Jump to content
jAsjenel

Problema placa de baza

Recommended Posts

Salut,

Am o problema cu placa de baza, sau asa cred; de cateva zile verificarea "dmi pool data" dureaza foarte mult, undeva la 1-5 minute si m-am decis sa fac ceva.. L-am curatat de praf, am schimbat pasta, aceeasi problema...

Daca asteptam sa treaca de verificarea "dmi pool data" si intra in windows, calculatorul se comporta normal.

Am scos bateria, am pus jumperul pe CLR_CMOS, nu m-a ajutat deloc, ba chiar s-a dus... acum sta blocat 30-40 sec(daca am hdd-ul conectat, daca este doar ssd-ul conectat merge normal) cu imaginea placii de baza (Gigabyte Ultra durable 3) si dupa imi apare imaginea de mai jos si este blocat, nici tastatura nu merge.

d0be3520fd.jpg

Un mic EDIT: am asteptat in jur de 15 min si am trecut de aceasta faza. Acum daca incerc sa intru in meniul de boot(astept destul de mult) apare asta, dar ca si in situatie precedenta nu pot folosi tastatura.

d0e2cb5c71.jpg

Tastatura este ps2 (nu cu adaptor) si este functionala.

Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Daca intru in bios se blocheaza, asa ca nu pot face nici o setare; acum vad ca nu mai booteaza nici de pe SSD...

 

d203ad601e.jpg

 

Am bagat si usb flash-ul cu windows 10, booteaza dupa 5 minute dar ramane la logo-ul windows-ului, dupa 15 minute de asteptare am renuntat. Ca o concluzie la tot ce patesc, pare ca raspunde la comenzi, dar are un delay foarte mare, prea mare pentru a putea schimba ceva..

Multumesc pentru tot !

Edited by jAsjenel
Link to comment
Share on other sites

On 6/24/2016 at 3:31 PM, robertutzu said:

daca ai ajuns pana la ce e in imagine trebue sa te lase in bios

 

Initial puteam intra in BIOS si se bloca acolo, acum nu mai pot intra, parca nu vede apasarea tastelor desi led-ul de la tastatura este aprins...

Am facut un usb flash cu memtest(primul pass fara erori) si acolo tastatura merge fara probleme.

Un mic video: http://phpworld.esy.es/IMG_0224.mp4

 

EDIT:

Am deschis un topic si pe un alt site pentru mai multe pareri.

Am verificat condensatorii(vizual, nu dispun de nici un aparat pentru masurarea lor); am facut si un video in care va arat problema mai in detaliu, l-am incarcat pe un host personal; este pus si intr-o arhiva (111 MB), alegeti voi metoda de vizualizare...
http://phpworld.esy.es/problemepc/
p.s: daca dispuneti de timp va rog sa va uitati la tot video-ul, veti observa mai bine ce se intampla.

 

EDIT2:

Am rezolvat, nu stiu cum... dar am rezolvat
Dupa ce am facut video-ul de mai sus, am deconectat hdd-ul si am lasat doar ssd-ul si usb flash-ul cu Kali linux pe el, am restartat pc-ul si am incercat sa intru in bios, a intrat dar s-a miscat mai greu, avea un delay de cateva secunde / zeci de secunde pentru fiecare comanda; am mutat "ICH SATA Control Mode" de pe IDE pe AHCI ca sa pot boot-a de pe SSD, am dat restart si a mers, acum pot intra in windows; am reconectat HDD-ul, merge si cu el conectat.

Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa scot placa de baza si sursa din carcasa, asta s-a intamplat aseara, sa schimb pasta la northbrindge si southbridge iar la sursa sa o desfac ca sa o curat de praf si le-am lasat asa pana azi cand le-am montat si am facut video-ul...

Singura problema pe care o am este acest delay in BIOS, cu cat stau mai mult in BIOS parca cu atat creste acest delay, intr-un final se blocheaza; se mai blocheaza si atunci cand ii dau foarte multe comenezi, adica daca apas pe tastatura de multe ori (sus, jos), intr-un final ia fiecare comanda pe care i-am dat-o dar cu un delay de aprox 10 secunde Posted Image).
Observatie: Daca se blocheaza in BIOS si ii dau restart (daca nu am chef sa-l astept pana isi revine) la urmatoarea pornire DMI Pool Data dureaza mai mult, intr-un final isi revine si boot-eaza.
Nu mai inteleg nimic, cred ca il las asa.
Va multumesc pentru tot, toate cele bune.

Edited by jAsjenel
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...