Jump to content
Nytro

Curtea Europeană: postarea de link-uri

Recommended Posts

Curtea Europeană: postarea de link-uri către conţinut piratat găzduit pe alte website-uri publice este legală

Aurelian Mihai - 8 apr 2016
 

După ce în anul 2014 Curtea Europeană de Justiţie a anunţat că nu consideră postarea de link-ujri către conţinut găzduit pe alte website-uri publice ca fiind o încălcare a drepturilor de autor, Avocatul General al Curţii Europene vine cu completări ce vor face deliciul amatorilor de conţinut piratat.

Potrivit acestuia, postarea de link-uri către alte website-uri publice nu constituie o încălcare a legii chiar dacă respectivul conţinut este găzduit fără permisiunea expresă a posesorului drepturilor de autor.

 

eu.jpg?height=427&width=640

 

Punctul de vedere al Curţii Europene a fost deja pus în discuţie într-un tribunal olandez, la procesul dus între un blog local numit GeenStijl şi publicaţia Playboy, vizând acuzaţii pentru postarea unor link-uri directe către un serviciu de file-sharing unde erau găzduite albume foto piratate aparţinând Playboy. Chiar dacă solicitarea pentru îndepărtarea conţinutului protejat a fost respectată de proprietarii serviciului de file sharing, proprietarul blogului a postat imediat link-uri actualizate către aceleaşi albume foto, găzduite însă pe un alt website.

 

Încercarea de a forţa pe cale legală îndepărtarea link-urilor către conţinutul piratat s-a lovit însă de poziţia Avocatului General al Curţii Europene:

„Hyperlink-urile care duc, chiar şi direct, către opere protejate nu le fac disponibile publicului când acestea sunt deja liber accesibile pe un alt website, ci doar servesc la facilitarea descoperirii lor”.

 

Trebuie spus că poziţia avocatului Melchior Wathelet nu are putere de lege, decizia finală pe această temă urmând să fie luată în cursul acestui an, opinia Avocatului General cântărind însă puternic în interpretarea legilor UE.

 

Sursa: http://www.go4it.ro/internet/curtea-europeana-postarea-de-link-uri-catre-continut-piratat-gazduit-pe-alte-website-uri-publice-este-legala-15220754/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...