Jump to content
!_30

Vrei sa devi un informatician de renume ?

Recommended Posts

Bine zis. Lucrurile ar trebui luate de la inceput, singuru lucru care l-am luat de la inceput ii Pascalu care il invat de placere la excelenta si faceam la palat ( la scoala nu ). Cat despre hacking am inceput sa invat ceva, apoi am incercat sa fac lucruri mai complicate prin metoade mai usoare, lumea in general la inceput vrea sa faca lucrurile cat mai usor, fara atata munca. Am citit o gramada de lucruri interesante pe forumu asta si sper ca pe viitor sa pot contribui si io la el. Sincer as sta 24 din 24 sa invat k-lumea un limbaj de programare da fiind clasa a opta nu prea am timp. !_30 zici ca nu-i greu sa treci din Pascal in C? Din cate stiu io diferenta dintre C si Pascal ii ca in C se pot face mult mai multe lucruri la un nivel mai avansat. Ar trebui sa incep sa inteleg de-acuma "retelistica" sau dupa ce stiu bine programare?

Link to comment
Share on other sites

BrutteForcce wrote: Ar trebui sa incep sa inteleg de-acuma "retelistica" sau dupa ce stiu bine programare?

...de ce nu amandoua in paralel???...esti tanar prinzi si rpd...(acum depinde si de cat de "ager" esti)...important ii ca la inceput sa intelegi conceptul la ceea ce faci...

Link to comment
Share on other sites

Nu am mai dat de mult un semn de viata ( lipsa de timp :@ ).

Am sa scriu un articol ( destul de mic ) despre Pascal .

La ce ne ajuta Pascal / De ce facem Pascal in scoala/liceu [

Multi dintre voi , daca frecventati un profil mate-info , ati auzit de Pascal.Si mai multi dintre liceeni care frecventeaza orele de mate-info , intrebati de acest concept raspund : " Ah.. Pascal , la liceu .. nu e bun de nimic ".

Dar oare , de ce se face Pascal ? Invatam ceva din acesta ? Ne ajuta cu ceva in viitor ? Multi ar spune : " NU !!! . La ce ne mai ajuta pe noi un limbaj de programare expirat , in care nu se mai programeaza de mult timp.Sunt destule noi aparute , pe care se iau bani frumos : C Sharp ( imi spunea un informatician ca se scot bani frumosi ) , Java si multe altele. Pe cand Pascal se duce cam prin anii '80 si nu ne ofera atatea posibilitati ca si alte limbaje . Citit aici : despre Pascal/Turbo Pascal .

Totusi , elevi au inceput sa invete Pascal , inca din clasa a 6-a , si vor continua la liceu.Se invata structura acestuia ( desi in unele parti se preda si C ) , se invata algoritmi : sortare vectori , Euclid , Fibonacii , se invata despre recorduri , Back Tracking si Divide Et Impera , de asemenea nu se poate sa nu stiti despre : cum calculam suma cifrelor ? divizorul comun ? .. sau despre unituri sau arbori ?

Intuitiv , o matematica transpusa in programare , fara vreo baza solida pentru Viitor.Un limbaj de programare mort , fara nici macar o interfata grafica ( decat acel ecran negru ) , in care la scoala nu invatam sa facem prea multe .. si mai grav ne plictisim . Invatam degeaba ? Oare.

Raspunsul meu , si al multor altora , este ca Pascalul nu este invatat degeaba , cu siguranta .

Citeam intr'un articol ca este nevoie cam de 10 ani sa'ti intre in sange un limbaj de programare . Pascalul , cum a fost el gandit in scoli/licee , un limbaj de programare educativ , pentru a invata elevi ( care opteaza pentru matematica-informatica ) sa gandeasca algoritmic , si sa inteleaga cum pot folosi un limbaj de programare.

Daca esti elev si inveti Pascal , gandeste'o ca pe o minune gratis . Daca te stradaiesti nitel' sa intelegi , ce si cum , ai sa vezi ca mai tarziu , incercand sa inveti alt limbaj de programare mai avansat ( sa zicem ) gen C/++ , C# , chiar Java , iti va fi mult mai usor , decat daca ai porni de pe stadiul de zero la programare.

