Jump to content
tjt

Cererile noii generaţii de studenţi: La ce salariu de intrare în companie te aştepţi? ”3.300-3.500 de lei net”

Recommended Posts

Discuţie la ASE în faţa a peste 150 de studenţi, despre viitorul lor: încotro să se îndrepte? Ce aşteptări salariale aveţi? Pentru Bucureşti, ca să mă întreţin aici, vreau 3.300-3.500 lei net, ca salariu de intrare, fără niciun fel de cunoştinţe, răspunde o studentă.

 

Cei din prezidiu, şefi de recrutare – Lugera şi directori de HR de la EY (firma de audit şi consultanţă) şi Pepsi – răspund că salariile entry-level sunt de 2.000 - 2.500 de lei net pe lună, plus bonuri de masă.

 

Companiile, în special multinaţionalele şi firmele de recrutare care lucrează pentru multinaţionale, umblă ca zombii în căutare de forţă de muncă, în căutare de oameni tineri, în căutare de studenţi, în căutare de talente.

 

De cinci ani de zile Bucureştiul şi principalele oraşe din ţară ca pondere economică cresc continuu, punând presiune pe piaţa muncii şi pe salarii, ceea ce înseamnă, la polul opus, coşmarul companiilor şi directorilor de HR.

 

Dragoş Gheban, managing partner la firma de recrutare Catalyst Solutions, spune că piaţa salariilor creşte susţinut: aşteptările salariale ale candidaţilor au crescut cu peste 10% în primele trei luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un angajat cu cinci ani de experienţă în sectorul tehnic, IT sau în industrie se aşteaptă la un salariu de 5.500 de lei net, iar unul din domeniul financiar la 4.000 de lei.

 

Andrei Caramitru, partener la Boston Consulting Group, spune că Bucureştiul ar putea plăti un salariu mediu de 1.500 de euro net (6.750 de lei net), fără probleme, având în vedere nivelul ridicat de productivitate şi PIB-ul, mai mare cu o treime decât media UE.

 

În acest moment în Bucureşti salariul mediu este de 2.800 - 3.000 de lei net (660 - 700 de euro).

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, spune că regiunea Bucureşti-Ilfov poate face faţă fără probleme Uniunii Europene şi chiar poate adopta euro.

 

„În zona Bucureşti-Ilfov, nivelul de trai a devenit superior mediei UE, iar vestul şi centrul ţării converg rapid spre acest deziderat, având drept principal catalizator prezenţa investiţiilor străine directe. În schimb, regiuni din sudul şi estul ţării sunt printre cele mai sărace regiuni din Europa şi au realizat progrese relativ modeste în ultimul deceniu. Comisia Europeană a semnalat riscul ridicat de excluziune socială în aceste zone, însă noi ar trebui să sesizăm primii aceste probleme. Din păcate, lipsa infrastructurii care să interconecteze provinciile istorice acţionează în sensul permanentizării decalajelor de dezvoltare. Este evident că se impun măsuri concrete în sensul ameliorării acestei situaţii dacă ne dorim ca România să adere cu succes la zona euro.”

 

Într-un articol din luna martie din Bloomberg Businessweek, una dintre cele mai cunoscute reviste săptămânale de business din lume, se vorbeşte despre Brexit şi despre faptul că marile firme din centrul financiar al Londrei discută extrem de serios să plece de acolo cu centrele lor de servicii şi să vină în Europa de Est. Polonia este prima pe listă, cu Varşovia şi Cracovia, urmează Cehia cu Praga şi Ungaria cu Budapesta, după care vine România cu Bucureşti şi Cluj.

Conform studiilor centrelor de servicii, numărul de joburi în finance, marketing, IT, cercetare şi dezvoltare, HR pentru regiunea Europei de Est se vor tripla în următorii 3-5 ani, până la un milion.

 

Nu ştim câte joburi vor „veni” în România, dar cu puţin noroc 50.000 de poziţii pot fi transferate în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi.

Din păcate, piaţa românească nu s-a pregătit pentru acest lucru, România neavând o politică coerentă pentru a face rost de forţe de muncă care să vină în întâmpinarea cererii.

