Jump to content
tjt

[Articol] "...oricine poate invata sa scrie linii de cod..."

Recommended Posts

Salut, 

Am citit articolul asta http://republica.ro/rapid-am-invatat-cum-sa-castig-mult-din-it-oricine-poate-invata-sa-scrie-linii-de-cod-dar-putini-sunt si m-am gandit sa-l share-uiesc si aici pentru ca are cateva idei destule de interesante pe care le aprob in mare parte.

 

Quote

Multă vreme am fost oarecum frustrat de faptul că nu găsisem acea idee extraordinară de startup. Am avut câteva initiațive, dar nu s-au concretizat. Lucrând la ele am învățat enorm și am ajuns să cunosc oameni extraordinari în cadrul evenimentelor de genul: Startup weekend, HowToWeb, Meetupuri în huburile clujene.

 

Quote

Primii clienți i-am câștigat pentru că am dovedit că sunt de încredere, nu neapărat pentru că eram foarte bun tehnic. Și astăzi îmi construiesc relațiile de business pe încredere. De învățat să scrie linii de cod oricine poate, dar puțini sunt cei care pot câștiga și păstra încrederea unui client. 

 

Quote

Am început să îmi petrec din ce în ce mai mult timp cu oameni care discutau despre cărți și despre idei de proiecte. Mă atrăgea energia și motivația lor și învățam multe lucruri doar stând în preajma lor. Îmi plăcea în special gândirea lor de ansamblu și pe termen lung. Astăzi parte din deciziile mele sunt bazate pe cele învățate din experiențele altora și pot afirma că rata de eșec este mică.

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Gecko said:

"dacă ești bun, serios și puțin bun la vânzare și marketing online nu ai probleme în a găsi clienți"

 

E ca si cum ai spune, "daca esti unicorn". Sa va iau bloggerii motivationali la fugarit daca nu ma disperati cu ei. Atatea articole pline de cacat universal n-am vazut in viata mea, iar voi le luati drept articole inspirationale. Un romanas prostanac cu aere de speaker motivational vine si si se caca in mediul public si puf, toate forumurile se umplu de reshare. Faceti ceva notabil si toata lumea va va pupa in cur regulat, daca asta va e visul, dar nu mai postati balarii pe aici, ca nu e taramul viselor in IT.

 

Republica, medium si toate site-urile de genul asta sunt pline de figuri ale unor oameni care cauta atentie pe unde apuca. Ba mai mult, unii sunt extrem de idioti iar majoritatea sunt femei. Nu sunt sexist, dar femeile n-au loc in programare cu logica lor one-way. La ce va asteptati? Astia nu sunt programatori, iar voi nu ar trebui sa-i luati drept exemplu. Un programator de succes are ce face si nu sta sa se planga pe bloguri ca nu-si gaseste clienti sau ca a dus-o rau pana a dat de succes.

 

In plus, ratatul ala da sfaturi antreprenoriale, dar nu a realizat nimic in viata lui. Nu inteleg de ce mai e bagat in seama. E un simplu recrutor IT cu aere de speaker motivational. Ce anume credeti voi ca are de oferit? Asta e profilul sau, plin de live-uri motivationale, trageti singuri concluziile, asta daca sunteti in stare: https://www.facebook.com/ValentinMaiorOfficial

 

Hai, chiar va rog frumos, arati-mi un singur proiect de programare de-al sau. Sunt tare curios. Am dat scroll de-am innebunit pe pagina lui de Facebook si e plina de cacaturi inspirationale, dar zero cod, desi se pretinde a fi programator.

 

Oh, va invit chiar si pe profilul lui de LinkedIn, unde veti gasi asta:

1ExevrM.png

 

In istoricul joburilor sale.

 

Cum va place eroul vostru acum? Sunt convins ca sunteti foarte inspirati sa concepeti urmatorul SaaS de succes datorita vorbelor sale intelepte.

 

Va e lene sa faceti ceva si credeti toate balivernele ce fac sens 5% fara sa puneti vreo intrebare. Majoritatea antreprenorilor de maine sunt niste glume proaste datorita articolelor de genul asta.

 

Treziti-va la realitate, toata lumea a dus-o greu pana sa ajunga sus, ca altfel nu s-ar chinui nimeni ca prostul sa dovedeasca ceva cuiva. Voi, cei care cautati calea cea mai usoara, nu veti reusi niciodata sa faceti ceva. Sunteti prea prosti. Sunteti prea lenesi.

Urasca atitudinea asta,tipic romaneasca.Eu sunt cel mai smecher si nimeni nu e ca mine.Daca tu,cel care critici,gasesti ca lucrul pe care il face o persoana nu e bun,fa tu ceva mai bun.

Cand am citit inceputul postului tau eram gata sa iti dau "reputation",fiindca nici eu nu sunt de acord cu articolele,cartile motivationale.Fiindca motivatia se gaseste in interior.Dar dupa ce am continuat, am vazut doar un membru plin de sine.

Mi-ai dat ban o data fara nici un motiv si atunci mi-am dat seama ca nu esti decat un copilas care se crede cu super puteri.Chiar mi se rupe daca mi-ai dat ban si deabia de mai intru pe forumu asta.

Si sunt convins ca si acum suferi fiindca mi-am exprimat parerea contradictorie cu comportamentul tau.

Dar sincer?Ma doare in madular!

Edited by wikedx
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Preiau din context urmatoarea afirmatie:

Quote

Nu sunt sexist, dar femeile n-au loc in programare cu logica lor one-way.

 

Scuza-ma ca intervin,dar ori esti prost ori esti beat. Ma astept sa-mi dai ban,nu-i nimic nu imi mai pierd timpul,thread-urile se pot vizualiza si din postura de guest.

Link to comment
Share on other sites

Imi place cand vine cateun câcău si va prezinta evidentul ca pe ceva revolutionar.

Baiatul tot scrie la motivationale sperand sa ajunga viral, poate-poate are noroc si ajunge si la tv.  Scopul lor e sa castige cat mai mult capital social ca sa poata apoi monetiza vorbe prin conceperea si vanzarea unui program de training.

Genul de om care se imbogateste invatandu-i pe altii cum sa se imbogateasca. Si asta e destul de usor intr-o societate in care actiunea, adevarul si concretul decad in detrimentul sentimentalismelor si vorbelor de duh. Totul e despre motivatie, vorbe, mai mai putin despre despre actiune si rezultate. De asta auzi tot mai des, “totul este sa gandim pozitiv si sa zambim”. Daca chiar crezi asta, esti foarte, foarte prost.

Nu mai pierteti timpul cu motivationale, pune-ti mana si munciti, puneti in aplicare ideile pe care le aveti, timpul trece repede si situatia vostra nu se schimba deloc in mai bine !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...