Jump to content
UnixDevel

COVID-19

Recommended Posts

Eu am avut covid de 2 ori pana acum. Si vreau sa incep prin a spune ca nu ma stiam cu probleme de sanatate sau cu alte boli. Forma fizica, meh, gras, dar mananc bine, traiesc bine, nu sunt stresat. M-am infectat prima oara anul trecut pe la sfarsitul lui Octomobrie.

 

Am fost asimptomatic si am avut doar o raceala usoara. Mi-am pierdut gustul si mirosul insa nu am avut febra sau ceva mai grav. Ciudatenia face ca am ajuns la spital dupa ce m-am "vindecat" de virus. Am ajuns la spital din cauza ca aveam simptome acute de dispnee, simteam ca nu pot sa trag destul aer in piept. desi acolo la spital mi-au spus ca saturatia de oxigen in sange a fost de 98-99%. Mi-au facut atunci un CT si au descoperit leziuni "usoare" au spus ei, cu aspect de sticla mata la nivelul plamanilor. Mi-au facut si test covid nazofaringian cu betisorul, insa culmea am iesit negativ.

Medicul mi-a spus ca e atac de panica. Atac de panica de la ce? Eram acasa in pat si ma uitam la un film. Mi-au prescris ceva paracetamol, vit d, vit c, zinc si vit e(pentru depresivi).

 

Nici pana in ziua de astazi nu am reusit sa ma recuperez. Daca inainte puteam sa fac efort fizic, sa ridic sau sa car greutati, acuma fac ca si un astmatic atunci cand car un bax de apa pe scari in sus. Nici vorba de tratament de recuperare sau ceva, am mers la medicul de familie si a dat din umeri. Cine a avut covid si a ramas cu simptome poate sa moara daca vrea.

 

A doua oara am facut acum 2-3 saptamani. Mi-am facut singur acasa testul si a iesit pozitiv. De data aceasta am dureri musculare. Ma dor rau picioarele, coloana si ma deplasez mai greu. Am auzit ca cei care sunt cu dureri musculare si sistemul nervos afectat pot sa ajunga si in scaun cu rotile. Bine, nu cred ca am sa ajung chiar asa de rau, fiind si tanar si cat de cat activ(stau la tara). 

 

Mai departe nu stiu ce sa va mai spun. Protejativa cum stiti, cat puteti si cum puteti. Daca sunteti bolnavi, raiciti, stati dracului acasa. In ceea ce priveste vaccinul, cu toate ca m-am infectat de 2 ori, inca nu cred ca ma voi vaccina. Si nu sunt de acord ca vaccinul sa fie obligatoriu sau sa nu mai poti calatorii daca nu ai cine stie ce pasaport sau tidula care dovedeste ca te-ai intepat. Special cand vaccinurile au fost repezite si cu atatea efecte sencundare grave, cum ar fi cheaguri de sange.

 

 

 

 

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Vaccinurile nu au efecte secundare grave. Mai ales daca la numarul de cazuri de cheaguri comparam numarul de cazuri de cheaguri provocate de catre Covid-19. Era o statistica 10 de cazuri cheaguri / 1.000.000 vaccinari si 16.000 de cazuri cheaguri / 1.000.000 infectari Covid. Si vreo 1500 de cazuri cheaguri / 1.000.000 fumatori. Plm, ar trebui sa ma las :)) 

Sunt testate deja de peste 140.000.000 de oameni. 

Link to comment
Share on other sites

Ma rog, nu sunt virusolog sau farmacist si nici nu am sa ma prefac ca inteleg foarte multe. Imi exprim punctul de vedere din informatiile care se gasesc pe internet. Dar deocamdata matzul imi spune sa stau pe curu meu ca stau inca bine. Nu sunt anti vaccin, sunt anti vaccin obligtoriu.

