Jump to content
!_30

Vrei sa devi un informatician de renume ?

Recommended Posts

Tot surfand pe acest forum , scuza-ti expresia , am vazut o droiae de copii care incearca sa invete hacking , sau de ce nu chestii elementare din ale informatici.Multi pornesc de la o varsta frageda , multi de la una mai inaintata , dar majoritatea vrem acelasi lucru , sa putem spune : "I knew it !".

Informatica , s-a dezvoltat pe parcursrul deceniilor , de la magaoaiele de computere cat o camera intreaga , de la programare gen Fortran , de la monitoare care-ti strica ochi , de la codul Morse , pana la mini-laptopurile din ziua de azi , limbaje de programare , care aproape iti fac treaba singure , monitoare super softisicate extra-plate , LCD, pana la telefoane mobile cu fel de fel de tehnologi care mai de care inovatoare .

Pentru a tine pasul cu tehnologia , si pentru a putea spune ca esti un informatician , vertibil si stii ceva , trebuie sa o iei cu inceputul , aceasta e cheia. Daca alegi de peste tot cate ceva , si faci o harababura totala in creier si defapt tu nu prinzi nimic , deoarece tot ce se depoziteaza se bazeaza pe falsurile intelese dinainte , neavand cunostintele necesare pentru a intelege , totul e o pierdere de timp.De aceea in Romania , per example , apar din ce in ce mai multi administratori de retea , incompetenti , site-uri vulnerabile , cacalau , servere securizate din parti , si lista continua , dar nu am loc , pentur tot ce vreaau sa amintesc aici.

Hackeri apar , in dorinta de a" isibate joc " de acesti necopti in domeniul informatici , care nu sunt in stare sa-si securizeze sistemele , deoarece nu au inceput corect.

In primul rand , nu oricine poate sa calce in acest domeniu , depinde daca ai fler , har , este si aici un har desi o sa radeti , si multa , multa vointa si nervi de fier. ( stiti cu toti , cate nopti pierdute , ore in fata C-ul spre a face un program sa mearga ,ore in fata unor tutoriale in limba engleza pentru a intelege ce e acolo , nopti si timp din viata voastra , care credeti ca le-ati pierdut degeaba , dar nu-i asa , totul se va dovedi mai tarziu , nu prea tarziu super folositor.)

Nu trebuie sa fi olimpic la informatica , nu trebuie sa ai numai 10 pentru a incepe, ci doar vointa si seriozitate cat se poate.Daca faci informatica la scoala , incearca sa intelegi Pascalul , la incpeut iti va parea complicat , dar pierde-ti un ;ic timpul cu el , citeste fiecare rand din manual , si rezolva de 10 ori , toate problemele ci cele simple , si stai in fata unei probleme , si pana dimineata daca nu-ti iese , si bucura-te ca tu ai facut-o , si ai inteles-o .

Ia un manual , cumpara , sau cauta free pe internet , google e prietenul tau , cand nu stii ceva , doar cauta , si acest prieten numit senior Google iti va raspunde, cum stie e mai bine.

Cauta tutorale , cere ajutorul daca l-a inceput nu esti in stare , invata in primul rand din ce este format un computer , ma refer , la partea hardware , invata cum functioneaza cat de cat , invata , sa lucrezi pe o platforma , macar pe Windows.Joaca-te ciu el , vei vedea ca nu e asa de simplu , pe cat pare , desi are si el multele , chiar foarte multele lui bug-uri.Joaca-te cu el , invata sa-l strici , e si asta o tehnica , apoi invata sa-l repari , nu te teme sa-l strici , nu te teme de erori si ecrane albastre , doar poate intr-o zi vei reusi sa refaci aceste erori.

Invata sa-ti securizezi pc-ul , nu numai sa ataci , la un moment dat putand deveni chiar tu o potentiala victima.Invata din propie experienta , care e cel mai bun AV , care ti se potriveste , nu lasa virusi , sa-ti faca viata amara , controleaza-ti si u firewall ( FW ) , vezi cum functioneaza , si incepe sa intri in aceasta lume a cyber-spaceului , unde poti deveni victima sau vanator , in timp de ms ( milisecunde ).

