Jump to content

Recommended Posts

Salutare , am primit de curand un pc desktop si de fiecare data cand il incerc sa il aprind ,nu afiseaza nimic pe ecran(luminita de la monitor e aprinsa ) .. dar daca tot ii dau restart dupa restart ,dupa aproximativ juma de ora intr`un final mi se aprinde si monitorul . M-ati putea ajuta cu cateva sfaturi  ,unde ar putea fii problema ?

Link to comment
Share on other sites

Probabil contactul HDMI/VGA nu se face cum trebuie. Dar ma gandesc ca ar fi trebuit sa apara un "mesaj" pe monitor legat de faptul ca nu e semnal ceva. 

Ai incercat sa ii dai doua palme? :D La TV-urile vechi mergea, poate merge si aici, nu ai nimic de pierdut. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Si eu m-am gandit la acelasi lucru ca contactu nu se face cum trebuie , dar daca era asta nu ar trebui sa nu porneasca tot timpu , eu nu il misc cand ii tot dau restartu si intr`un final porneste de la sine ? Baiatu de la care l-am cumparat mi-a zis de problema ,de aceea a fost si mai ieftin .

Ieri am observat ca daca ma uit din partea de sus a monitorul ,pot sa vad cand trebuie sa bag parola ,iconitele de pe desktop ba chiar cu putine indemanare si sa intru pe internet ,dar asta doar daca ma uit din partea de sus (nu stiu cum sa explic  mai bine ) daca ma uit din pozitia normala nu se vede nimic .

Cat despre palme nu stiu ce sa zic ,eu sunt un pic mai masiv ,i-am dat doua palme si a inceput sa scoata niste sunete zici ca e centrala nucleara :))

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

deci si monitorul a venit la pachet cu unitatea? sau sunt separate?

 

partea cu ‘daca ma uit din partea de sus a monitorului’ imi este super cunoscuta, dar aia e problema ce tine de monitor si anume, lampa este arsa. 

 

daca ai luat pc fara monitor si problema tine de unitate, incearca conectarea prin alta placa video, sau chiar in slotul placii de baza in caz ca n ai alta sa testezi. 

 

cand iti porneste, functioneaza normal?

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Monitoru si pc`u le-am primit de la cineva care a cumparat pc`u de pe net si monitoru era al lui ,dar si-a facut upgrade si nu mai avea ce sa faca cu el .

Monitorul avea aceiasi problema si inainte pe calculatorul prietenului ,asta a fost si motivul upgrade-ului .

Dupa ce il pornesc totul functioneaza normal 

Link to comment
Share on other sites

Odata ce totul se vede si functioneaza (de sus), problema poate sa fie doar de la monitor sau de la plac video. Ai urmatoarele variante:

1. Sa incerci pe un alt monitor.

2. Sa conectezi monitorul la alta palca video (daca are gen dedicata si onboard).

3. Sa te duci cu el in coltul strazii la Vasile care are firma de reparare calculatoare, si te va ajuta el cu 50-100 lei.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Problema e cauzata de inverter - nu sunt alimentate neoanele, porneste mai greu din ceva motive. Daca dai cu o lanterna lumina spre ecran dinspre laterala, ai sa vezi la fel ca si cand te uiti de sus. E clar ca nu ai lumina din spatele displayului.

  • Thanks 2
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Condesatori umflati pe placa de alimentare (inverter), lampile arse, rezistente devalorizate si intr-un final (mai rar) transformatoarele care ridica tensiunea la 700-1400V, solutia: schimbi condesatorii si rezistentele, vezi daca ai lumina dinamica precum era odata, daca se stinge din nou dupa 5s (intra in protectie) sunt lampile arse (carbonizate la capete sau lucesc) - le poti schimba (10-15lei bucata). Am avut aceeasi problema, am schimbat condesatori si tot nu ramanea aprins, solutia lampile arse. Acum mai am problema cu alt monitor cu "auto adjustment", ii dau eu de cap si la asta cand imi vine cheful. Te mai poti documenta dupa site-urile rusesti sau dupa schema monitorului. Bafta.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...