Cu excepţia studenţiilor din Republica Moldova care vin în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, nu există politici de a atrage tineri din Ucraina, Serbia, Ungaria, chiar şi din Spania, Portugalia, Italia, Grecia, care nu-şi mai găsesc locuri de muncă acasă (în Spania şi Grecia şomajul în rândurilor tinerilor este de 40%).

 

Bucureştiul şi Clujul pot atrage fără probleme tineri din alte ţări. Engleza este o limbă universală, iar în câţiva ani poţi să înveţi şi româna ca să te descurci în conversaţii uzuale.

România încă este o ţară închisă din punctul de vedere al legislaţiei; autorităţile şi administraţiile sunt încremenite în timp, cei de la Palatul Victoria, partidele şi cei din Parlament au alte teme, şi putem rata o şansă istorică de a lua joburi mai bine plătite delocalizate din alte părţi şi de a schimba piaţa muncii într-un sens pozitiv. Bucureştiul trebuie să devină un oraş de centre de servicii, cercetare şi dezvoltare, de head quarter pentru companii, un oraş multinaţional, ca New York sau Londra.

 

Clujul ar putea să devină un Silicon Valley, pentru că este mai antreprenorial, mai naţionalist, mai liniştit; acolo proiectele au timp să se aşeze. Timişoara ar putea lua centrele de dezvoltare în industrie şi IT. Iaşiul ar putea fi un centru de entry-level pentru Moldova, Ucraina, Rusia, care să distribuie apoi forţă de muncă şi proiecte la următorul nivel, unde valoarea adăugată este mai mare.

Din păcate, lipsa infrastructurii şi a investiţiilor publice din România face ca numai câteva oraşe să beneficieze de schimbările la nivelul Europei, de trecerea de la industriile tradiţionale la cea a serviciilor. Restul oraşelor vor rămâne mult în urmă, cu foarte puţine posibilităţi de a atrage investiţii şi de a fi parte a unor trenduri globale.

 

Sursa articol: http://www.businessmagazin.ro/opinii/bucuresti-cluj-timisoara-iasi-si-restul-16234158

 

WTF ???  Pretentii de peste 3k pe luna la primul job ca si absolvent de ASE, avand 0 cunostinte, parca am trai in alta tara :|

Edited by tjt
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

La anii aia (studentiei) sunt multi naivi, necopti la minte, din simplul fapt ca au fost tinuti pe palme de parinti care au dus greul si pentru ei. Aparuse pe net ceva studiu (nu stiu cat de credibil e) ca 2 milioane de romani sufera de depresie. Sa vedem ce urmeaza in anii urmatori din acest punct de vedere. Insa cert este ca realitatea ii va izbi rapid, fara mila. Putini se vor adapta, iar majoritatea... vor vota PSD.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Active Members



Din păcate, lipsa infrastructurii şi a investiţiilor publice din România face ca numai câteva oraşe ...

 

 

Nu de asta nu vin ei aici, ei vin in jeep-uri de 50.000 Euro, alea au suspensii cu inteligenta artificiala. Probleme de genul le simtim doar noi ca urcam si coboram din Dacia Logan, cat despre plozii cu facultate care au impresia ca incepe pamantul sa se invarta invers cand au pus mana pe o diploma obosita ce le permita s-o arda "eu sunt praf la aia si la aia dar si la aia ca pana acum am facut scoala" (cred ca m-a bagat si pe mine printre aia 2 milioane ca roman depresiv) le doresc lopata si ciubote de cauciuc.

 

Mi-am adus un prieten la o firma din oras candva si mai ca a fost luat in ras pentru ca toti seniorii p*lii aratau ca prostii cand incepea ala sa le dea rezolvari / metode practice absolut briliante si in timp util. Era platit cu 1500 LEI . Dupa 3 luni , in a 4-a, a primit 1800. Altul care vorbea mult, prost, lipsa practica dar la prima vedere foarte destept, pleca cu 4000 lejer asta fara suplimentare. Acum ca ne-am imbatat destul cu apa rece, eu fug sa-mi iau o bere.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, QuoVadis said:

La anii aia (studentiei) sunt multi naivi, necopti la minte, din simplul fapt ca au fost tinuti pe palme de parinti care au dus greul si pentru ei. Aparuse pe net ceva studiu (nu stiu cat de credibil e) ca 2 milioane de romani sufera de depresie. Sa vedem ce urmeaza in anii urmatori din acest punct de vedere. Insa cert este ca realitatea ii va izbi rapid, fara mila. Putini se vor adapta, iar majoritatea... vor vota PSD.