Nu un super computer , te va avantaja , vei avea timp sa iti cumperi unul din propia munca mai tarziu , cat mai bine unul sa-l folosesti drept cobai.Ia-ti macar un pc in plus oricat de prost ar fi , invata , cumpara un UTP ,leaga-le in retea , injura , blesteama , citeste tutoriale , intreaba , "Evrika" , cele doua computere , fac schimb de informaiti.

Nu te teme sa foloseti consola , desi nu prea prietenoasa , pe moment , va fi cel mai bun prieten , datorita vitezei si optiunilor existente.Nu te teme de folosirea ping-ului , joaca-te incearca , injura , bleastea-ma , reuseste.

Nu lua din zbor informati , aparent parand ca stii , deoarece baza odata prost cladita , deasupra vei pune cu greu.Invata , citeste , experimente-za , apoi inteaba , cere ajutor cu ce nu intelegi , sau pierde-ti noptile , nervi , daca te tine , pentru a intelege singur.

I-o cu inceputul nu-ti fie rusine.Nu te teme , sa recitesti ce nu ai inteles , nu pierzi timp , chiar daca aparent pare acest lucru ci doar cladesti o baza stabila.Repeta de 100 de ori , practica , de 1000 , totul e sa intelegi , nu-ti fie rusine , adora , sa faci pe prostul , pentur a cladi o baza mega-buna.

Joaca-te , scrie pe foi , ce nu intelegi , experimenteaza , si practica.Nu-ti fie rusine , sa practici , nimeni nu s-a nascut invatat.Nu te descuraja , nicidoata , aceaqsta este doar o vulnerabilitate , in sistemul tau nervos .Varsta nu conteaza , conteaza doar ca te-ai hotarat si ai vointa.

Joaca-te pe Pascal , treci la C, apoi cu totoriale , cu ajutorul prietenilor , si al ofurmurilor , si al altor site-ri , invata limbaje mai complicate , dupa ce esti sigur ca ai inteles baza.

Invata si ceva Linux , Unix , nu-ti fie rusine , sa fi " n00b " , experimetenaza , intreba , asa au ajuns si cei experti , mari adminstratori de retea.Joaca-te ani de zile , joaca-te ore , joaca-te zile , dar fi sigur ca ai inteles.Ai obosit si nu mai ai chef , ti-e lene , si prietnei , te astepata la usa , du-te la ei , intoarce-te cand asimti tu nevoia , o ora cu chef , de invatat , e mult mai mare , decat o saptamana fara chef , doar asa .. Invata cum functioneaza , sa fi sigur ca tu intelegi , nu te baga peste notiuni mai complcaite, doar pentru ca alti stiu , invata partea ta , si ei au facut la fel , distrza-te nu lasa computerul sa-ti acapareze mica viata pe care o ai.

Invata notiunile de baza , apoi treci ;la cel mai complicate , incearca singur pierde-ti timpull nu te descuraja , ca altul stie mai multe ca tine,nici el nu s-a nascut invatat.

Alege-ti un drum in viata nu invata totul si nimic , invata totul si ceva.Mie personal imi plac retele , voua ? Aceasta e optiunea fiecaruia dintre voi.

Un sfat : Nu incerca sa inveti lucruri complicate , doar pentru ca alti " par " sa le stie , cladeste baza , si tu vei ajunge acolo , daca te ti de treaba

P.S:Nu varsta , timpul , sau intelegenta , doar vointa , flerul si pasiunea te fac un adevarat maestru.

{ Hope you like it }

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

<div class='quotetop'>QUOTE("!_30")</div>

Invata sa-ti securizezi pc-ul , nu numai sa ataci , la un moment dat putand deveni chiar tu o potentiala victima.Invata din propie experienta , care e cel mai bun AV , care ti se potriveste , nu lasa virusi , sa-ti faca viata amara , controleaza-ti  si u firewall ( FW ) , vezi cum functioneaza , si incepe sa intri in aceasta lume a cyber-spaceului , unde poti deveni victima sau vanator , in timp de ms ( milisecunde ).  

                          {     Hope you like it   }

Asta ar trebui sa citeasca si cei de pe forum care "sparg" forumuri....scuze...care sparg si ei ce prind.Stiti cu totii ce au patit unii "hackeri" de aici...care spargeau forumuri si ce "le-a aflat "parolele Kwerlen.De ce??Pt ca ca nu au tinut cont de sfatul de mai sus al lui !_30.

