Jump to content
QuoVadis

Idei laptop semi-mort?

Recommended Posts

Salut! Am un laptop vechi de vreo 3 ani si pana recent functiona ok pentru scopul lui. Momentan insa e semi-mort si probabil trebuie sa iau altul insa vreau sa vad daca are cineva idei sa incerc si alte lucruri inainte sa-l arunc.

 

Problema: il pornesc, se aprinde ledul de power ok, led-ul de baterie ok, si cel de la buton-ul de power ok. Insa nu incarca BIOS-ul, nu se intampla nimic. Fan-ul merge incet dar merge. Led-ul de hdd doar clipeste (verde) intermitent, odata la cateva secunde. Nu apare screen-ul de boot, nimic.


Ce am incercat: am schimbat bateria la BIOS cu una noua, am scos RAM-ul si l-am pus la loc, e fixat bine, am scos hdd-ul si pus la loc, fixat bine. Am verificat si e totul curat nu are praf. Am folosit si un mini-vacuum sa trag tot ce ar fi fost. Modelul este un Clevo W650SF. A aratat aceeasi problema acum vreo 2 saptamani. L-am lasat 10 minute sa imi fac de baut si cand m-am intors a fost ok. Acum insa nu se mai misca deloc.

 

Ceva idei ce sa mai incerc please? Nu m-as indura sa-l arunc / dau pe ebay caci e decent pentru scopul in care e folosit. Thx!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, jetus said:

Placa video? ai incercat sa.l pui la un monitor sa vezi poate e ceva de la display?

Daca era de la ram sau hdd trebuia sa arate ceva, macar negru pe alb o eroare sau ceva

 

Am incercat, tot nimic :( Am avut acum ceva ani ecran mort la laptop si daca ar fi placa video sau monitor tot ar porni macar dar nimic..

Link to comment
Share on other sites

Laptopul de pe care scriu acum (un HP 8570w) a avut aceleasi simptome. Se aprindeau led-urile insa ecranul ramanea negru. Nici cu display extern nu functiona. Am schimbat placa video si acum functioneaza fara probleme.

Vezi daca modelul tau stie sa functioneze si pe placa integrata. De exemplu al meu nu stia. Daca da, scoate-o pe cea dedicata.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...