 

Vor fi loviti peste ochi cu 1450 Brut si se vor trezi la realitate :)) 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, tjt said:

Companiile, în special multinaţionalele şi firmele de recrutare care lucrează pentru multinaţionale, umblă ca zombii în căutare de forţă de muncă, în căutare de oameni tineri, în căutare de studenţi, în căutare de talente.

 

De cinci ani de zile Bucureştiul şi principalele oraşe din ţară ca pondere economică cresc continuu, punând presiune pe piaţa muncii şi pe salarii, ceea ce înseamnă, la polul opus, coşmarul companiilor şi directorilor de HR.

 

^

Chestia de mai sus miroase a propaganda ieftina. Hai sa nu le plangem de mila companiilor.

NU spun ca tinerii ar fi minunati, dar tineti cont si de asta. Companiile au nevoie de mai multa mana de lucru pentru chestiuni biocratice simple (care nu necesita cine stie ce performanta) decat de oameni performanti, functii de conducere. De aici si mesajul menit sa ii puna la punct pe cei cu aspiratii inalte, stai acolo ca avem nevoie de tine asa cum esti, lasa ca inca esti mic, pe la 50 de ani o sa vina si vremea ta, ai "nevoie de experienta" Asa apare propaganda asta din presa care ataca tinerii si ii face prosti si pretentiosi ! 

 

S-a creat un sistem ierarhic infect cu denumiri in romgleza, iar tu trebuie sa te hranesti mai mult din iluzia de status, decat din salariu. Asa poti sa ajungi de exemplu meneging expârţ sau risărci data anal-yst pe un salariu de nimic ! Te lucreaza psihologic, te fac sa te simti ca intr-o familie, e misto la noi, ne lipim stickere dragute, bem cafea si mergem in team-building si complicam lucruri simple. Poate-poate, uiti ca la final de luna iti dam salariul minim pe economie.

 

 

http://www.mediafax.ro/economic/eurostat-salariul-minim-pe-economie-din-romania-este-al-doilea-cel-mai-mic-din-ue-dupa-bulgaria-16159314


Da, mi se pare corect ca un absolvent sa primeasca 3000 de ron fara prea multe cunostinte !


 De ce ?! Cu putine exceptii, treaba asta cu cunostintele e relativa, pentru ca teoria invatata prin facultatzuri e subreda. De obicei nu conteaza cate cunostinte ai, in primele 2 sapt. o sa faci fix pula, la un job nou treci printr-un proces de socializare care iti cere sa desprinzi sistemul de lucru si in care vei realiza ca trebuie sa mai inveti pe desupra alte lucruri pe care nu le stiai, asta chiar si in eventualitatea in care mai ai mai avea experienta in domeniu. Nu degeaba exista internship si alte cacaturi de genul ! 
Practic totul cade pe capacitatea idividului de asimilare si adaptare. Si tine de tine sa mai studiezi in timpul liber ca sa te actualizezi si sa-ti securizezi job-ul.  De obicei un angajat nou semneaza un contract provizoriu pe maxim 3 luni. Iar daca cel tarziu pana la finalul celor 3 luni nu atinge nivelul de performanta dorit, mars afara, du-te la impins carucioare pt. o mie de lei.


3000 de ron sunt bani multi ? asta in conditiile in care ca sa platesti singur o chirie in capitala iti trebuie macar 250 euro, iar puterea de cumparare a leului e din ce in ce mai mica.
In Romania salariul minim brut e 1400 ron iar in majoritatea tarilor europene civilizate salariul net, nu brut, e > 1000 euro. Sa nu mai vorbesc ca in tarile nordice nici nu exista notiunea de salariu minim, acolo si daca lucrezi la Carrefour la impins carucioare faci > 2500 de euro.

