Jump to content
Neil

Upgrade laptop DELL E-5520

Recommended Posts

Salut! Eu sunt un incepator in ale IT-ului si am o intrebare daca cineva ma poate ajuta.

Am luat recent un laptop second hand DELL E-5520 si intampin urmatoarea dificultate: merge tot cand este vorba de local,adica pot juca jocuri si altele fara nici o problema, functioneaza super rapid, insa eu sunt un fan al unui joc online(nu stiu daca pot sa-i spun numele aici) care merge prin adobe flash player,sau shokware flash player (nu stiu care e diferenta dintre ele), si acolo imi moare aparatul, adica incepe sa faca un lag enorm,chiar si la setarile minime video.E un joc care are cerinte destul de ridicate pentru un joc pe browser. Am cumparat un ssd ca sa mearga mai rapid si vreau sa fac un upgrade la procesor. Am o nedumerire acum, eu am procesorul intel core i5-2410M (din cate am citit pe net e a doua generatie) si nu stiu cu ce procesor sa-l inlocuiesc ca sa se potriveasca socket-ul. Sau ati putea sa-mi dati un sfat cum sa fac sa-mi mearga flash player-ul ca lumea. Mentionez ca am windows 10  x64 cu licenta,4 GB de RAM, si recent am pus pe el un SSD pentru ca HDD-ul era dus. Multumesc anticipat!

P.S. La drivere imi arata ca imi lipseste driverul mass storage controller,si nici un update windows si update de driver nu imi ia eroarea din control panel,o fi de la aia?

Link to comment
Share on other sites

  • Active Members

Procesorul ala e pe un socket vechi, nu stiu daca mai gaesti ceva si la ce bani. Un i7 tot din generatia a doua sau a treia(din cate stiu eu) ar merge. Dar costul procesorului in sine si al instalarii cred ca depaseste cu mult achizitia unui alt laptop cu un procesor de generatie noua. 

Link to comment
Share on other sites

Ca idee: Adobe will finally kill Flash in 2020 - ignorati faptul ca e scris de The Verge, articolul zice ce are de zis

 

Despre upgrade CPU: https://www.dell.com/community/Laptops-General-Read-Only/Latitude-E5520-CPU-Options/td-p/4737318  /  https://www.dell.com/community/Laptops-General-Read-Only/Dell-Latitude-E5520-Processor-upgrade/td-p/3878602

Respectivul spune in topic ca o sa iti trebuiasca un incarcator mai puternic decat cel pe care il ai acum daca vrei sa instalezi i7 2640M, care tot un dual core este, cred ca i7-2720QM este o varianta mult mai buna, 4 cores 8 threads, dar cu asta la cati W consuma garantat trebuie incarcator mult mai bun.

 

Alta informatie despre upgrade-ul de la i5 la acel i7 de care ti-am zis care ar trebui sa mearga, plus sansa mare de incompatibilitate daca pui un i7 gen 3: http://forum.notebookreview.com/threads/old-dell-latitude-e5520-2nd-gen-i5-cpu-upgrade-to-2nd-gen-i7-quad-or-3rd-gen-i7.812108/

 

 

Iar povestea cu 4GB RAM, e cam putin pentru 2019, daca ai posibilitatea sa mai adaugi inca o placuta, sa ai si tu 8GB macar.

 

Edit: altcineva care confirma ca a reusit sa upgradeze spre i7-2720QM, tot asa, foarte multumit: https://techreport.com/forums/viewtopic.php?t=119861

 

Edit2: poti sa te uiti si la i7-2670QM, etc, se gasesc pe aliexpress la preturi bune, de ex asta e 55 USD

 

 

 

 

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...