Jump to content
DanYeL17

Telefoane Chinezesti (renteaza sau nu)

Recommended Posts

Guest BallsOnMyFace
34 minutes ago, fallen_angel said:

Și acuma ce mai pui că tot s-a terminat cu Cyanogenul?

 

Edit: Pt Cyanogen mi-am luat și eu OPO. Așteptai o veșnicie să apară un built oficial. Apoi cei de la OP au inventat propria mizerie, OxygenOS, iar Cyanogelul a început să bage Microsoft shit în OS. Acuma s-a închis proiectul Cyanogen.

 

Dacă vorbim de partea hardware: tre să zici multe rugăciuni înainte să iei telefonul. La OPO au fost o grămadă de probleme. Mie după mai puțin de un an de folosire a telefonului mi-a apărut o dungă galbenă pe ecran. Dacă te bate ăl de sus și tre să apelezi la garanție, abia atunci o să te bucuri de serviciile chinezilor. Nu mai zic de aspectul jerpelit al telefonului...

 

LineageOS este continuarea Cyanogenmod, cand faci afirmatii de genul, informeaza-te mai intai. Cyanogen Inc. si-a luat mana de pe Cyanogenmod iar cei din urma si-au luat jucariile si au infiintat Lineage OS.

 

Cu privire la OnePlus, daca aceasta companie zici ca face rahaturi, inseamna ca nu exista OEM de telefoane bune pe lumea asta sau ca toate sunt de cacat. Tu urmaresti reviewuri? Tu esti constient de ceea ce zici?

Link to comment
Share on other sites

Guest BallsOnMyFace
4 minutes ago, Gecko said:

Am sa raspund direct la intrebarea pusa de cel ce a pornit topicul, pentru ca vad ca ati luat-o pe aratura.

 

Am avut si eu aceeasi idee "geniala" si din toata zgarcenia mea mi-am luat un Vonino ZUN XO acum mai bine de un an. Ideea a fost atat de buna incat dupa vreo 2 saptamani mi-am luat un LG G4, pe care-l am si acum in stare foarte buna.

 

Vonino venise cu o parte din ecran nefunctionala, materialele erau cele mai ieftine, producatorul procesorului cel mai slab, bateria probabil prima pe care au gasit-o... era penibil. Am primit exact ce am platit.

 

Daca te gandesti ca telefoanele scumpe sunt scumpe pentru ca au un adaos mai mare, probabil e adevarat, dar, in aceeasi masura, ofera o atentie mai sporita detaliilor, folosesc materiale de calitate, producatorul cel mai bun de procesoare si asa mai departe.

 

In alta ordine de idei, daca urmaresti atent diferentele de componente din telefoanele ieftine si cele scumpe, ai sa observi imediat ca nu primesti acelasi lucru la preturi diferite. Cand ai sa gasesti un telefon chinezesc cu procesor snapdragron, una din ultimele versiuni, camera buna si hardware si software, materiale bune, baterie buna, cu 1000-2000 ron mai ieftin decat un telefon cu acelasi specificatii, de la un producator de top, ti-ai raspuns singur la intrebare si probabil ar trebui sa mergi pe varianta chinezeasca, chiar daca inca trebuie sa-ti mai pui probleme de garantie, pentru ca, dupa cum am spus mai sus, mie mi s-a intamplat ca telefonul sa vina cu defect din fabrica.

 

Pe scurt, primesti ceea ce platesti.

 

 

Haideti va rog frumos sa facem o distinctie intre brandurile chinezesti care au relevanta, si ratatii astia gen olviu, vonino, uţoc, care doar rebranduiesc branduri chinezesti mai de mana a doua.

 

In al doilea rand, cu ultima parte, aberezi grav si demnonstrezi ca habar nu ai de lumea asta a smartphoneurilor. Daca un producator iti da aceleasi specificatii la un pret mai mic, nu inseamna ca e mai prost, inseamna ca nu te forteaza sa platesti brandul, din cauza "problemelor" precum popularitatea, lipsa traditiei... Ca deh, marlanul se uita sa vada daca are sau nu mar muscat.

Un exemplu elocvent este OnePlus3 versus Galaxy S7 sa zicem. Daca doar indraznesti sa spui ca raportul calitate/pret inclina catre Samsung doar pentru ca aplicatia de camera e mai bine optimizata sau lucruri minore de genul, inseamna ca mai bine iti tai cablul de retea si te ascunzi in camera ta de rusine. Rahatul asta cu "omg samsung e cel mai bun" apare la oamenii spalati pe creier care se uita doar la numele brandului si care sunt EXTREM de snobi.

