Jump to content
Nytro

Un român care a piratat jocul video ''World of Warcraft'' a fost condamnat la un an de închisoare în SUA

Recommended Posts

Un român care a lansat un atac informatic asupra serverelor californiene ale foarte popularului joc video "World of Warcraft" (WoW), pentru a se răzbuna în urma unei dispute pe care a avut-o cu un alt jucător de pe internet, a fost condamnat luni la un an de închisoare în Statele Unite, informează AFP, citată de Agerpres.

Gamescom 2016 Media Day

Foto: Gulliver/Getty Images


Călin Mateiaş, în vârstă de 38 de ani şi originar din Bucureşti, a fost extrădat în Statele Unite după ce a inundat în 2010 serverele acestui joc video online cu un număr atât de mare de cereri de conectare, încât "World of Warcraft" a devenit inaccesibil pentru mii de alţi jucători din lumea întreagă.

"Supărat pe un jucător cu care juca acest joc în mod regulat, acuzatul era hotărât să îi facă să piardă pe adversarii lui din jocul 'WoW' prin oprirea serverelor, pentru ca aceştia să nu mai poată să aibă acces la jocul online", au scris procurorii în documentele depuse la un tribunal american.

"Faptele lui erau motivate de dorinţa puerilă de a câştiga acest joc şi de a-i vedea pe ceilalţi pierzând", potrivit aceleiaşi surse.

În februarie, Călin Mateiaş a pledat vinovat în faţa unui tribunal din Los Angeles după ce a fost acuzat că a avariat în mod intenţionat un calculator protejat. Luna trecută, el a plătit 30.000 de dolari companiei Blizzard Entertainment, editorul jocului video "World of Warcraft".

În consecinţă, autorităţile americane au renunţat la judecarea românului într-un proces separat, deschis în statul Pennsylvania, în care Călin Mateiaş era acuzat de piraterie informatică.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/un-roman-care-a-piratat-jocul-video-world-of-warcraft-a-fost-condamnat-la-un-an-de-inchisoare-925552?

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...