Jump to content
shinnok

Inventatorul internetului, cu ochii pe BitTorrent

Recommended Posts

In anii 1960, Lawrence Roberts a inventat retaua de computere bazata pe pachete de date, care a dus direct la dezvoltarea ARPANet si a internetului. Acum, Roberts Incearca sa rezolve una dintre cele mai mari probleme de pe internet: supraIncarcarea de retea cauzata de transferul de fisiere In sistem peer-to-peer.

El a descoperit o problema: 5% dintre utilizatorii de internet efectueaza transferuri P2P, ocup?nd aproximativ 80% din capacitate, ceea ce limiteaza In mod dramatic latimea de banda. Compania detinuta de Roberts, Anagran, poate detecta care dintre fluxuri reprezinta trafic de tip P2P si reduce latimea de banda disponibila atunci c?nd alti utilizatori au nevoie de ea. Roberts sustine ca tehnologia Anagran functioneaza chiar si c?nd transferul P2P este criptat. "Nu pretind ca Inteleg exact cum functioneaza acest lucru, dar are ceva de-a face cu pastrarea informatiilor despre fluxul de date dintre toate computerele conectate printr-un furnizor de servicii In aplicatia Anagram, si apoi plaseaza traficul P2P la un alt nivel, dupa necesitati".

Roberts sustine ca tehnologia Anagran se asigura si ca traficul de mare prioritate, precum VOIP si fluxurile video, va avea performante Imbunatatite.

Roberts a subliniat faptul ca nu doreste sa Ii pedepseasca pe utilizatorii P2P, ci sa se asigura ca acestia beneficiaza de o cota corecta de latime de banda. Partajarea, considera el, nu poate fi de 80% din capacitate, mai ales daca restul de 20 de procente este alocata celor 95% dintre utilizatori, care nu fac partajare de fisiere.

Sistemul Anagran este deja functional pentru universitati, unde transferul de fisiere de tip P2P reprezinta o problema acuta.

Roberts nu si-a exprimat punctul de vedere In legatura cu legalitatea continutului transferat prin sistemul P2P. "Problema nu este daca este ilegal sau legal." El considera ca este vorba despre corectitudine: capacitate egala, la plata egala.

sursa: http://www.chip.ro/stiri/comunicatii_si_internet/inventatorul_internetului_cu_ochii_pe_bittorrent/21013

more: http://www.webware.com/8301-1_109-9977880-2.html?tag=frontdoor

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...