Jump to content
Nytro

Un plugin de Wordpress poate permite atacatorilor să preia controlul site-urilor

Recommended Posts

Un plugin de Wordpress poate permite atacatorilor să preia controlul site-urilor. Utilizatorii ar trebui să îl actualizeze imediat

Cătălin Niţu - 4 Feb 2020
 

Dacă aveţi un site realizat pe platforma Wordpress, probabil că ar trebui să faceţi update cât mai rapid la unul dintre plugin-urile foarte populare, pe care s-ar putea să îl folosiţi. Este vorba despre Code Snippets, un plugin foarte util, care permite rularea de cod PHP fără a necesita editarea fişierului de funcţii din Wordpress. Problema a fost depistată de cercetători în securitate, care au descoperit că prin intermediul acestui plugin, poţi integra cod nesemnat care să permită atacatorilor să preia controlul site-ului.

 

wordpress-640.jpg?height=359&width=640

 

Din fericire, dezvoltatorii Code Snippets au rezolvat deja problema şi nu mai permit rularea de cod care necesită drepturi de administrator. Astfel, este de ajuns să intri în dashboard-ul Wordpress şi să cauţi secţiunea de actualizare, unde ar trebui să apară update-ul pentru Code Snippets. Pentru cei care preferă metoda manuală, este de ajuns să descarci Code Snippets în format .zip de pe site-ul oficial şi să îl instalezi manual tot din dashboard.

Conform informaţiilor disponbile în acest moment, există mai mult de 200.000 de site-uri care folosesc acest plugin şi care pot fi vulnerabile la un astfel de atac. Totuşi, codul maliţios trebuie introdus manual de către administrator, deci pericolul nu este atât de iminent pentru toţi utilizatorii. Dacă nu aveţi posibilitatea de a face update prea curând, încercaţi în schimb să nu introduceţi cod PHP din surse care nu sunt de încredere, sau care nu ştiţi exact ce face, în acest plugin.

Totuşi, vulnerabilităţile în platforma Wordpress şi în diverse plugin-uri populare nu sunt tocmai ieşite din comun. În trecut au fost realizate atacuri folosind un plugin pentru un formular de contact şi vulnerabilităţi care au fost corectate în timp. Este indicat să aveţi întotdeauna versiunea Wordpress la zi şi plugin-urile actualizate. Uneori însă, compatibilitatea dintre platformă şi plugin-uri se strică la update. Cel mai indicat este însă să folosiţi cât mai puţine plugin-uri complexe, pentru a asigura o viteză de încărcare mai mare.

 

Sursa: https://www.go4it.ro/internet/un-plugin-de-wordpress-poate-permite-atacatorilor-sa-preia-controlul-site-urilor.-utilizatorii-ar-trebui-sa-il-actualizeze-imediat-18787594/?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...