 

In acelasi timp, sa spui ca procesoarele MediaTek sunt cele mai proaste, iarasi demonstrezi cat habar ai. Tu, inainte sa faci afirmatia asta, te-ai uitat la ce rezultate scoate Helio X20? Te-ai uitat sa vezi la ce urmeaza sa scoata anul asta? (Helio X30)

 

Ignoranta asta crunta de care dati dovada unii dintre voi explica foarte bine de ce forumul asta este in declin si de ce din ce in ce mai putini useri posteaza. Pentru ca in prostia voastra ati distrus tot ce mai era pe aici.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Domnul balls, rusine (muie) tie pentru ca dupa ce ai o gandire limitata, te mai si inflamezi ca fundul unei scroafe in calduri. Prostul daca nu-i fudul, nu-i prost destul. Partea tehnica nu e singurul considerent ci sunt multe altele:

 

- quality assurance (controlul calitatii): Chiar daca sunt facute tot in China sau orice alta tara asemanatoare, companiile gen Google, Apple, Samsung, etc - au procedee de control al calitatii mult mai bine definite, controlate si impuse si standarde ridicate. Nu la fel poate fi spus despre restul firmelor de "Chicken chow mein" si "Irinel si balanel"

- marketing: Cand o companie "noname" da cu bata in balta are un efect mult mai mic fata de o companie cu market share ridicat, mai ales ca multe din ele nici nu sunt listate la bursa. Cand se intampla nasoale la o firma mare (gen Samsung recent) erau trambitate stirile pe toate canalele media (scrisa, radio, tv, online). Dar cand o sfecleste o firma "noname" de abia scrie pe un site/blog amarat. Restul nu isi permit sa faca greseli majore.

- legislatie: Tinand cont ca multi demnitari (ministri, parlamentari, guvern, executiv, etc.) folosesc astfel de produse, ma indoiesc ca o tara ar permite comercializarea in masa a unor astfel de produse cu buna stiinta ca au backdoor catre alte tari. Din contra, de exemplu guvernul US ar vrea sa aiba ei treburile lor instalate pe produsele Apple daca ar putea.

- patents: Pe un singur model sunt enorm de multe patente si secrete de productie care nu sunt neaparat cunoscute celorlalte firme mici. Companiile gen Google, Samsung, Apple, etc. au invatat din multe greseli de productie - cele noi inca au de invatat.

- consumer behaviour: Am amici chinezi, lucrez cu ei, etc. si cunosc bine acest lucru: In China, Japonia si restul pietelor din jur exista un obicei la tineri sa schimbe telefoanele mult mai des fata de Europa. Nu m-am uitat dupa research dar probabil media e undeva la 2-3 telefoane / an. So, avand un astfel de target customer de ce ai face telefoane mai durabile si de calitate si te chinui si investesti in telefoane care sa tina 3 ani cand ei le schimba dupa 7-8 luni.

- premium / emerging customers: Calitatea produselor este definita si de zonele unde sunt vandute. Acelasi telefon care e vandut in UK va avea o anumita calitate, vandut in Ukraina va avea o alta calitate is vandut in Gambia o alta. La fel si cu hainele, se vede calitatea aproape instant (sau dupa prima spalare) chiar daca toate sunt facute in Bangladesh/Pakistan. Cand produsul este vandut unei tari care are legi bine definite de returnare, asteptarile clientilor sunt ridicate si isi permit sa plateasca premium - li se livreaza ce-i mai bun. Restul primesc mai la noroc. Inca in tarile arabe anumite produse au specificatia in magazin: facute pentru Europa si facute pentru Middle East!

 

Si lista poate continua...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

am riscat la un ulefone metal 3gb ram , in august 430 ron direct din china, la noi e vreo 700 ron dar ai garantie

emag - ulefone metal

 

antutu

ulefone metal - 39k

galaxy s5 - 51k

 

carcasa unibody de metal ca la htc one

16gb storage

baterie 3000

camera sony de 8mp, interpolata la 13, nu exceleaza

sticla 2.5d, asa ca folia de sticla nu prinde cam 1mm sus

 

a venit cu android 6.0 si un mic adware :)

sa agitat lumea si au iesit cu un update ota

 

vine cu husa flip, si sticla, fara casti

husa am schimbato cu un bumper, tot de la chinezi

 

partea proasta ca nu prea gasesti accesorii la noi

 

a fost cadou, bineinteles ca prima data nu a fost entuziasmata, dar acum e foarte multumita

jdemii de aplicatii deschise si tot merge feisbuciucu

 

concluzie

touchscreen/camera cam slab

octa-core + 3gb ram la 430 ron = pretul corect

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, 2pimp said:

am riscat la un ulefone metal 3gb ram , in august 430 ron direct din china, la noi e vreo 700 ron dar ai garantie

emag - ulefone metal

 

antutu

ulefone metal - 39k

galaxy s5 - 51k

 

carcasa unibody de metal ca la htc one

16gb storage

baterie 3000

camera sony de 8mp, interpolata la 13, nu exceleaza

sticla 2.5d, asa ca folia de sticla nu prinde cam 1mm sus

 

a venit cu android 6.0 si un mic adware :)

sa agitat lumea si au iesit cu un update ota

 

vine cu husa flip, si sticla, fara casti

husa am schimbato cu un bumper, tot de la chinezi

 

partea proasta ca nu prea gasesti accesorii la noi

 

a fost cadou, bineinteles ca prima data nu a fost entuziasmata, dar acum e foarte multumita