Intr'un alt articol , prin care am trecut cu ochii , am observat , ca daca vrei sa inveti C'ul , ai nevoie de un limbaj mai jos cum ar fi Pascal . Desigur poti sa incepi direct cu C'ul , dar vei pierde multe frumuseti , ale interferentei celor doua limbaje.

Sa presupunem ca doresti sa scrii o aplicatie "frumoasa" , intr'un limbaj mai avansat gen C/++ si stii decat Pascal . Vei observa cu stupoare ca acele ore / zeci de ore de Pascal , si algoritmi fara noima ( initial ) , te vor ajuta foarte mult , si vei observa ca termeni ca : sortare vectori , recorduri , backtracking , unituri si stringuri ( + multe altele : arbori etc.. ) , te vor ajuta enorm , si cu zambetul pe buze vei zice : " Ce bine ca stiu Pascal " .

Pana la urma Pascal , desi e un limbaj vechi , are un rol foarte important in dezvoltarea gandirii si puterii de structurare a programelor in creierul viitorului programator intr'un alt limbaj mult mai avansat.

Ce am inteles ( poate m'am exprimat gresit ) , dar astept comentarii ! ( si din partea celor care au terminat de mult si din partea celor care acum pasesc pe poarta Pascalului cel cu ecranul albastru ).

B)

Link to comment
Share on other sites

BrutteForcce wrote: Ar trebui sa incep sa inteleg de-acuma "retelistica" sau dupa ce stiu bine programare?

O chestie , ce doresc sa o remarc. Hackingul nu se invata ! Se dobandeste din cunostinte , nivelul fiind mult mai complex.Crackingul/exploatarea bugurilor din programe facute de oameni "inteligenti" se poate "invata/mecaniza".

Daca ai sta 24 de ore .. din 24 , iti garantez ca te'ai plictis invatand.Asa cum ideile complicate pot lua nastere din coduri sursa relativ simple , asa si timpul petrecut invatand se poate diminua , dar procesul de intelegere si cunostintele acumulate se pot mari ( era un principiul la orele de Economie ).

Dupa cum spunea un tip ( care se pricepe ) , intai invata retelistica " ca e mult mai usoara " , si cand dai de bani' poti invata si programarea . Daca ai grija cu combinarile 9 nu cred ca ai facut inca asa ceva la scoala ) , s'ar putea sa iasa ceva frumos.

Qeustions are welcome ! :P

Link to comment
Share on other sites

! Bravo omule ! Te felicit ! Aceste chestii mi-au ajus undeva in adancul meu , ma macinat .... , am stat aproximativ 2 zile (La scoala , ne dormit) ! Ai scris chestii adevarate , imi placi , incep de la 0 ! Aja este .... am o harababura pe desktop in pc ... care cum si cum sunt bucati incepute si neterminate ! .... Incepem cu inceputul ! .... Am citit de 2 ori cu atentie tot ce ai scris ! Iti multumesc foarte mult ca mai facut sa deschid ochii cu adevarat !

Sa speram ca ne vom intalnii vreodata :D

Link to comment
Share on other sites

Felicitari !_30 pt acest tutorial.

Ma bucur nespus de mult sa gasesc aici o persoana cu care sa fiu pe acceasi lungime de unda. Sunt inregistrat pe acest forum de o saptamana si acesta este primul meu post. Am vrut la inceput sa citesc cat mai multe threaduri pt am face o parere despre ce se intampla pe aici. Pana acum am citi multe posturi scrise de copii care au anumite cunostinte minime de baza si care se cred hackeri. Parerea mea este ca sunt doar utilizatori de hacking. Nu vreau sa fiu rautacios cu nimeni si nu vreau sa fiu inteles gresit, dar fara programare nu suntem decat simplii useri. Mie programarea mi-a oferit cele mai multe satisfactii in acest domeniu.