Edited by raynor009
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca exista undeva "vaccin obligatoriu". Exista doar pentru copii, pentru minori (in anumite tari si care a fost declarat legal de catre Curtea Europeana), care nu pot lua singuri decizii si e nasol ca viata lor sa depinde de un adult care urmareste niste pagini idioate de Facebook (e.g. Olivia Ster). Nici eu nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie pentru adulti. Pot lua singuri decizii pe care si le asuma. Darwin.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu frate, nu frecventez facebook, tiktok, twitter si alte wc-uri publice. Normal ca nu va fi obligatoriu(pe foaie). Va fi obligatoriu in sensul ca ti se vor interzice anumite activitati sau accesul la anumite servicii, iar in acel caz esti obligat sa te vaccinezi. Legat de copilasi, nu am, nu vreau, nu-mi plac.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nytro said:

Nu stiu daca exista undeva "vaccin obligatoriu". Exista doar pentru copii, pentru minori (in anumite tari si care a fost declarat legal de catre Curtea Europeana), care nu pot lua singuri decizii si e nasol ca viata lor sa depinde de un adult care urmareste niste pagini idioate de Facebook (e.g. Olivia Ster). Nici eu nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie pentru adulti. Pot lua singuri decizii pe care si le asuma. Darwin.

 

Vezi ca nu e problema de: "Fiecare pt el, Darwin". Ca daca unul face prostii te afecteaza si pe tine.

Cand zboara unul cu 150km/h in localitate te omoara si pe tine.

 

E o chestie de educatie. Dar cine sa vrea educatie, caci daca ii educi prea tare nu mai voteaza lumea la ulei si faina.

 

PS: Nici eu nu sustin vaccin obligatoriu, dar din alte motive.

ON: Efectele adverse sunt ft mici si rare. Parizerul la 5lei are mai multe efecte adverse, dar acolo nu se vorbeste 24/7 la tv. Dar fiecare decide pentru el ce sa faca si cum ii e mai bine.

@raynor009 Insanatosire grabnica!

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

treaba cu vaccinarea obligatorie e super sensibila pentru ca cedo. teoretic si practic, nu au cum sa te oblige sa te vaccinezi sub amenintarea ca iti pierzi locul de munca si sub nici o alta amenintare. nu se pot face diferente sociale intre oameni pe baza unui vaccin, la modul, cei vaccinati au voie in horeca, pentru ca e discriminare curata, masca o poarta amandoi anyway, laba in vant. culmea e ca aud de efecte adverse tot de la oameni in varsta si la care se vede pe ei ca nu au un stil de viata ok. 

 

ps. nu s anti vaxxer, dar n am de gand sa ma vaccinez in urmatorii 5 ani impotriva covid. imi pare rau pentru toti care au pierdut pe cineva drag, si eu sunt printre, dar cu toate astea, cifrele nu ma impresioneaza, sustin in continuare ca manipularea astora face situatia sa para mai grava decat este si ca totul se rezuma la

bani, oricat am vrea sa credem ca oamenii de la putere ne vor binele. n am conspiratii in spate, daca situatia covid o ia razna, adica cifrele sa fie reale si .. mari .. DOAR un vaccin nu o sa rezolve situatia niciodata. 

Edited by archerise
Link to comment
Share on other sites

deja te "obliga indirect" sa iti faci vaccin...

 

asistenta la privat, faci injectia sau pa

anul 5 la medicina, faci injectia sau nu faci practica in spital

 

cel mai interesant mi se pare in germania, un grup de prieteni toti doctori toti cu vaccinul facut, toti cu corona:))

 

alta cunostinta care lucreaza la bancomate sa bage $$$, e obligat sa`si faca vaccinul...

 

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/pfizer-anunta-ca-o-a-treia-doza-de-vaccin-ar-putea-fi-necesara-in-cel-mult-12-luni-de-la-vaccinare-1497163

 

 

Link to comment
Share on other sites

pai, culmea, nu toata lumea face varicea sau alte boli ale copilariei, cum nici toata lumea nu se imbolnaveste de covid. cum virusul poate capata mutatii, la fel si noi. pe langa sistemul imunitar pe care il putem boosta sau neglija, corpurile noastre pot reactiona diferit la diversi stimuli. nu suntem toti la fel, intradevar, tiparul e acelasi. 

