Jump to content
Silviu

Un investitor in Romania a pierdut 40 de milioane de euro din cauza hackerilor.

Recommended Posts

Un investitor in Romania a pierdut 40 de milioane de euro din cauza hackerilor. Metoda simpla prin care s-au furat banii

 

Cel mai mare angajator din judetul Bistrita-Nasaud a fost victima hackerilor.

 

Procurorii bistriteni au fost sesizati in legatura cu comiterea unor infractiuni economice care ar fi dus la fraudarea companiei romano-germane Leoni, producatoare de cabluri si echipamente auto, cu 37 milioane de euro.


Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, Angela Sangeorzan, a confirmat luni, pentru AGERPRES, ca in data de 16 august a fost depusa o plangere penala din partea companiei Leoni Wiring Systems Bistrita, printr-o societate de avocatura, in legatura cu o frauda de 37 milioane euro. In plangere nu sunt precizate persoane suspecte, dar infractiunile despre care se vorbeste sunt de constituire a unui grup infractional, inselaciune si fals in inscrisuri private.


Cauza a fost declinata catre DIICOT Bistrita-Nasaud, spre competenta solutionare.


Ziua in care a fost depusa plangerea la Parchetul bistritean coincide cu cea in care compania Leoni din Germania a publicat pe site-ul oficial un comunicat de presa, prin care a anuntat ca in data de 12 august conducerea s-a sesizat in legatura cu o frauda comisa in dauna societatii cu ajutorul unor documente si identitati false si prin folosirea mijloacelor de comunicare electronice.
„Leoni a descoperit vineri, 12 august 2016, ca a fost victima unei fraude realizata cu ajutorul unor documente si identitati falsificate si prin intermediul canalelor de comunicare electronice. Ca urmare, fondurile companiei au fost transferate in conturi in afara tarii”, se arata in comunicat. „Pagubele totale sunt evaluate la o scurgere de lichiditati de 40 de milioane de euro. Activitatile infractionale nu au afectat infrastructura IT sau securitatea datelor”. „Efectul pe care aceasta frauda il va avea asupra veniturilor companiei prognozate pentru acest an nu poate fi inca evaluat”.


Se pare ca hackerii si-au falsificat identitatea si s-au dat drept manager al firmei din Germania si i-au pretins directorului financiar din Bistrita sa transfere suma de 40 de milioane de euro intr-un cont ca urmare a unei plati. Cateva zile mai tarziu responsabilii si-au dat seama ca au fost victima unei inselatorii iar banii au disparut. Conform surselor ProTV, manageri din Germania au venit in tara pentru verificari. Plangerea depusa de departamentul juridic nu vizeaza o anumita persoana, insa este posibil ca cineva din interior care cunoste procedurile sa ii fi ajutat pe infractori.


Leoni este cel mai mare angajator din judetul Bistrita-Nasaud, cu peste 5.000 de angajati, forta de munca fiind asigurata insa si din alte judete ale tarii.

Stire video

 

Sursa

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Deja si aia care se dau drept alte persoane sunt hackeri? Aaa dar stai ca stirea ii de pe PROTV, am inteles acuma, nu au spart nici un sistem informatic dar hai sa ii numim hackeri.

Parca vad ca dupa incercarea asta reusita si mediatizata vor aparea si alti ca ciupercile dupa ploaie. Totusi de ce nu fura de la PSD, PNL si retul partidelor, ar face un bine tuturor.

Link to comment
Share on other sites

ce imi place mie cel mai tare la povestile astea, cu toate fortele pt cine trebuie

daca iti da in cap pe strada tie si iti fura banii good luck

da daca fura de la banca, institutiile la treaba

 

in primul rand la orice banca intrun stat de oameni normali la cap si cu legi de bun simt , banii sunt asigurati, nu ai voie sa functionezi altfel

si daca se intampla altceva (de genu asta) banca tre sasi acopere pierderea din comisioanele care le ia de la prostime (adica de la noi)

 

in acelasi fel

daca tu furi de la banca , te duci direct la puscarie

 

daca banca fura (vezi derivatives, credit default swaps si alte expresii sexy pentru furat de la prosti) banca/institutia financiara  primeste o amenda nu foarte mare/interdictie de a mai face treaba aia cativa ani, dar stai, asta in cel mai bun caz, adica in sua sau europa de vest

 

si daca e cumva sa o duca rau banca ... too big to fail, si ghici de unde le da statu bani

Edited by 2pimp
Link to comment
Share on other sites

" Se pare ca hackerii si-au falsificat identitatea si s-au dat drept manager al firmei din Germania si i-au pretins directorului financiar din Bistrita sa transfere suma de 40 de milioane de euro intr-un cont ca urmare a unei plati. "

 

- ce usor se transfera 40 de milioane, numai asa la cererea unui manager. Nu stiu ce cititori cred ziarele astea ca au, sau poate stiu chiar foarte bine, dar sa transferi sume asa de mari, trebuie aprobari dupa aprobari, decizii de luat, intrebari de raspuns, etc, si multe persoane sunt implicate numai asa sa transferi bani de 100 de mii, da 40 de milioane.

Asta ii curat "spalare de bani" sa nu plateasca impozite catre statul roman.

Ce dreq face statu' roman, si institutiile astea de stat, pline de experti cu facultati si masterate, care-s platite din banii contribuabililor, nu stiu. Pai daca ii vorba de cyber crime, atunci unde-s investigatiile? Banii aia nu se pot urmari?  Cand am facut transfer bancar catre Romania, le-o trebuit la banci 7 zile, ca sa caute conturile, sa verifice, ca banii is virati, si alte abureli, dar cand ii vorba de 40 de milioane, se face totul in 1-2 zile. Sa mearga SRIu si organizatiile de combatere a crimei virtuale din Romania, dracului! Toti is criminali si implicati!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...