Jump to content
alex719

Beginner in Cyber Security

Recommended Posts

Salut! 

Imi doresc sa incep sa invat Cyber Security. Sunt total incepator pe partea de securitate (m-am jucat doar foarte putin cu cateva comenzi in terminal pe Kali Linux acum cativa ani) si am cunostinte medii de programare in C/C++.

M-am gandit sa incep cu un curs, pe Coursera, care ofera si o certificare la final, cu titlul de "Cybersecurity Analyst Professional Certificate". 

Intrebarea mea este daca ar fi ok sa incep cu acest curs sau daca ar trebui sa caut altul care sa foloseasca direct Kali Linux, si implicit,

pen testing. 

Va multumesc anticipat. Stima!

Edited by Alex719
Link to post
Share on other sites

Salut, pai trebuie sa te decizi mai intai daca vrei sa mergi pe partea de "offensive" (e.g. penetration testing) sau "defensive" (e.g. security analyst).

Dar orice ar fi trebuie sa stii cate putin din fiecare: Windows, Linux, programare, protocoale (e.g. HTTP, SMTP), networking (e.g. TCP/IP), criptografie, HTML/JavaScript, SQL si cate ceva despre vulnerabilitati si cum sunt exploatate. Dupa ce ai toata baza neceara, poti decide ce iti place mai mult tinand desigur cont de "piata" din Romania, ce ti-ar oferi cele mai multe oportunitati si cel mai important: ce ti-ar placea mai mult sa faci. 

  • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, gigiRoman said:

Sincer, security+ nu te invata mare lucru. Doar te invata sa gandesti cu mintea altora.

 

Eu am luat ceva carte de Security+ acum ceva timp, m-am uitat peste ea si mi-a placut ca acopera foarte multe lucruri, care sunt foarte utile pentru oricine lucreaza sau vrea sa lucreze in domeniul security. Nu stiu ce intrebari sunt la certificare dar eu valoarea pe care o vad in certificari e "trainingul" necesar ca cineva sa o ia, adica ceea ce invata pentru acea certificare.

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...