Jump to content
Abyzou95

W12 - Protocol Blockchain

Recommended Posts

 

Căutând Refugiu

 

Povestea stării curente a pieței cripto este o poezie de două cuvinte: "E nașpa!” Este adevărat, piața industriei cripto este în dificultate, pe măsură ce ratele de schimb ale cripto-valutelor majore se scufundă tot mai mult în mâinile investitorilor întristaţi, ale hodlerilor și al altor entuziaști cripto. Dar există o lumină puternică la capătul tunelului de piață ciclică și promite mult mai mult decât ceea ce am văzut în perioada de apogeu a pieței cripto anul trecut dacă alternativa este îmbrățișată.

 

Care este motivul pentru această schimbare jalnică de evenimente, s-ar întreba cineva. Motivele sunt multe, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, activitățile cripto ale balenelor, reglementările de stat, încetinirea sezonului de vară, trezirea investitorilor în ceea ce privește natura multor proiecte, prevalența înșelătoriilor etc. Dar este posibil să identificăm un factor important care să poată fi considerat un concurent serios pentru răspunsul la problemele pieței. Și aceasta este lipsa de soluții centralizate. Da, roșii putrezi vor zbura și acuzațiile vor fi scuipate în nebunie că centralizarea este contrară esenței blockchain-ului. Este mai bine să înțelegeți mai întâi sensul centralizării în contextul acestui articol înainte de a începe un război sfânt de acuzații verbale.

Piața cripto nu are platforme și soluții unificate, bazate pe încredere și complet descentralizate, care sunt asemănătoare soluțiilor centralizate, care au inspirat elementul de încredere extrem de necesar pentru investitori în ultimii câteva sute de ani. Fie că este Nasdaq, Wall Street sau orice altă bursă de fonduri, esența lor de a acționa ca o platformă de reglementare centralizată și de încredere a atras milioane de investitori și a prevăzut o abordare legală și controlată, adaptată și normalizată pentru stabilirea infrastructurii sistemul economic și financiar clasic pe care se bazează lumea. Și aici vine nevoia și oferta foarte reală de alternative.

 

Lipsesc Aici și Acolo

 

Lipsa unei astfel de platforme pe deplin structurată, capabilă să satisfacă nevoile investitorilor în spațiul descentralizat, care a condus la scăderea prețului cu 99% ale tuturor altcoin-urilor, oboseala generală din abundența proiectelor eșuate într-o etapă timpurie , înșelătorii și dorința de schimbare. Potrivit unor statistici, în anul 2017, aproape 6 miliarde de dolari au fost investiți în proiecte care fie au eșuat și sunt tranzacționate la prețuri considerabil mai mici decât prețul lor ICO, fie pur și simplu s-au dovedit a fi înșelătorii.

 

Nimic nu a fost făcut pentru a ameliora această situație. Au existat încercări slabe de a aduce o ordine pe piața cripto de-a lungul anilor, deoarece unele proiecte au apărut cu modele financiare vagi și prost structurate pentru asigurarea proiectelor ICO, cum ar fi DeHedge, care acum este doar o umbră slabă a ceea ce trebuia să fie. Dar majoritatea acestor proiecte au eșuat pur și simplu, deoarece nu au putut obține sprijinul necesar sau cadrul necesar pentru a deveni concurenți serioși pentru rolul autorităților de reglementare descentralizate și bazate pe încredere pe o piață plină de escrocherii.


 

Totul a Început Atât de Bine

 

Conceptul de ICO a reprezentat o mare inovație pentru multe proiecte pentru a găsi fondurile necesare dezvoltării lor. De asemenea, a fost un caz natural de generare de fraudă pentru cei care ar fi plecat imediat la închisoare dacă ar fi depus cererile băncilor tradiționale. Este adevărat că au existat o mulțime de proiecte care au reușit să genereze 100x sau chiar 1000x câștiguri, dar acestea erau puține. Dar acele vremuri au dispărut de mult și conceptul ICO a evoluat sau, mai degrabă, a involuat, într-o fiară înfricoșătoare care nu mai atrage investitorii, ci le reduce cu volatilitatea, insecuritatea și incertitudinea.

