Jump to content
begood

Franta le taie internetul celor care descarca ilegal muzica

Recommended Posts

Francezii risca sa ramana fara abonament la internet daca vor descarca ilegal de pe net filme, muzica si software.

Fiecare persoana ar putea fi monitorizata in ceea ce priveste timpul petrecut online, gratie unei legi controversate, contestata de Comisia Europeana.

In ciuda opozitiei intampinate din partea oficialilor europeni de la Bruxelles, parlamentul francez va adopta mai mult ca sigur o lege care sa permita monitorizarea activitatii tuturor oamenilor care acceseaza internetul de la un calculator din interiorul Frantei. Oficialii francezi spera ca in acest fel vor reusi sa scada procentul celor care in momentul de fata descarca materiale cu drepturi de autor. Franta este printre primele tari din Europa de Vest unde rata pirateriei prin internet este foarte mare. Un sondaj dat publicitatii anul trecut arata ca unul din doi francezi descarca de pe site-uri tip "torrents" cel putin un film intr-o luna si cel putin zece melodii intr-o saptamana.

Ministrul francez al Culturii, Christine Albanel, a explicat ca prin aceasta noua lege autoritatile de la Paris vor sa incurajeze utilizarea internetului cu responsabilitate si, implicit, educarea publicului in ceea ce priveste plata materialelor cu drepturi de autor.

Cum functioneaza

Principiul care sta la baza acestei legi este "trei cartonase galbene si iesi din joc". Prin noua lege, parlamentul francez accepta si crearea unei noi organizatii care se va ocupa de monitorizarea traficului pe internet, pe baza sesizarilor primite de la firmele din muzica si cinematografie. Initial, utilizatorul care a fost inregistrat ca a descarcat continut cu drepturi de autor va primi o avertizare printr-o scrisoare recomandata. Dupa doua astfel de scrisori, utilizatorul ar putea ramane fara conexiune la internet timp de un an. La a treia avertizare utilizatorul va primi o amenda sau va fi actionat in judecata.

Sarkozy sustine initiativa

"Nu exista nici un motiv pentru care internetul ar trebui lipsit de legi", le-a explicat presedintele francez membrilor cabinetului sau intr-o reuniune ce a avut loc saptamana trecuta. Sarkozy considera ca noua initiativa ii va lovi pe utilizatori "acolo unde ii doare mai tare", pentru ca internetul este astazi o necesitate.

Franta, in conflict cu Reding

Comisarul european pentru Societatea Informationala si Mass-Media, Viviane Reding, a avertizat Parisul in repetate randuri ca aceasta legislatie incalca drepturile la intimitate ale fiecarui om.

Un raport al departamentului condus de Reding preciza ca legea ii incrimineaza si pe cei care nu redistribuie contra cost continutul downloadat ilegal de pe net.

In presa franceza cetatenii nu se plang de incercarea de diminuare a pirateriei, ci mai degraba de faptul ca nu vor sti niciodata daca le va fi monitorizata intreaga activitate pe internet. "Poate imi vor citi si e-mail-urile", spunea un tanar citat de Le Monde.

Link to comment
Share on other sites

"Parlamentul suedez a adoptat de curand o lege controversata care le da dreptul autoritatilor sa monitorizeze e-mail-urile, SMS-urile si convorbirile telefonice care pleaca din Suedia spre orice alta tara din lume."

pai ce facem, ne intoarcem la comunism, unde toate miscarile iti erau inregistrate, analizate de "autoritati", iara o sa fim monitorizati ? :|

mi se pare o absurdiate.

"Comisarul european pentru Societatea Informationala si Mass-Media, Viviane Reding, a avertizat Parisul in repetate randuri ca aceasta legislatie incalca drepturile la intimitate ale fiecarui om."

sper sa realizeze mai multi oameni asta ...

Link to comment
Share on other sites

cat mai dureaza pana adopta si roamanii metoda asta idioata?

Eu sunt aproape sigur ca o sa fie retrasa "ideea" asta, din franta, pentru ca e imoral, si ilegal sa monitorizezi o persoana, dar mai o intreaga tara :|.

Mai mult, daca ai cont pe un tracker privat, sa mai presupunem ca filmul/softul piratat, care vrei sa-l iei este arhivat cu parola ... cam greu sa fii detectat.

Oricum eu consider aceasta "lege" o aberatie, si sunt sigur ca nu poate/nu va fi lasata sa fie pusa in practica pentru ca pur si simplu nu mai ai nici un fel de intimitate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...