Jump to content
RazvanDC

eMAG reduceri fictive BlackFriday

Recommended Posts

3 hours ago, Nytro said:

Nu stiu daca se poate urmari prea usor pretul pe emag. La un moment dat m-am uitat la mai multe produse si mi-au bagat CAPTCHA.

Eu am vazut un laptop la Black Friday cu pretul de 15000 RON, redus de la 18000 RON cica. Azi, dupa Black Friday era 14000 RON. Interesant. 

 
Directiva de completare şi modificare a Directivei 98/6/CE privind protecţia consumatorului prin indicarea preţurilor produselor oferite consumatorilor introduce articolul 6a cu următoarele cinci alineate:
 
„(1) Orice notificare de reducere a preţului indică preţul anterior aplicat de comerciant pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preţ.
 
(2) Preţul anterior înseamnă preţul cel mai scăzut practicat de comerciant pentru o perioadă de timp de cel puţin 30 de zile înainte de aplicarea reducerii de preţ.
 
(3) Statele membre pot prevedea norme diferite pentru bunurile susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid.
 
(4) Dacă produsul a fost prezent pe piaţă mai puţin de 30 de zile, statele membre pot prevedea, de asemenea, o perioadă de timp mai scurtă decât cea menţionată la alineatul (2).
 
(5) Dacă reducerea de preţ este majorată treptat, statele membre pot prevedea ca preţul anterior să fie considerat preţul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preţ".
 
Directiva trebuie transpusă în legislaţia naţională în termen de doi ani de zile, respectiv 24 de luni, iar măsurile de transpunere s-ar aplica la distanţă de 6 luni. Legislaţia va deveni astfel obligatorie comercianţilor începând cu jumătatea anului 2022. 
 
O astfel de propunere a fost făcută şi de Consiliul Concurenţei, în vara anului trecut, când autoritatea a sugerat obligarea comercianţilor să afişeze istoricul preţurilor din ultimele 30 de zile. Consiliul observase că preţul tăiat afişat de comercianţii online e mai mare decât prevede legea că ar trebui în cazul a circa 80% din produsele monitorizate.
 
Mai mult, cu ocazia Black Friday, la 29% dintre produsele monitorizate de inspectorii de concurenţă s-a constatat că preţul tăiat a fost mai mare chiar decât preţul maxim practicat în ultimele 30 de zile.
  • Haha 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gigiRoman said:

Mai mult, cu ocazia Black Friday, la 29% dintre produsele monitorizate de inspectorii de concurenţă s-a constatat că preţul tăiat a fost mai mare chiar decât preţul maxim practicat în ultimele 30 de zile.

 

Si oare nu au adus niste bani la buget cu ocazia asta? Sau bine, in buzunarele lor, cel putin partial. 

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Nytro said:

 

Si oare nu au adus niste bani la buget cu ocazia asta? Sau bine, in buzunarele lor, cel putin partial. 

Eu comand foarte des de la ei si acolo pe platforma sunt o multime de firme care au cont de vanzator,  de multe ori comand dar coletul il primesc de la o alta firma cu factura printata de la a doua firma care nu este cea care  figureaza pe platforma lor. Din aceasta cauza nu cred ca 100% ajung taxele si impozitele la buget.

@Nytro instaleaza aplicatia asta si arunca o privire, eu deja am 5 produse achizitionate prin aceasta aplicatie android - apple bine pana incep romanii nostrii sa isi dea seama :) dar ideea este cum sa vinzi "mai eficient si cu taxe mai putine".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...