 

putem fi purtatori de covid cu simptome sau fara, putem dezvolta boala in corp sau nu, poate fi combatuta de propriul organism sau nu. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Autoritățile au mințit! Doar 43% din cadrele medicale s-au vaccinat

 

Raportările Guvernului privind procentul de vaccinați din Sănătate sunt complet false, arată sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară. Aceștia susțin că, potrivit informațiilor directe primite de la unitățile din sistem, procentul real al imunizărilor în rândul cadrelor medicale este, de fapt, de circa 43%. Federația acuză autoritățile că folosesc date false pentru a convinge populația să se vaccineze.

 

Informațiile existente pe Platforma de monitorizare a impactului pandemiei Covid-19 asupra lucrătorilor din sănătate arată că ponderea vaccinării în rândul angajaților din Sănătate este de 43,42%, susțin reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară. Procentul a reieșit în urma răspunsurilor primite în mod oficial de la unități sanitare care totalizează un număr de 117.927 lucrători (respectiv 58,964% din totalul lucrătorilor din sănătate).

 

”Există o incoerență a declarațiilor oficiale în timp. În data de 16.02.2021, pe pagina RO vaccinare, au fost publicate următoarele informații: <<Din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, până în data de 14 februarie 2021 au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin 89.96% dintre acestea (98.84% cu o doză)>>, ele reluând declarațiile oficiale. În 13.04.2021 (la aproape două luni distanță) aceiași oficiali au făcut următoarea declarație: <<Luând în considerare raportările curente privind personalul din sectorul sanitar aferent anului 2019 de la INS proporția vaccinaților din etapa 1 este de 89,2%>>. Cu alte cuvinte, conform datelor oficiale, în mod ciudat ponderea lucrătorilor din sănătate vaccinați a scăzut în loc să crească. Ratarea identificării unei probleme (de dragul raportării unei campanii reușite sau pentru a utiliza cifre eronate în vederea convingerii populației să se vaccineze) determină imposibilitatea rezolvării ei. Cu alte cuvinte, dacă responsabilii ratează ponderea corectă a lucrătorilor din sănătate vaccinați, atunci nu vor demara acțiunile necesare pentru protecția lucrătorilor din sănătate. Solicităm public intervenția Ministerului Sănătății în clarificarea acestei situații, respectiv în colectarea completă și corectă a datelor privind vaccinarea lucrătorilor din sănătate și publicarea lor. Colectarea datelor trebuie să fie urmată de o campanie adecvată care să aibă ca scop creșterea ponderii lucrătorilor din sănătate la cca. 90% (adică la nivelul pe care autoritățile au anunțat că deja l-ar fi atins)”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

Gheorghiță activează medicii de familie

Coordonatorul Centrului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, i-a băgat, miercuri, în ședință pe medicii de familie, pentru a afla motivele reticenței acestora de a-și înscrie cabinetele pentru imunizarea populației. Principalele nemulțumiri ale medicilor au fost legate de faptul că oamenii nu vor să se vaccineze cu AstraZeneca și că există riscul să rămână cu dozele în stoc la cabinete. Deși li s-au promis câte 40 de lei pentru fiecare vaccinare și că nu li se vor imputa dozele pierdute, entuziasmul medicilor de familie a rămas la fel de scăzut, mai ales că promisiunile nu au fost materializate în niciun act normativ.