Daca esti putin precaut...nu prea te poate "sparge"nimeni"...iar daca o face...inseamana ca omu stie meserie si poti sa fii fericit ca te-a hackerit un HACKER adevarat nu un HACKER DE CARTON.

gANDITI-VA DE 2 ORI LA CE AM POSTAT SI IO AICI SI DE 5 ORI LA CE V-A ZIS !_30.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

De fiecare data cand treceam pe la tutoriale niciodata nu am citit acest post......ori fiindca era prea mult de citit ..ori lipsa de chef....da acum cum l-am citit....ii super tare....gata !_30 m-ai convins sa invat c....doar k nu stiu ...invat mai intai pascal si apoi trec la c ...sau invat direct C...carei mai greu din ele 2??:D

Link to comment
Share on other sites

ori fiindca era prea mult de citit ..ori lipsa de chef....da acum cum l-am citit....

Lenea frate ...

.invat mai intai pascal si apoi trec la c ...sau invat direct C

Pai la scoala se face in general Pascal , dar intr-o masura si C.

Stiind Pascal , pentru mine unul a fost super usor sa invat C.

Depinde pe ce OS vrei sa inveti C , pentru ce vrei sa inveti ? adica pentru aplicatii simple , care se fac la scoala in Pascal , sau clienti servere , keylogere si alte lucruri.

E mult de explicat si intrebarea ta e mega-vaga .

Link to comment
Share on other sites

P1tbull;20935 wrote: Deci vreau C ptr Win.... si mai intai vreau sa incep cu aplicatii simple si apoi sa trec la lucrurile mai complicate(keylogere si alte lucruri) poate imi recomanzi ceva dupa ce sa invat.....ce ti s-a parut tie k explica super bine si retii usor..:)

Deci , cum mi-a spus mie cineva , toata puterea C-ului sta in programare pe shell UNIX , Linux

Problema sta in felul urmator , majoritatea programeaza C , etc.. in Windows , care insa este mult mai limitat si nu este asa compatibil.Pe cand UNIX e scris peste 90 % in C , programarea pe shell UNIX este o idee excelenta.Portabilitate , o sa-ti placa.

Dupa mine , programare pe Windows , mi se pare ca suck's , o sa -mi sara in cap lumea , insa pe UNIX ai mult mai multe posibilitati.IN fine.

Fratele meu , nu ai cum sa inveti sa faci aplicatii simple la inceput, Intai trebuie sa intelegi baza , cum merge sistemul apoi , dureaza .Keylogere , trojeni ? Ha ha ... cand faci primul trojan , contacteaza-ma.E munca multa , trebuie cunostinte din multe domenii , pentru un asemenea task.De ce ? Nu e doar programare . E mult mai mult , e retelistica , trebuie sa stii cum functioneaza protocoalele , socketurile , anumite functii , sa programezi , si e multa mancare de peste acolo , deci e greu , dar nu imposibil.Trebuie sa stii ca altfel , zici decat : fuck off. ( ca multi ) .

Majoritatea sunt in engleza , si cer ca suporta Pascal , care il considera ei ca un basic.

Daca doresti un material/materiale bune de inceput , mail : multicos3

Bafta si spor ! nu uita un asemenea lucru cere mult timp , daruire , dorinta si multa intelegere. Nu prea am timp acum , fiind ocupat cu servaraie ..:D

Link to comment
Share on other sites

Scuza-ti off-topicul care va urma , ( presupune-ti ca e un patch pa tutorial ).

Razvan , nu inteleg de ce te "stresezi" atat sa introduci "off-topic" din pricina unei fete.

Mi se pare o chestie copilareasca , asta iti spun.Singurul fapt pentru care nu frecventeaza fetele forumurile acestea , e ca multe nu au treaba cu informatica ci cu literele . Ai sa vezi putine ( foarte putine ) fete chiar "smart" si care vor sa invete cu adevarat , precum crazy_rheea .Pentru majoritatea conteaza frumusetea , partile si parerea celorlalti despre ele.

Asta e o alta problema si nu doresc sa intru in detaliu , insa nu te avantajeaza cu nimic , prezenta unui nick ( care ar putea ascunde un sex feminim ) pe forum.

Sper ca ai prins ideea..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...