 

Este extrem de riscant să investești sume importante de bani în proiecte înainte de crearea unui model de afaceri durabil și a economiei scalabile a monedei. Într-un model tradițional de risc, situația ar fi fost complet absurdă dacă un proiect a atras 40 de milioane de dolari și nu a avut un model de afaceri dovedit. Și aici intră în joc ideea unui ecosistem descentralizat, dar centralizat, controlabil și responsabil.

 

Singura modalitate de a câștiga din ICO-uri pe piața actuală este găsirea unui proiect care va reuși. Și nu este o sarcină simplă. Nici un analist nu poate să se întoarcă la o minge magică și să prezică viitorul și nimic din ce avem în prezent pe piață nu îi poate proteja pe investitori de la vizionarea proiectelor lor selectate care se prăbușesc și ard la pământ sau pur și simplu dispar la apus cu banii. Chiar și cei mai mari investitori de capital de risc și investitori ICO pot ghici doar 1 din 10 proiecte. Investitorii non-profesioniști riscă și mai mult, deoarece pur și simplu nu au calificările pentru a vedea prin proiecte, spre deosebire de investitorii instruiți.

 

Numai noi abordări tehnologice la crearea unui ecosistem care inspiră încrederea și schimbarea modelului ICO poate contribui la ameliorarea situației.

 

Ce Ar Trebui Să Facem?

 

Idealul este de a avea o platformă care să reglementeze proiectele ICO de pe piață. Poate că sună ca un zbor de fantezie, iar unii ar spune că avem guverne pentru asta, dar, hai să ne confruntăm cu asta, guvernele sunt lente și au lăsat prea mulți pești să se strecoare prin plasele lor de-a lungul anilor. TheDAO, oricine?

 

Sigur, avem Ethereum, dar ce face pentru a reglementa nenumăratele proiecte înregistrate pe el? Absolut nimic, deoarece nu are nici o pârghie. Același lucru este valabil și pentru rețeaua Bitcoin, NEO, Waves și restul pe linia de popularitate. Algoritmii Proof of Work sau Proof of Stake sunt lipsiţi de sens în acest context, chiar contraproductivi, deoarece nodurile lor sunt înclinate doar în a lucra pentru profiturile proprii, indiferent de cine se ocupă.

 

Proiectele, indiferent de ce sunt, trebuie să aibă un fel de plan de implementare. Dacă nu, atunci nu sunt chiar demne de remarcat. Dar problema pentru investitorii care sunt atât de departe este de a monitoriza de fapt implementarea proiectului în sine, ceea ce, în sine, este o sarcină dificilă, având în vedere faptul că multe echipe de proiect sunt fie incompetente, fie nu există. Este nevoie de o platformă care să-şi asume responsabilitatea proiectului pentru ceea ce promite. Iar singura modalitate de a-i asuma răspunderea este prin ceea ce ei şi-au lansat ICO-urile, în primul rând - banii.

 

Follow The White Rab…The Money

 

Banii sunt esența pieței cripto și există o singură modalitate de a se asigura că nu este utilizată în mod abuziv, furată, ci mai degrabă îndreptată spre punerea în aplicare a obiectivelor declarate ale proiectului, și aceasta se bazează pe tehnologia blockchain în sine.

 

Blockchain permite responsabilitatea, dar este ciudat de ce nimeni nu pare să se fi gândit încă să folosească acest aspect al tehnologiei pentru a forța proiectele să respecte roadmap-urile stabilite. Există numeroase motive pentru această parodie, dar rămâne faptul că nici o rețea majoră nu a făcut efortul de a face ca acest obiectiv al inspirației de încredere să devină realitate, oferind investitorilor posibilitatea de a-și returna fondurile în cazul în care un proiect nu respectă promisiunile stabilite. Problema constă în urmărirea efectivă a punerii în aplicare a obiectivelor proiectului și a recompensei care rezultă sub forma unei eliberări de fonduri.

 

Ar putea sa fie?

 

Urmărirea punerii în aplicare a obiectivelor proiectului este cu adevărat o mare provocare atunci când avem la dispoziție un instrument atât de puternic ca blockchain-ul? Se pare că nu, deoarece răspunsul pare să provină dintr-o industrie care suferă de abuzul de fonduri nu mai puțin decât piața cripto.