 

Pfizerul a venit, dar nu a ajuns

În 12 aprilie, în România a intrat o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 511.290 doze. Până ieri însă dozele nu au ajuns în centrele de vaccinare decât într-o cantitate infimă. Dacă în 14 aprilie existau 8.714 doze de vaccin Pfizer în țară, ieri, 15 aprilie, numărul dozelor Pfizer la nivel național ajunsese la doar 22.033 de doze. Pe listele de așteptare la vaccinul Pfizer se mai aflau, în 15 aprilie, 333.820 de persoane, restul de 16.493 și 3.397 fiind înscrise pentru Moderna, respectiv, AstraZeneca.

https://www.national.ro/coronavirus/autoritatile-au-mintit-doar-43-din-cadrele-medicale-s-au-vaccinat-718716.html

https://www.activenews.ro/stiri/MEDICII-NU-SE-VACCINEAZA.-DOAR-43-din-sistemul-medical-s-au-vaccinat.-Federatia-Solidaritatea-Sanitara-acuza-autoritatile-de-umflarea-datele-si-de-minciuna-166343

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Cat imi plac site-urile asta, Antena3 style, care fac afirmatii fara argumente. Adica fara dovezi. 

Exemple:

- x% din medici s-au vaccinat - De unde au site-urile astea mizerabile aceasta informatie?

- Gheorghita a declarat... - Unde a declarat? Un video de la TV/conferinta de presa nu exista? Un post pe Facebook sau orice altceva?

 

Stire a jurnalistului Nytro: "Gigel Betivul, un cunoscut membru RST, a declarat ca a baut tuica de prune pentru a preveni infectarea cu Covid. Acest experiment a avut un final neasteptat: virusul SARS-Cov2 s-a imbatat atat de rau dupa ce l-a infectat inca a decis sa se retraga din Romania. Asadar de maine toate restrictiile vor fi ridicate." 

Stirea mea e la fel de plauzibila ca stirile de mai sus. 

  • Haha 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

My two cents...

Eu am avut covid prin octombrie, ceva febra si lipsa completa a gustului si a mirosului timp de o saptamana si ceva. Partea buna e ca am slabit 6 kilograme, partea rea e ca am dezvoltat parosmia si cam 15% din mirosurile si gusturile pe care le cunosteam le simt diferit/distorsionate, ex. nu mai pot manca oua prajite, in special albusul, are gust de detergent. La naiba! Erau bune pentru un mic dejun rapid. Partea buna e ca observ in timp ca usor usor se remediaza, nu as vrea sa inrautatesc mai mult situatia si m-am vaccinat. Bine, oricum ma vaccinam, dupa atatea milioane de vaccinari inaintea mea am putut sa-mi fac o idee in ce ma bag.

 

Am facut vaccinul AZ impreuna cu prietena mea, iar dupa circa 8 ore amandoi am inceput sa avem simptome asemanatoare gripei care au tinut aproximativ 48H, dupa care ne-am revenit amandoi perfect. Am luat ceva paracetamol la 6 ore. Cand o sa fac rapelul o sa incerc sa iau paracetamol dinainte, sunt curios daca o sa pot taia din efectele secundare. Am mai citit ca in randul tinerilor pot surveni mai des acest tip de efecte secundare. 

 

Doar ca un heads up, sa nu va panicati si sa aveti paracetamol in casa.

 

Stay safe!

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Nytro said:

Cat imi plac site-urile asta, Antena3 style, care fac afirmatii fara argumente. Adica fara dovezi. 

Exemple:

- x% din medici s-au vaccinat - De unde au site-urile astea mizerabile aceasta informatie?

- Gheorghita a declarat... - Unde a declarat? Un video de la TV/conferinta de presa nu exista? Un post pe Facebook sau orice altceva?

 

Stire a jurnalistului Nytro: "Gigel Betivul, un cunoscut membru RST, a declarat ca a baut tuica de prune pentru a preveni infectarea cu Covid. Acest experiment a avut un final neasteptat: virusul SARS-Cov2 s-a imbatat atat de rau dupa ce l-a infectat inca a decis sa se retraga din Romania. Asadar de maine toate restrictiile vor fi ridicate." 

Stirea mea e la fel de plauzibila ca stirile de mai sus. 

incep sa se vada deja efectele negative,trebuia sa te uiti si la data articolelor...

alt site "mizerabil" din cele mituite cu zeci de milioane de euro pt cobai (mai schimba tactica de manipulare ,ce fel de instructiuni iti dau cei de la sri ?!,mai lasa berea si fii atent,viitorii hackeri ai Romaniei sunt cu ochii pe tine) :

"Doar 3028 de medici vor să vaccineze dintr-un total 10940, adică aproximativ 30%, a anunțat Gheorghiță, marți, în conferință de presă.

