Jump to content
Guest Nemessis

Un carder a trimis poze cu copilul sau scaldat în bani

Recommended Posts

Guest Nemessis

Un infractor roman, condamnat luni in Marea Britanie pentru fraude la bancomate, a trimis rudelor din Romania poze cu copilul sau scaldat in munti de bani, pentru a se lauda cu sumele mari pe care reusea sa le fure, scrie tabloidul britanic The Daily Mail, preluat de NewsIn.

Adu Bunu, un roman in varsta de 34 de ani, si-a pozat fiul in varsta de cateva luni pe un pat, inconjurat de bancnote de 20 si 10 lire cu care copilul se joaca - o suma totala de peste 4.000 de lire sterline. Pozele sunt facute cu mobilul, iar romanul sustine ca banii sunt de la botezul copilului.

Romanul a fost condamnat luni la cinci ani de inchisoare, fiind acuzat ca a facut parte dintr-un grup international de infractori care urmau sa fraudeze peste 2.000 de conturi si sa fure peste un milion de lire sterline in numai cateva saptamani.

De profesie zugrav, dar specializat in clonare de carduri

Poza cu bebelusul scaldat in bani a fost facuta in noiembrie 2007, iar procurorul a declarat juriului, prezentand fotografia, ca aceasta "vorbeste de la sine" despre ce fel de om este acuzatul.

"Aceasta poza poate sa va induca o vaga idee despre modul in care domnul Bunu se relationa cu actiunile sale. iti poti permite sa fii relaxat cu banii daca nu sunt banii tai. Sunt bani furati si nu sunt impozitati", a explicat Paul Reid.

Perchezitia efectuata in ianuarie de politia britanica la domiciuliul lui Adu Bunu, de profesie zugrav si decorator, a scos la iveala, in afara pozelor cu fiul sau, un laptop cu 65 de clone ale unor numere de cont, doua telefoane mobile care aveau pe cardurile SIM detalii despre conturi bancare sparte, precum si suma de 4.000 de lire sterline bani gheata. Sunt probe, de asemenea, ca ar fi transferat in Romania 3.100 de lire.

Bunu poseda si un automobil marca BMW. Asupra romanului s-a gasit si o cheie de la apartamentul unuia dintre complici transformat in "atelier".

Aici au fost gasite un laptop cu detalii despre 1.172 de victime, 2.000 de lire bani gheata, opt fatete false de bancomate, baterii, spray cu vopsea, banda adeziva, echipamente de transmisie si alte obiecte folosite la fraudarea conturilor.

Bunu a reusit sa fure din diferite conturi 43.000 de lire, dar detinea, potrivit informatiilor citate de Daily Mail, datele a peste 2.000 de carduri. "De pe fiecare card poti extrage 500 de lire. Nu trebuie sa fii un geniu al matematicii sa calculezi ca acuzatul ar fi putut fura un milion de lire sterline" in doua saptamani, a spus procurorul.

Unul dintre complicii lui Bunu, Florin Palade, in varsta de 33 de ani, este in continuare cautat de politie.

Sursa: http://www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=index&rss=1&id=361525

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...