Jump to content
Sign in to follow this  
lerym

Cyber Security - entry - salariu

Recommended Posts

Salut,

Sunt java dev de vreo 3 ani si de cativa ma tot mananca sa trec pe cyber security, iar recent am fost abordat pe un post cu numele de genul Cyber Threat Security Analyst.

Eu nu am experienta practica pe acest field dar am cunostinte generale despre o infrastructura ip, osi model, protocoale, ceva retele + facultate ( 4 ani- daca conteaza)

 

Insa as vrea sa stiu cam cu ce salariu incepe un om in bucuresti pe un post similar...informatiile pe internet sunt destul de putine si nu cunosc pe nimeni activ in domeniu

 

Orice feedback este apreciat,

Multumesc

Edited by lerym

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se castiga bine pe Java, trebuie sa alegi ceea ce iti place. Iti place mai mult partea de security? Treci pe security, chiar daca la inceput e mai greu. Daca nu esti sigur, ramai pe Java.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar vorbeam cu un prieten zilele trecute despre subiectul asta. :)

In Ro nu am idee cam cum sunt platite aceste domenii. Dar ca sa-ti faci o idee cum e afara...

 

In Austria ca Security Analyst poti atinge intre 47.000 si 55.000 euro pe an, asta ar insemna undeva la ~4.600e / luna.

Vazusem job-uri in Germania tot domeniul asta, o suma mai mare.

 

Daca chiar esti "priceput" si norocos in acelasi timp, sa prinzi un internship la Google / Facebook  (da, se cauta) si sa treci de interviu, atingi $103k-$141k / an.

 

Edited by 0xStrait

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult pentru raspunsuri. Eu chiar vreau sa vad cum e , macar un an sa vad daca e cum mi-am imaginat si daca imi place mai mult. Vorba aia, daca nu incerci, vei regreta la un moment dat.

Dar nu cred ca m-as baga daca ies cu 2000 RON pe minus. In cativa ani o sa incep cu credite pentru casa/masina si le-as simti lipsa

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw, mai toate job-urile din afara cand va uitati la plata e cifra bruta, nu neta. Doar asa ca sa nu va faceti niste socoteli si apoi, hop, o treime (sau mai mult, ex 62% in Suedia) dispare. ;)

Edited by QuoVadis
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar ma gandeam zilele astea ca oare ce se face in Romania in cybersecuritate si cat se castiga cu ani multi de IT and vreo 3-5 ani de securitate, si care sunt cerintele (diplome de facultate, certificate, etc). Oare cati sunt aici pe forum care fac consulting in domeniu pentru firme romanesti si/sau straine?

Se lucreaza pe remote sau onsite? Desi stiu ca Romania ii pierduta in urma undeva in domeniul asta de remote (lucru de acasa). Nici nu ma mir dupa cat de batuti in cap is managerii romani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se castiga OK in security, depinde de la firma la firma. Ca in programare de exemplu, depinde de fiecare firma, in functie de ce se face acolo.

Cerintele sunt simple: sa stii. Partea de facultate nu ar trebui sa fie relevanta, deoarece nu se face securitate in facultate, dar HR si anumite persoane tin cont de asta.

Certificarile nu sunt obligatorii, dar daca ai OSCP, mai ales daca l-ai luat singur si nu ajutat de cineva, ai "puncte bonus". Ca sa nu mai zic ca nu o sa ai probleme la multe intrebari tehnice.

Sunt destui de pe forum care lucreaza in domeniu in Romania, in mare pentru firme din strainatate, dar si ceva exemple locale.

Se lucreaza cel mai des "remote". Daca ai de facut un pentest pe un site, nu trebuie sa te duci la sediul clientului sa faci asta. Insa din cand in cand se mai merge si la client, fie in tara, in alt oras, fie mai degraba in alta tara. Pentru perioade scurte de timp, de la cateva zile la maxim 2 saptamani as zice.

Unii manageri romani ar putea sa fie batuti in cap, dar altii nu. Si la interviuri va recomand sa fiti atenti la manageri, deoarece multe lucruri depind de ei: mariri salariale, participari la training-uri sau conferinte, luat certificari etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Certificarile nu sunt obligatorii, dar daca ai OSCP, mai ales daca l-ai luat singur si nu ajutat de cineva"

 

@Nytro Cum adica daca l-ai luat singur? hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nytro said:

Exista destule persoane care nu au luat singure OSCP-ul. De aceea, s-a introdus recent o verificare, iar cand dai examenul trebuie sa ai webcam-ul pornit, sa verifice ca esti tu la calculator si nu altcineva. https://www.offensive-security.com/offsec/proctoring/ 

Da,  asa e. Acum o luna am luat OSCP-ul si a fost cu, camera plus un fel de screen share, ca sa vada si ce faci. Trebuie sa ai camera de asa fel incat sa se vada si usa de acces in camera, plus ca te pune sa te plimbi cu ea pe la toate colturile, pe sub pat etc hahaha.

 

Cum ziceai de puncte bonus daca l-ai luat singur, ma gandeam cum stie compania daca l-ai luat singur sau nu. Credeam ca poate e o optiune ceva sa il dai in grup hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legat de OSCP asa e. Cred ca niste indieni o fost prinsi cu asta si o stricat toata treaba; in plus, daca cauti pe google, sunt OSCP training centers, si de obicei is in India, deci de acolo ii buba. Oricum, citesc in ziare ca si Romania incepe sa se ocupeze de domeniul asta, si se recruteaza la greu.

Merci Nytro. KPMG angajeaza remote? Sunt la 20 de minute de una dintre cladirile lor. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

E posibil sa se mai caute la KPMG, dar sunt si alte firme care cauta ( @TheTime ). Vedeti bestjobs/Linkedin.

Nu cred ca se angajeaza in Romania "remote". Nici in afara nu e atat de comuna aceasta practica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...