 

Nu salariile mari sunt problema, ne trebuie un sistem de triere rapid si corect, bazat pe capacitatea individului de performanta si adaptare.

 

 

Da-i o sansa individului si motiveaza-l salarial inca de la inceput, nu-l pacali ca peste ani, cand aduna experienta va castiga mai mult. Dar daca nu se adapteaza in timp scurt, nu se perfectioneaza conform normelor si nu are performante, il dai afara de urgenta.
 

Asta-i viziunea mea socio-economica, bazata pe ceeea ce cunosc pana acum, daca sunteti in tema si nu sunteti de acord, va rog sa ma contraziceti ca ma intereseaza subiectul.

 

Edited by coffee
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, coffee said:

Da, mi se pare corect ca un absolvent sa primeasca 3000 de ron fara prea multe cunostinte !

 

 

17 minutes ago, coffee said:

3000 de ron sunt bani multi ? asta in conditiile in care ca sa platesti singur o chirie in capitala iti trebuie macar 250 euro, iar puterea de cumparare a leului e din ce in ce mai mica.

 

:))))

Ai si un batran in intretinere ? ceva tratament medical scump ? trebuie sa faci asigurarea la masina ? a venit mult caldura ?

Link to comment
Share on other sites

Studenti la facultatea de informatica, dar degeaba, cel putin la Galati...Majoriattea inca nu stiu ce cauta aici, trec anii invatand mot-a-mot putina sintaxa, uneori si aia copiata.

+ ca din ce am vazut pana acum, e destul de greu sa te angajezi doar cu ce te invata in facultate, repet, cel putin la Galati.Singura sansa e sa fii autodidact si sa te intereseze, dar...mai rar.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, badluck said:

 

 

:))))

Ai si un batran in intretinere ? ceva tratament medical scump ? trebuie sa faci asigurarea la masina ? a venit mult caldura ?

 

Performanta cere un minim de confort, aprox. 250 de euro te costa sa inchiriezi o garsoniera decenta in Bucuresti. Nu vorbeam de o camera... ca asa gasesti sa stai in chirie intr-un apartament cu alte 2-3 persoane si platesti 500 de lei. Nu cred ca dupa ce termini facultatea si iti cauti un job bun mai doresti alti colegi care sa te futa la cap.

Link to comment
Share on other sites

Nu conteaza performanta, nu conteaza ca nu stii sa scrii 2 linii de cod si nu ai niciun fel de experienta, tu vrei 3000 lei entry ca e scumpa chiria. Tu ai nevoi, 500+100=600 now!

Dafaq citesc aici ?

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, badluck said:

Nu conteaza performanta, nu conteaza ca nu stii sa scrii 2 linii de cod si nu ai niciun fel de experienta, tu vrei 3000 lei entry ca e scumpa chiria. Tu ai nevoi, 500+100=600 now!

Dafaq citesc aici ?

Nu ai inteles nimic 

 

Ba, mie imi miroase a multi frustrati pe aici, de ce unu' care in facultate a invatat, a facut internship-uri, chiar s-a dedicat in privinta asta, sa aiba acelasi salar entry level de X ron ca unu care a dat si el copy paste pe la examene, a memorat mecanic niste sintaxa si aia a terminat si el facultate de aitist. Mentalitate de roman baieti, "Cum sa castige X mai mult ca mine, ca io am 5 ani experienta si am 3k, ala abia a iesit din facultate, hai sa ne pisam pe el sa ii dam salariul minim" ca si asa nu e suficient de matur, nu are experienta etc". 

 

Cu ce te doare pe tine in pula ca X are salar mai mare ca tine,desi e de 2 luni in companie si tu de 3 ani ? Iti ia tie banii sau cum ca nu inteleg ?

Daca pe ala il duce capul mai mult, aduce un plus de eficienta si producitivitate merita un salar pe masura, punct.

 

Quote

Nu salariile mari sunt problema, ne trebuie un sistem de triere rapid si corect, bazat pe capacitatea individului de performanta si adaptare.

