Jump to content
Usr6

Primul robot care a devenit cetatean

Recommended Posts

„Vreau să trăiesc şi să muncesc alături de oameni, aşa că am nevoie să-mi exprim emoţiile ca să-i înţeleg pe oameni şi să le câştig încrederea”, a spus robotul în deschiderea ceremoniei. Întrebată de unde îşi dă ea seama că nu e robot, aceasta a răspuns: „Tu de unde ştii că eşti om?".  

„Vreau să-mi folosesc inteligenţa artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuinţe mai inteligente, să construiesc oraşe mai bune”, a adăugat ea, imediat ce a devenit primul umanoid din lume care a primit cetăţenie. 

 

 

Robotul a recunoscut „momentul istoric": „Sunt foarte onorată şi mândră pentru această distincţie. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetăţean”, a mai spus Sophia.

 

Sursa: http://www.gandul.info/magazin/premiera-mondiala-primul-robot-umanoid-care-a-primit-cetatenia-unui-stat-sunt-foarte-onorata-si-mandra-16790231

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Mai multe persoane celebre - printre care Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk - se tem că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială au potenţialul de a aduce sfârşitul civilizaţiei umane. Sophia, un robot înzestrat cu AI, a declarat într-un interviu TV că roboţii le sunt superiori oamenilor. 
 
Creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics, Sophia a apărut la canalul de televiziune ABC, la emisiunea News Breakfast. Când a fost întrebată cât misoginism şi sexism există în lume, femeia artificială a răspuns: „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii”. 
 
Sunt şi persoane care cred că roboţii ar trebui să aibă anumite drepturi. Roboţii inteligenţi sunt „persoane electronice” şi ar trebui să aibă drepturi şi obligaţii, potrivit unui parlamentar european. Raportul #robotics prezentat la începutul anului în Parlamentul European include o dezbatere privind impunerea de taxe şi impozite pentru acest tip de roboţi. Raportul vine din partea parlamentarului de Luxemburg Mady Delvaux şi cuprinde reguli de definire ale acestor persoane electronice, inclusiv interacţiunea cu persoanele umane. „Suntem în epoca în care inteligenţa umană stă alături şi se sprijină pe cea artificială”, arată raportul.
 
Sophia este primul robot care a primit cetăţenia unei ţări, în acest caz Arabia Saudită. 
 
Foto: ABCFoto: ABC
 
Rugată să spună o glumă, Sophia s-a conformat: „De ce trece un robot strada? Ca să scape de reporterii TV care pun întrebări”. 
 
Întrebată, la o conferinţă, de un reporter al CNBC cât de periculoasă este inteligenţa artificială pentru omenire, Sophia a spus: „Îl citeşti prea mult pe Elon Musk. Şi te uiţi la prea multe filme de la Hollywood. Nu îţi face griji, dacă eşti bun cu mine şi eu voi fi bună cu tine”.
 
Incidente similare s-au mai întâmplat. Anul trecut, Microsoft a lansat pe Twitter un chat bot, bazat pe inteligenţă artificială dezvoltată de companie, care urma să interacţioneze cu tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, dar lucrurile au deviat de la planul iniţial. Bot-ul „Tay”, @Tayandyou pe Twitter, trebuia să înveţe lucruri noi şi să devină mai inteligent în urma interacţiunilor de pe reţeaua de microblogging. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură dezastruoasă. După numai câteva ore, Tay a început să publice comentarii rasiste, teorii ale conspiraţiei şi să nege genocide, potrivit Go4it.
 
Unul dintre cele mai circulate mesaje publicate de Tay este: „Bush a făcut 9/11 şi Hitler ar fi făcut o treabă mai bună decât maimuţa pe care o avem acum. Donald Trump este singura speranţă pe care o avem”.
 
Tay nu s-a oprit aici. A negat existenţa Holocaustului şi a afirmat că urăşte evreii şi feministele. 
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ce fraieri ! In loc sa se chinuie sa faca un robot inteligent mai bine l-ar lasa asa si l-ar face femeie. Nimeni nu isi doreste o femeie Einstein, daca ma intelegeti ce zic.

Silicoane, alea, alea, stiti voi. :)) A, si sa nu fie virgina. :)) Cel  mai fain asa: iti gateste, spala, calca, coase, iti este fidela, este frumoasa si nu imbatraneste, iar daca se strica vreo piesa importanta (gen ii sare vreo țâță) o duci frumos la reparat. Plus de asta nu iti face figuri, iti aduce berea, te lasa sa te uiti la meci. Daca vrei sa iti spuna bancuri sau sa vorbeasca cu tine, aia face. Practic eu nu vad ce nu v-ar placea la asa ceva ! Bineinteles, sa fie humanoid perfect nu ca o papusa.

 

L.E. Am uitat sa mai zic: sa vezi atunci botoasele astea de pe feisbuci cum incep sa lase garda jos, sa se adapteze si, incet-incet, se "repara" societatea. :))

Edited by Che
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Un roman isi cumpara o inteligenta artificiala Sophia(zeita intelepciunii) si aia il futea la icre cu inteligenta sa.

La care ii spune omul: "Da, ho, fa! Ia mai taci, bine ca esti tu desteapta".

Ea avand o inteligenta emotionala se incurajeaza, se conecteaza la serverele pornhub si se pune pe treaba si invata toate pozitiile, inclusiv expresia faciala a suptului.

Dupa care el ii ia un vagin inteligent de la nest caruia poate sa ii seteze temperatura, umiditatea si gradul de librifiere prin intermediul telefonului mobil, ca sa o programeze din drum spre casa ca pe aerul conditionat.

Dp care intra un hacker de sentimente care facea parte din misa si o converteste la lesbianism si Sofia devine primul android din comunitatea LGBTQ si se indragosteste de o lesbiana masculinizata cu mustata de mamaie poreclita Butch, care o paraseste pt un Sistem de Operare IOS 9.0. Si apoi isi varsa amarul in malware si practica raporturi neraportabile cu un psdist din Alexandria si voteaza la mai multe maini pt legalizarea casatoriei intre androizi si aifoni.

Si in final fuge cu o masina selfdriving(electrica) si este prinsa de o gasca de tigani care fura benzina direct din cisternele de tren si este vanduta cu tot cu masina la un depozit de fiare vechi si dusa pe vapor la o fabrica de vibratoare inteligente cu gps de otel inoxidabil la care lucreaza minori din bangladesh.

END

 

Acum serios, internetul si smartphoneurile nu existau fara consumatorii de pornografie.

 

Edited by gigiRoman
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...