Jump to content
gogusan

Caut programator GOlang !

Recommended Posts

In mare parte e ceva mai sigur decat php(si mai rapid), e mai usor de dezvoltat applicatii web in el(si nu numai), ai pachete cam ca la python, ai control mai mare asupra functionalitatii(atunci cand scrii o aplicatie web), sintaxa mult mai simpla comparativ cu alte limbaje web, usor de invatat, suport destul de bun catre foarte bun pentru multithreading prin corutine si canale, suport nativ pentru template-uri(again pentru dezvoltare web), flexibilitate foarte mare, go nu este un limbaj web ci un limbaj de sistem care poate face si web(si o face foarte bine).(Astea sunt avantaje pe care le-am vazut eu dupa ~ un an si ceva de lucru cu go).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@watsonAI

 

Cum adica e mai sigur?

De ce e mai usor de dezvoltat aplicatii web? E mai usor in comparatie cu ce, PHP?

Sintaxa mult mai simpla in comparatie cu care limbaj web?

Ce-nseamna suport nativ pentru template-uri?

La ce ai avut tu nevoie de multithreading de ai ajuns la concluzia ca Go are suport "destul de bun catre foarte bun"?

Ce vrei sa zici prin flexibilitate?

 

Textul pe care l-ai scris suna a ce ar scrie un jurnalist pe un site de stiri. "Canale, Corutine, Sintaxa simpla, Usor de invatat, Suport nativ, Flexibil, N-o sa-ti vina sa crezi ce poate face acest limbaj de programare"

Link to comment
Share on other sites

Mai sigur: ai mai putine sanse sa creezi erori exploatabile in aplicatie, de genul buffer overflow, (go e compilat), de asemenea e statically typed, deci mai putine sanse de exploatare a modului in care functioneaza variabilele in php.

Ca si limbaj, cel putin pentru partea de web, se pliaza foarte bine pe modelul Model Controller View, dar nu e singura modalitate de a creea pagini web, sintaxa e foarte simpla si destul de consistenta, comparativ cu php unde anumite functii au o anumita ordine a argumentelor, iar alte functii din aceeasi grupa(eg functiile ce au legatura cu string-urile -search, manipulare string-uri), are alta ordine.

Suport nativ pentru template-uri inseamna ca limbajul (si libraria standard) are un sistem similar cu blade-ul din laravel, sau sistemul smarty.

La partea de MT, a trebuit sa fac niste job-uri separate care faceau parte din aplicatia principala, si folosint corutine si canale a mers destul de usor sa fac ce aveam nevoie.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...