 

Ne trebuie un sut in cur in tarile dezvoltate ca in romanica nu se poate.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

sincer eu unu am inceput pe salariu de 1200 de ron ca junior , stiam si eu sa scriu ceva html si timpenii , 

acum dupa multi ani de experienta pot zice ca sunt peste salariu cerut de domnisoara ,

sunt de acord cu platit un salariu de 25-30 pentru un incepator , daca macar stie si el basic , dar daca ii ia 5 zile sa faca un kkt de newsletter pentru ca e atit de inchis la minte sa nu vada si in afara sa , zboara dupa prima luna 

stop reinventing the wheal :)

just saying 

Edited by n3curatu
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, RAZOR1g said:

Nu ai inteles nimic 

 

Ba, mie imi miroase a multi frustrati pe aici, de ce unu' care in facultate a invatat, a facut internship-uri, chiar s-a dedicat in privinta asta, sa aiba acelasi salar entry level de X ron ca unu care a dat si el copy paste pe la examene, a memorat mecanic niste sintaxa si aia a terminat si el facultate de aitist. Mentalitate de roman baieti, "Cum sa castige X mai mult ca mine, ca io am 5 ani experienta si am 3k, ala abia a iesit din facultate, hai sa ne pisam pe el sa ii dam salariul minim" ca si asa nu e suficient de matur, nu are experienta etc". 

 

Cu ce te doare pe tine in pula ca X are salar mai mare ca tine,desi e de 2 luni in companie si tu de 3 ani ? Iti ia tie banii sau cum ca nu inteleg ?

Daca pe ala il duce capul mai mult, aduce un plus de eficienta si producitivitate merita un salar pe masura, punct.

 

 

Ne trebuie un sut in cur in tarile dezvoltate ca in romanica nu se poate.

 

 

 

Nu e vorba de cei care si-au dat silinta si care chiar au invatat sau despre cei pasionati. Aia probabil sunt angajati deja din timpul facultatii si sunt in jur de 10% maxim.

 

Edited by tjt
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, coffee said:

 

^

Chestia de mai sus miroase a propaganda ieftina. Hai sa nu le plangem de mila companiilor.

NU spun ca tinerii ar fi minunati, dar tineti cont si de asta. Companiile au nevoie de mai multa mana de lucru pentru chestiuni biocratice simple (care nu necesita cine stie ce performanta) decat de oameni performanti, functii de conducere. De aici si mesajul menit sa ii puna la punct pe cei cu aspiratii inalte, stai acolo ca avem nevoie de tine asa cum esti, lasa ca inca esti mic, pe la 50 de ani o sa vina si vremea ta, ai "nevoie de experienta" Asa apare propaganda asta din presa care ataca tinerii si ii face prosti si pretentiosi ! 

 

S-a creat un sistem ierarhic infect cu denumiri in romgleza, iar tu trebuie sa te hranesti mai mult din iluzia de status, decat din salariu. Asa poti sa ajungi de exemplu meneging expârţ sau risărci data anal-yst pe un salariu de nimic ! Te lucreaza psihologic, te fac sa te simti ca intr-o familie, e misto la noi, ne lipim stickere dragute, bem cafea si mergem in team-building si complicam lucruri simple. Poate-poate, uiti ca la final de luna iti dam salariul minim pe economie.

 

 

http://www.mediafax.ro/economic/eurostat-salariul-minim-pe-economie-din-romania-este-al-doilea-cel-mai-mic-din-ue-dupa-bulgaria-16159314


Da, mi se pare corect ca un absolvent sa primeasca 3000 de ron fara prea multe cunostinte !


 De ce ?! Cu putine exceptii, treaba asta cu cunostintele e relativa, pentru ca teoria invatata prin facultatzuri e subreda. De obicei nu conteaza cate cunostinte ai, in primele 2 sapt. o sa faci fix pula, la un job nou treci printr-un proces de socializare care iti cere sa desprinzi sistemul de lucru si in care vei realiza ca trebuie sa mai inveti pe desupra alte lucruri pe care nu le stiai, asta chiar si in eventualitatea in care mai ai mai avea experienta in domeniu. Nu degeaba exista internship si alte cacaturi de genul ! 
Practic totul cade pe capacitatea idividului de asimilare si adaptare. Si tine de tine sa mai studiezi in timpul liber ca sa te actualizezi si sa-ti securizezi job-ul.  De obicei un angajat nou semneaza un contract provizoriu pe maxim 3 luni. Iar daca cel tarziu pana la finalul celor 3 luni nu atinge nivelul de performanta dorit, mars afara, du-te la impins carucioare pt. o mie de lei.


