Jump to content
-OxEdaN-

Cineva priceput pe partea electronică? - probleme combina audio

Recommended Posts

9 hours ago, aelius said:

Electronica, nu electrica. Ce vrei sa faci? Nu ai cum sa o repari singur fara cunostinte, doar cu sfaturi primite pe forum.

Corect. Am uitat să editez.

9 hours ago, albastrel said:

Fa poze la ce ai acolo dupa ataseaza aici si discutam... dar mai de aproape sa ne dam seama ce este pe placa aia, fa rost de letcon, pasta si fludor daca e vorba de o placa 

Le am deja pregătite.

Unde am lăsat telefoul să filmeze, din zona aia scoate acele sunete și când dau pe DISC/USB/CARD se închide. Doar pe auxiliar și radio nu se închide.

Cum se manifestă: https://streamable.com/smtgh

 Imagini:

Spoiler

2018-01-24_at_03.31.16.jpg2018-01-24_at_03.31.16.jpg

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Telefonul este pus langa doua bobine pe ferita iar in partea dreapta se pot vedea ceva condensatori electrolitici mai mari. Asta ma duce la ideea ca acolo este blocul de alimentare iar acei condensatori sunt pentru filtraj. Zgomotul este normal pentru ca acele bobine oscileaza pe anumite frecvente.

Problema cred ca este generata de condensatorii electrolitici care sunt vechi si de calitate proasta (s-a uscat electrolitul si nu mai au valorile normale). Ei oricum au abateri de peste 10% si cand sunt noi.

Daca esti electronist sau te pricepi cat de cat, poti incerca sa-i inlocuiesti sa ai ce face ca hobby. Daca nu ... nu cred ca renteaza sa te chinui. O jucarie de genul o cumperi cu 20-30 de euro de pe ebay.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Merci! Era desfăcut din vară și nu am mai avut timp să mă ocup de el. Ieri m-am decis să-l asamblez la loc să nu mai stea dezmembrat ca o dacie și l-am băgat în priză problema cu disc/usb/card încă persistă dar nu mai scoate acel sunet ca în video. După ochii condensatorii par în regulă, nu sunt umflați, etc.. Acum 7-8 ani taică-miu l-a dus la cineva să-l repare dar pe atuncea nu mă privea pe mine și după un timp de stat degeaba am zis să pun eu stăpânire pe el să-l montez la PC legând de sistemul meu audio. În fine de asta îmi e lene, trebuie să-l desfac iară, să-l bag în priză să-l iau la puricat.. să văd ce scrie pe fiecare condensator ș.a.m.d .

 

Ascultând cu urechea mea bleagă, de aici mizez eu că "răsuflă" așa.

Spoiler

2018-01-24_at_03.31.16.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...