jdemii de aplicatii deschise si tot merge feisbuciucu

 

concluzie

touchscreen/camera cam slab

octa-core + 3gb ram la 430 ron = pretul corect

Am avut  ulefone be touch 2, cumparat direct din dintr-un depozit de prin suedia.A venit in 2 saptamani, toate bune si frumoase, se misca f bine, senzorul de amprenta se misca mai bine decat la iphone6(testat personal).Dupa cateva saptamani incepe : se incalzea foarte repede, am gasit bug-uri in os, am incercat sa-l schimb, dar ni era nici unul compatibil 100%.S-a umflat bateria extrem de tare intr-o durata de timp relativ scurta -> pete pe ecran.F multi cumparatori s-au plans de acelasi lucru, pete pe ecran.Nu e o problema doar la betouch, cineva cu paris are aceeasi problema (evolio x5, rebranduit, varianta ro).Calitatea proasta.Marginea "de metal" era mai mult un plastic decat un metal.Ce-i drept, am reusit sa-l indoi, ecranul ramanand intact(probabil din cauza foliei de sticla).In rest, f casabil.

Concluzie, vrei ceva bun?Banul jos.Fara firme no-name care se lauda a fi unii dintre cei mai mai comercianti de smartphone-uri din china.

Link to comment
Share on other sites

acum depinde ce intelegi prin bun

daca scrie pe el samsung sau apple este mai un pic mai bun calitativ si performanta dar platesti de cel putin 3 ori cat face

 

https://technology.ihs.com/api/binary/511478

 

o chinezarie mai scumpa, >$100 oricum face >90% din ce face un samsung sau apple

 

si flasgshipu ia foc (samsung), se blocheaza de tot de la un video si trebuie hard reset (toate iphone-urile)

https://www.youtube.com/watch?v=B15nBZ7pjLs

 

e ca vorba aia veche ca exista nokia si alte telefoane, care in perioada cu series s40 era mai adevarat decat cu samsung si apple acum

 

care spune ca are nevoie de rez mai mare de hd 1280x720 pe 5"

asta e hipstereala

 

nu recomand la nimeni ce sa ia, vreau doar sa mai scad din diferenta asta de impresie ca samsungu si apple joaca in alta liga

nici samsungu nici apple nu sunt de pe alta planeta

aceleasi jucarii cu procesoare arm intradevar putin mai bune, si sisteme de operare gandite prost

doar prin marketing cer si obtin un pret exagerat

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Chiar daca este un topic vechi de 2 luni, cele mai bune tilifoane eu le-am avut :) dintre care enumar:

nokia 3310 alb cu baterie improvizata - lipita cu hartie de imprimanta si cu aracet, cele 3 module din baterie erau si ele lipite cu fludor si cu tabla de acoperis :) , mi-a cazut pe asfalt din buzunar, prin balti si tot functiona.

orange tara alb = viata mai grea gen: apa, ciment, bagat in scurt de n ori, scapat pe jos, mai facea figuri ECRAN ALB dar macar isi facea treaba.

Actual STK Storm 2 alb = cojnita, chinezarie ieftina, nu recomand.

 

"Ce fac doua babe cand se caca? 

Stau pe vine maica =)) "

Link to comment
Share on other sites

UP
Am zis ca daca am deschis acest topic sa vin si cu cateva detalii asupra telefonului dupa 2 luni de test.
In primul rand am decis sa iau modelul Umidigi Z Pro 

Spoiler
  • Procesor Deca-Core 2.6 GHz,mediatek.pngHelio X27 (64-bit);
  • Memorie 4GB RAM + 32GB ROM;
  • Ecran 5.5" FHD, IGZO sharp.png;
  • Camera Principala sony.pngDual Camera IMX258 13MP + 13MP Auto-Focus Avansat;
  • QUAD LED Flash pentru camera foto principala;
  • Camera Frontala 13MP FF samsung.png S5K3L8 cu LED;
  • Senzor Amprenta Microarray®;
  • USB Type-C, Incarcare Rapida;
  • Acumulator sony.png3780 mAh;
  • Slot memorie microSD(pana la 256GB);
  • Conectivitate 4G LTE;
  • Dual SIM, Dual Standby.

Dupa o saptamana m-am gandit sa ii fac root , i-am facut niste setari personalizate cu Cpu Tuner , pt autonomia bateriei .
De la 12h de functionare mediu (fb , music(8h/zi la munca) ,mail) am ajuns la o autonomie de 18-20 de h.
La capitolul camera , nu este wow (din fericire nu prea folosesc ) , o mai folosesc pt anumite poze pe care le trimit prin Email.

Ca pret/calitate este OK (l-am luat undeva la 860 de lei).Sunt destul de multumit de el .
Mai nou am vazut ca acest telefon a aparut si pe Emag +-accesorii.

Ca sa inchid acest subiect vreau sa va spun ca momentan in Romania nu merita sa cumperi telefoane de acest  tip din cauza pieslor de schimb care se gasesc rar , si alea in unele parti fara garantie.

 

Edited by DanYeL17
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...