"Doar 30% din medicii de familie s-au înscris pentru a-și vaccina anti-COVID pacienții, ceea ce este mai puțin decât ne așteptam", a precizat Valeriu Gheorghiță."

   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cum-se-va-face-vaccinarea-in-cabinetele-medicilor-de-familie-gheorghita-programarile-se-realizeaza-pe-listele-deschise-de-doctori-1486319

ps: am avut covid manifestandu-se ca o gripa mai puternica in primele 3 zile,am luat paracetamol cu ceai de lamaie si miere de albine,plimbari lungi la padure pentru a respira aer curat   in abundenta.Dupa 3 zile mi-am revenit din acea gripa,insa dupa o saptamana mi-a disparut gustul si mirosul dar nu am intrat in panica ...nu e prima data (si nici ultima) dupa alte gripe care le-am avut...mi-au revenit simturile in cateva zile.Daca eram isteric dupa atat de multa propaganda,fugeam ca o fatcow(no ofense) la primul centru sa ma programez cat mai repede,dar nu trebuie sa fii barbat doar in fata ecranului calculatorului...

Edited by shitshow
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, yo20063 said:

Cand o sa fac rapelul o sa incerc sa iau paracetamol dinainte, sunt curios daca o sa pot taia din efectele secundare. Am mai citit ca in randul tinerilor pot surveni mai des acest tip de efecte secundare. 

 

In ghidul vaccinarii se recomanda paracetamol dupa vaccinare. Paracetamolul dinainte nu a fost studiat si unii research-eri se plang ca ar putea reduce eficienta cu cateva procente. (dar inca nimeni nu a verificat ce efecte are)

 

In realitate nu cred ca conteaza prea tare si vad ca unii il recomanda inainte ca sa incurajeze lumea cu efecte secundare reduse.

1-2 zile de reactii imune sunt asteptate la orice vaccin, nimic de speriat!

Bafta. Am auzit ca doza 2 trece mai repede.

 

LE: OrtodoxiaInfo.ro Site-ul lui Dumnezeu pe pamant! Sa ne inchinam!

Asa cum e in WordPress la fel si pe pamant.

AMIN!

Edited by yoyois
Link to comment
Share on other sites

"Rata de mortalitate presupus datorată „vaccinului” Covid pentru grupa de vârstă 18-44 de ani este identică ratei de mortalitate atribuite bolii Covid-19 pentru „vaccinurile” Pfizer și AstraZeneca, ba chiar mai mare de 7 ori pentru „vaccinul” ModeRNA."

E fake?
PS: Din ce am vazut la noi in cat 0-40 de ani se intalnesc max 1% din totalul deceselor.

Link to comment
Share on other sites

Am facut si eu acum ceva timp a doua doza. Daca la prima doza ma durea putin mana la atingere (si atat) acum nici asta nu s-a mai intamplat. Nu am avut nimic. Astept sa se vaccineze si ai mei sa imi primesc licenta.

Sunt curios in cat timp o sa murim ca "zice lumea" ca ne afecteaza pe termen lung. Pana acum majoritatea persoanelor pe care le cunosc s-au vaccinat si nu am fost la nicio inmormantare. 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Nytro said:

Am facut si eu acum ceva timp a doua doza. Daca la prima doza ma durea putin mana la atingere (si atat) acum nici asta nu s-a mai intamplat. Nu am avut nimic. Astept sa se vaccineze si ai mei sa imi primesc licenta.

Sunt curios in cat timp o sa murim ca "zice lumea" ca ne afecteaza pe termen lung. Pana acum majoritatea persoanelor pe care le cunosc s-au vaccinat si nu am fost la nicio inmormantare. 

Ai scapat usor. Eu am stat la pat o zi dupa rapel, cu febra, frisoane, dureri de cap.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...