 

Binefacerile pot fi un termen biblic asociat cu ajutorul și iubirea celui apropiat în sensul virtuților cardinale. Dar, în lumea reală, binefacerile sunt doar despre bani. Banii folosiți în mod abuziv. Adesea, banii dați ca donații organizațiilor caritabile sunt la fel de utili pentru cei nevoiași cum sunt like-urile pe Facebook pentru ce înfometați. dar rămâne faptul că nici o rețea majoră nu a făcut efortul de a realiza acest obiectiv al inspirației de încredere să devină realitate, oferind investitorilor posibilitatea de a-și returna fondurile în cazul în care un proiect nu respectă promisiunile sale.

 

Şi aici o fuziune ciudată de caritate și blockchain vine în sprijinul pieței cripto și a participanților săi sub forma proiectului blockhain caritabil W12. Esența proiectului constă în crearea unor organizații DAO de diferite tipuri cu obiective, un roadmap specific și principalele etape ale implementării acestora. Fondurile sunt câștigate de către echipă și dezvoltatori numai pentru îndeplinirea unor obiective predeterminate care vizează crearea produsului și o economie a monedei scalabilă. Dacă obiectivele nu sunt îndeplinite, cumpărătorii de monede pot recupera partea neutilizată din fondurile lor. Această soluție pare să reducă în mod semnificativ riscurile, să îmbunătățească transparența, să protejeze împotriva fraudei și să elimine necesitatea de a avea încredere în proiect în punerea în aplicare a roadmap-ului, deoarece platforma însăși monitorizează atât punerea în aplicare a etapelor, cât și distribuția corespunzătoare și ulterioară a fondurilor.

 

Mai mult decât atât, dacă caritatea este chestia ta și dacă te asiguri că banii tăi sunt de fapt folosiți pentru a face ceva bun, atunci W12 este soluția ta go-to, deoarece proiectul a fost inițial conceput ca o platformă de caritate responsabilă care a evoluat într-o infrastructură pentru monitorizarea implementării altor proiecte care s-au înscris pe aceasta. Mii de orfelinate, școli și proiecte sociale semnificative ar aduce beneficii omenirii dacă fondurile alocate pentru aceste scopuri nu ar fi fost utilizate în mod abuziv. Folosind W12, toți au putut urmări modul în care sunt folosiți banii lor, dacă vroiau să ajute la caritate.

 

Singura întrebare este că piața caritabilă este de 44 de ori mai mare decât piața ICO și a ajuns la peste 700 de miliarde de dolari doar în ultimul an, mai mult de jumătate din care nu a atins scopurile intenționate, potrivit datelor oficiale. Piața este absolut opacă, o sumă imensă de bani este cheltuită pentru costurile administrative, marketing și așa mai departe.

 

Prima versiune a soluției W12 a fost deja dezvoltată, deoarece contractele sunt în prezent semnate cu unele proiecte, iar începutul vânzărilor de monede pe baza acestui model este programat pentru sfârșitul lunii octombrie. Proiectul are un număr limitat de conturi premium avantajoase, așa cum se menționează pe site-ul proiectului, care are, de asemenea, dovada recunoașterii proiectului și parteneriate cu peste 100 de alte proiecte care s-au înscris deja pe acest proiect. Toți merită o șansă.

 

Privind Înainte

 

Să ne confruntăm cu faptul urât că piața ICO-urilor după cum am știut că este moartă și îngropată și putrezind în cimitirul cripto împreună cu sute de monede moarte. Singura modalitate de a avea orice aparență a unei schimbări la câștig este prin investirea într-un model protejat. Un model de centralizare descentralizată ca şi cel oferit de proiecte precum W12, care poartă toate semnele tehnice și recunoscute de auto reglementare și responsabilitate.

 

Piața are nevoie de o centralizare descentralizată bazată pe principiile responsabilității pentru promisiunile făcute și mecanismele care inspiră încredere, care ar monitoriza utilizarea fondurilor alocate și returnarea acestora în caz de eșec. Și dacă această piață trebuie să supraviețuiască, trebuie să fie transformată dintr-un mecanism scump, de bani într-un ecosistem de lucru care să-i găzduiască pe participanți. Și dacă participanții la piață se îndreaptă către astfel de soluții care oferă garanții de obținere a returnărilor, atunci piața se va ridica la înălțimi noi.

 

 

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...