Jump to content
sergiu4995

A lucrat cineva cu algoritmul RSA?

Recommended Posts

A lucrat cineva cu algoritmul RSA?

Ma gandeam sa fac in c# ceva ,am vazut pe youtube ce programe au facut oamenii,doar criptand si decriptand un text,dar sunt unele chestii,care nu gasesti nicio explicatie si trebuie sa-ti bati capul.
Trecand de etapa cand se creaza cheia publica si cea secreta, mesajul de criptare C ar mai putea fi folosit pentru criptarea pozelor sau inregistrarilor audio si invers pentru decriptate folosind M?
As putea sa folosesc altceva doar sa ma folosesc de cheia publica si cea secreta.

Link to comment
Share on other sites

E incorect zis ca se cripteaza cu un mesaj de criptare.Prin C si M cred ca vrei sa zici cheie de criptare/decriptare care in cazul asta poate sa fie publica sau secreta. RSA cripteaza pe blocuri de biti iar imaginile, fisierele audio, video etc sunt formate din biti deci teoretic, da, poti sa criptezi cu acest algoritm si imagini, video, audio etc. Problema este ca RSA consuma destul de multe resurse si poti sa ai probleme(in sensul performantei) daca mesajul pe care vrei sa il criptezi este mare.

 

Link to comment
Share on other sites

Ce hristosi inseamna asta?

E un tutorial foarte aiurea.

 

Solutia profesionala e sa folosesti RSACryptoServiceProvider plus AES din c#. Ai toate librariile deaja implementate. (Nota: RC4 e depreciat si nu ar trebui folosit pt aplicatii reale)

 

Ca nota: RSA e un algoritm de criptare asimetric. Toata puterea RSA sta in key exchange si signing. E o idee proasta sa criptezi o poza/un text/un document cu RSA. Dimensiunea mesajului criptat va fi mult prea mare. Plus cheia este uriasa(1024 de biti!!!)

 

RSA are ca proprietati speciale faptul ca cheia privata 'nu se poate' obtine din cheia publica.

Ca aplicate RSA se foloseste pentru a schimba niste mesaje mici in marime care contin chei aleatorii. Aceste chei aleatorii sunt folosite apoi pt a cripta mesajul(mare in dimensiune) cu un algoritm simetric(ex AES).

 

RSA se poate folosi si la semnare. Adica demonstrarea ca detii cheia privata.

 

 

Daca chiar vrei sa construiesti ceva si ai nevoie de securitate criptografica pune aici sau prin PM planul proiectului si ce astepti de la el. 

Nu ma declar expert in criptografie dar iti pot da niste sfaturi/pareri.

 

 

Daca doar vrei sa inveti este mult mai util sa te legi de librariile deja implemenmtate si documentate. Daca le intelegi pe alea si stii sa le folosesti ai un avantaj mare.

Edited by yoyois
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...