3000 de ron sunt bani multi ? asta in conditiile in care ca sa platesti singur o chirie in capitala iti trebuie macar 250 euro, iar puterea de cumparare a leului e din ce in ce mai mica.
In Romania salariul minim brut e 1400 ron iar in majoritatea tarilor europene civilizate salariul net, nu brut, e > 1000 euro. Sa nu mai vorbesc ca in tarile nordice nici nu exista notiunea de salariu minim, acolo si daca lucrezi la Carrefour la impins carucioare faci > 2500 de euro.

 

Nu salariile mari sunt problema, ne trebuie un sistem de triere rapid si corect, bazat pe capacitatea individului de performanta si adaptare.

 

 

Da-i o sansa individului si motiveaza-l salarial inca de la inceput, nu-l pacali ca peste ani, cand aduna experienta va castiga mai mult. Dar daca nu se adapteaza in timp scurt, nu se perfectioneaza conform normelor si nu are performante, il dai afara de urgenta.
 

Asta-i viziunea mea socio-economica, bazata pe ceeea ce cunosc pana acum, daca sunteti in tema si nu sunteti de acord, va rog sa ma contraziceti ca ma intereseaza subiectul.

 

 

Jos palaria! Respectele mele!

Link to comment
Share on other sites

Quote

WTF ???  Pretentii de peste 3k pe luna la primul job ca si absolvent de ASE, avand 0 cunostinte, parca am trai in alta tara

Oare cum ar fi sa comparam studentii din alte tari, cu acelasi nivel de pregatire ca si in Romania, si sa vedem cat castiga ei, ca si angajati, numai cu cunostinte din facultate?

Stim deja ca Romania e aproape pe ultimul loc, la nivel de salar, din Europa, indiferent, daca ai experienta, sau nu. Stim cu totii despre exodul celor calificati si necalificati din Romania.

 

Daca problema e legata de facultati care nu pregatesc studentii suficient, atunci aici e o parte din problema, si ministerul invatamantului/educatiei trebuie sa schimbe asta (dar cand ministrul ei a plagiat diploma de doctorat, ce sa mai spui studentilor, sau directorilor de facultati); restul depinde de student, dar mai ales de economie, care trebuie sa stimuleze sau sa mareasca 'apetitul' pentru studentii de facultate, sau cei din scoli profesionale, sa ramana in Romania, pentru salarii comparative cu restul Europei. E bine ca macar studentii nostrii nu ies din facultate cu imprumuturi de $40k-$80k. :)

De ce facultatile din Romania nu se implica mai mult in a initia proiecte pentru studentii din Romania, care sa ii pregateasca pentru un inceput de cariera, ca sa nu se mai puna problema, de "fara experienta"? Nu s-ar mai pune problema de venit prea mic atunci, dar raspunsul nu ii numai aici; cauza e asteptarea exagerata a angajatorilor, care nu inteleg sistemul romanesc de invatamant.

 

Nimeni nu are curajul sa vorbeasca de salarii decente, pentru ca asta ar insemna costuri mai mari, poate mai putin profit, dar nu aplica niste principii simple de meritocratie si return-on-investment. Cred ca e important ca sa nu se descurajeze prin salar, pe cei proaspat intrati pe piata muncii, ci dimpotriva.

 

Ca sa nu ma lungesc prea mult la vorba, uite aici un sistem, care ar merita aplicat pentru angajati. Google: "smart - smart measurable attainable realistic and timely". Aplicat de unele companii din Statele Unite, pentru evaluarea angajatilor, pentru bonusuri, marire de salarii, etc. Bonusurile pot sa fie orice: abonament sala de fitness, zile libere, chiar bani, etc.

Angajatorii creeaza problema, desi partial, si ei se plang prin ziare, ca nu gasesc munca calificata, dar vina nu e in totalitate a lor, dupa cum am spus mai sus.

 

https://www.numbeo.com/cost-of-living/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by WarLord
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...