Jump to content
asswipe

Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România și încarcerat la penitenciarul Rahova

Recommended Posts

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer și condamnat în 1 septembrie la patru ani și patru luni de închisoare de către o instanță federală americană din statul american Virginia, a fost adus sub escortă, marți, în România, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, scrie News.ro.

Perioada în care Guccifer s-a aflat în SUA a coincis cu escaladarea scandalului privind divulgarea unor e-mailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton și ale angajaților cabinetului său guvernamental, mesajele fiind folosite ulterior ca temă a atacurilor din campania electorală.

Hackerul român care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat, a fost condamnat joi la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de "Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 și a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzațiile de furt de identitate și acces neautorizat asupra unor computere.

Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrități, directori de afaceri și personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenți ai fostului președinte George W. Bush și fostul secretar de stat Colin L. Powell.

 

http://www.activenews.ro/stiri-social/Hackerul-Guccifer-a-fost-adus-din-SUA-in-Romania-si-incarcerat-la-penitenciarul-Rahova-137201

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Gecko said:

L-au condamnat in SUA si face inchisoare la noi? Sau sunt cu suspendare? Nu inteleg de ce l-au trimis inapoi.


Unde exista acorduri intre tari, detinutii pot cere sa fie incarcerati in tara natala, in anumite conditii. In special pentru a fi aproape de casa, de familie, pentru a putea fi vizitati, etc.

 

De exemplu UK are asa ceva: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/292519/FCO_Transfers_Home_0314web.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

daily quote: Muie america.

 

Quick facts:

1. Oamenii extradati de Romania in SUA nu au calcat niciodata acolo si totusi Romania, tara pulei de babuini extradeaza fara discutie pe oricine.

2. Daca un american face infractiuni in Romania (s-a intamplat), nu pateste nimeni nimic.

3. Toti din Europa (cu exceptia elvetienilor parca) au nevoie de viza pentru a merge in SUA, timp in care orice cacat cu motz de american se plimba prin Europa fara viza.

 

Si da, muie obama, da-l in pastele ma-sii de tigan.

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...