Eu am incept acum multi ani cu Basic-ul de pe HC-uri. Pe atunci cele mai tari calc erau Pentim la 133MHz si nu stiam ce e ala internet, iar caritle pt calculatoare erau foarte rare si foarte prost gandite. Gasisem o carte pt Basic unde se prezentau toate comenzile. Am stat o sapt sa o citesc ca pe o carte fara sa exersez comenzile :) Dupa care m-am apucat sa fac Pacman-ul, scriam pagini intregi dupa care le copiam pe hartie pt ca nu stiam sa salvez pe suport magnetic toata munca. Tare mandru am fost atunci de mine cand am reusit sa il fac pe pacman sa nu mai manance din decor. Mai tarziu am facut pascalul in liceu care m-a ajutat enorm de mult sa inteleg alte limbaje de programare mult mai evoluate. Pascalul iti formeaza gandirea de programator pe care din momentul in care ai dobandit-o nu mai ai cum sa uiti sa programezi. Daca cunosteti un limbaj de programare iti e usor sa inveti altul, nu trebuie decat sa inveti instructiunile noi si sintaxa pt ca logica este aceeasi.

Ca sa devi Hacker nu este de loc usor, trebuie sa sacrifici multe lucruri in viata pt asta. Sunt multi hackeri care sunt bagati in puscari iar dupa ce ies isi dau seama ca nu se merita (pana la urma cu ce s-au ales?). Asa incep sa se handeasca la viitorul lor si multi din ei ajung sa se angajeze la firme mari de securitate. Pana la urma totul se rezuma la bani, cu timpul ajungi sa te gandesti daca a meritat atatea sacrificii si cati bani ai gastigat de pe urma cunostintelor de hacking.

Bafta si sper ca nu am deranjat pe nimeni.

Link to comment
Share on other sites

scuzati-ma ca intreb dar cum "cladim" acea baza ? am luat python-ul si ... nu prea inteleg mare chestie ... mi-am gasit un tutorial tradus in romana ... si dak e vreun termen neccunoscut caut pe google ...

cum cladim baza ? ma refer in d-ale programingului ... oare sa mai astept si yo pana la liceu ? sau incerc singur ? imi recomandati vreun tutorial dak aveti, dak stiti despre programming ? pt begineri bine-inteles ...

totusi astept ca cineva sa imi dea si mie add ... nu stresez doar vreau sa ma ajute cineva

(popika_69)

edit: lasati k incerc sa invat singur ...sa vad dak pot ... si tocmai in mom in care m-am blocat complet o sa va anunt :P ....

Link to comment
Share on other sites

Cand am intrat pe forum acum 1 an si ceva am citit acest "tutorial" dar sincer lam ignorat..am incercat sa invat cehstii complicate si desigur nu am reusit pentru ca nu aveam baza.. apoi mam lasat pentru ca nu reuseam sa fac nimic cum trebuie si aveam nervii intinsi la maxim

Acum vreau sa incep din nou..sa incep cu inceputul.

PS: la scoala fac pascal, sunt olimpic national la informatica si nu sunt prost de la natura, dar sincer nu cred ca asta conteaza, ci cat de mult te dedici

Link to comment
Share on other sites

Mereu cu baza se incepe dar vad ca unii pustii de 12-15 ani ...deja stiu ce sunt alea clase, functii etc. dar habar n-au ce e o variabila, un operator, asta zic ca am intalnit cazuri pe messanger, in realitate dupa 1 sapt de c#/php vedeam cum scriu "functii" unii dar habar naveau ce scriau(copy+paste)...

Prima data cand m-am apucat sa fac un programel a fost o simpla afisare "hello world"..ma sitem ca un copil care astepta sa deschida un cadou de craciun, sau o fata de 5-6 ani care astepta sa vada cum se termina povestea cu fat frumos si merele de aur.....asta ma refer la partea ca pe viitor mai sunt lucruri de invatat / facut.

Daca incepi cu lucruri complicate( doar daca nu cumva persoana este geniala ) incepi sa ai nervi/ sa te ofitici ca nu merge programul, stresand probabil persoana din lista de YM cu buzzuri si cereri multe ajutor.

Chiar ai dreptate, cu acest topic bazele sunt totul. Acuma pot da nenumarate exemple, dar prefer sa nu o fac. Am vazut ca multi din "noua generatie" sunt nerabdatori si cateodata raman uimiti de lucurile chiar simple. Si nu doar in programare se aplica asta, grafica 2d, grafica 3d.

Acuma dupa cativa ani imi dau seama ca deabi am muscat o particica mica din "fructul cunoasterii".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...