, la ubb nu mi se cere matematica la admitere, sunt focusati catre programare mai mult si nu cred ca sunt cerinte asa mari, adica ai timpuil liber necesar sa fii auto-didact( altfel nu reusesti in acest domeniu ).

Oricum, facultatea e sa fie, parerea mea.

Restul, depinde de tine.

 

Sa te uiti peste orarul de la UBB, facultatea e ok, au sponsorizari de la Bitdefender si Porsche, faci doua matematici in primul semestru analiza si algebra (poti baga aici si logica computationala) in al doilea semestru o sa faci geometrie, profesorii sunt in general ok, daca nu esti cat de cat prieten cu matematica nu o sa te descurci, la informatica ai doua materii, ASC (arhitectura sistemelor de calcul, pe scurt assembly) si Python, la Python temele sunt impartite pe iteratii, in fiecare saptamana trebuie sa prezinti cate o functionalitate a proiectului tau, proiectele nu sunt cele mai simple dar sunt doable daca iti bati capul. Trebuie sa iei in considerare si chiriile (asta daca nu intrii la buget) care sunt destul de scumpe, proprietarii sunt destul de ciufuti cand vine vorba de baieti (cica sunt porci, se imbata si sparg). Poti sa incerci sa mergi in aprilie la concurs si sa vezi cam pe unde esti, la informatica a fost mai acceptabil subiectul fata de cel de la matematica iar la admitere a fost fix invers. Nu iti inchipui ca o sa ai timp berechet pentru ca nu e asa, o sa ai cursuri, seminarii, teme de pregatit si bineinteles acel self-study care o sa se axeze mai mult pe materia care ti se preda (asta daca intentionezi sa treci). Daca stii ca esti auto-didact si te descurci sa inveti chestii care iti sunt utile ar fi mai bine sa dai la o facultate care nu e pe profilul asta, una mai usoara, ca sa ai timp si de restul. Poti sa iti pui nota de la BAC (informatica/matematica daca nu ma insel) la admitere ca s-ar putea sa te ajute (aici depinde de dificultatea subiectelor), in rest ce sa zic, multa bafta si daca mai ai intrebari astept un PM, spor la invatat!

Edited by 1337
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DanYeL17 said:

Up

Exceptand faptul ca topicul este facut de un an , vreau sa va cer in momentul de fata parerea .

Unibuc sau Poili ?Unde se axeaza mai mult spre info , unde ai timp si de altceva (job part-time  si altele) ?
Ieri am fost la unibuc , la ora de mate si info (la ora de info ne-a vorbit decanul facultatii , iar din spusele lui orele vor fi asezate sa avem si timp) .

El ne-a prezentat cam ce facem in cei 3 ani , din spusele lui in primul  facem C dupa c++ iar in final ne axam pe java .

Anyway , m-am interesat , iar la unele joburi esti vazut mai 'bine' daca ai terminat poli , asa ca sunt super indecis .

Din spusele unora la poli programul este incarcat , iar la unibuc este mai lejer .

Acum intrebarea mea este :

Pentru cei care se axeaza pe info , unde este mai bine ?

Poli sau Unibuc ?

 

 

tldr; De la poli iesi inginer, de la unibuc profesor.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, 1337 said:

 

Sa te uiti peste orarul de la UBB, facultatea e ok, au sponsorizari de la Bitdefender si Porsche, faci doua matematici in primul semestru analiza si algebra (poti baga aici si logica computationala) in al doilea semestru o sa faci geometrie, profesorii sunt in general ok, daca nu esti cat de cat prieten cu matematica nu o sa te descurci, la informatica ai doua materii, ASC (arhitectura sistemelor de calcul, pe scurt assembly) si Python, la Python temele sunt impartite pe iteratii, in fiecare saptamana trebuie sa prezinti cate o functionalitate a proiectului tau, proiectele nu sunt cele mai simple dar sunt doable daca iti bati capul. Trebuie sa iei in considerare si chiriile (asta daca nu intrii la buget) care sunt destul de scumpe, proprietarii sunt destul de ciufuti cand vine vorba de baieti (cica sunt porci, se imbata si sparg). Poti sa incerci sa mergi in aprilie la concurs si sa vezi cam pe unde esti, la informatica a fost mai acceptabil subiectul fata de cel de la matematica iar la admitere a fost fix invers. Nu iti inchipui ca o sa ai timp berechet pentru ca nu e asa, o sa ai cursuri, seminarii, teme de pregatit si bineinteles acel self-study care o sa se axeze mai mult pe materia care ti se preda (asta daca intentionezi sa treci). Daca stii ca esti auto-didact si te descurci sa inveti chestii care iti sunt utile ar fi mai bine sa dai la o facultate care nu e pe profilul asta, una mai usoara, ca sa ai timp si de restul. Poti sa iti pui nota de la BAC (informatica/matematica daca nu ma insel) la admitere ca s-ar putea sa te ajute (aici depinde de dificultatea subiectelor), in rest ce sa zic, multa bafta si daca mai ai intrebari astept un PM, spor la invatat!

Anul asta la UBB Info nu mai conteaza bacul. 

Link to comment
Share on other sites

Salut. Sunt in aceeasi problema UBB sau UNIBUC. Din cate am vazut si am citit si pe alte forumuri, ambele facultati au un program flexibil care iti ofera mai mult timp ca sa studiezi singur, dar nu-mi dau seama care este alegera mai buna. Eu am renuntat la ideea de a face facultate intr-un oras mic deoarece nu este dezvoltata foarte mult pe it si nu-mi prea pot stabili un viitor acolo la fel cum as face o in Culj sau Bucuresti.

Sunt totusi mai multe criterii dupa care ma orientez.

1.Pentru mine la UBB ar fi mai usor sa intru la fara taxa ( am participat la nationala la info si am 2/3 media de admitere 10) (dar asta nu reprezinta un criteriu determinat ci doar pentru un grad de comoditate mai mare pentru admitere)

2.Clujul am vazut ca are o dezvoltare pe it mai mare, cererea este mult mai mare fata de Bucuresti iar de aceea salarile sunt mai ridicatei, dar totusi nu am idee cum se dezvolta capitala sau cum o va face in continuare clujul.

3.In care oras se traieste mai bine? (preturi, mod de viata, oamenii, conditiile, eventual caminele)

4.Am inteles ca totusi in facultate nu faci decat bazele legat de informatica si sunt la acelasi nivel ambele, dar ceea ce ma intereseaza pe mine este ce facultate nu te freaca asa de tare pe materiile inutile?(stiu ca aici depinde de mai multi factori, am citit si in alte parti persoane care ziceau (fie de la UBB fie de la UNIBUC) ca erau f****e la diverse materii neimportante) 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...