Jump to content
Nytro

Tastatura Asus RoG

Recommended Posts

Salut, am avut o problema cu tastatura de pe un Asus RoG G750, mai batran (dar inca in putere), pe care il am si am zis sa o schimb.

Am facut comanda doar de tastatura (putea veni si cu palmrest dar am zis ca nu merita) si am incercat sa o montez.

 

Skill-urile mele de hardware sunt spre 0 si nici dexteritatea nu ma ajuta. Dar am un sfat pentru voi: nu faceti asta! :)) 

 

Partea cu demontatul nu e atat de grea, dar ca de fiecare data am ramas cu niste suruburi in plus. Cred ca cei care fac laptop vor sa faca misto de noi, cei neprofesionisti, si baga suruburi in plus, nu stiu ce e cu ei. Partea cu schimbatul tastaturii nu a fost insa asa usoara cum ma asteptam, are o mizerie de mecanism la care trebuie sa topesti cu un pistol de lipit multe bucatele de plastic sa o poti scoate si apoi trebuie sa pui plastic topit la loc. Avand un pistol de lipit, am umplut casa de fum si am dat-o jos pe cea veche. O "montez" eu pe cea noua dar nu am avut rabdare sa pun plastic topit in 200 de gaurele. Asta a insemnat ca tastatura nu sta cum trebuie, sta in interior :)) 

 

Acum vine partea cea mai retardata: Montez eu laptop-ul, bag si eu cum pot niste porcarii de "chestii" care se conecteaza din palmrest si tastatura, pun totul cap la cap (teoretic) si ii dau drumul. Sunt fericit ca merge butonul de power, deci macar ceva merge dar se pare ca... monitorul nu se aprinde, ramane negru :-| .

 

Are cineva idee ce ar putea avea? Nu am umblat pe la firele care duc la monitor si am incercat sa am grija in general. Nu gasesc nicio explicatie. Intelegeam daca nu mergea noua tastatura sau touchpad-ul dar chiar nu ma asteptam sa nu se aprinda ecranul.

 

PS: Acum laptop-ul e la "spital", la un service. Sper ca ei sa ii dea de cap, dar sunt curios ce am facut acolo. 

Link to comment
Share on other sites

Da, cred ca e primul punct. Am incercat sa misc usor de ele dar nu a functionat. A, mai era o chestie ciudata. Cand "apasam" incet pe tastatura, in partea de sus, se auzea un sunet ca si cum s-ar atinge un ventilator :)) 

De topit nu ar trebui sa fie probleme, ca am desprins toata partea cu tastatura si asa "am lucrat". In cel mai rau caz crapam complet tastatura/touchpad, pe partea aceasta.

Mentionez ca nu sunt la prima experienta de acest fel. La laptop-ul anterior am mai incercat ceva si tot nu a iesit bine... :D 

Concluzie: Imi vad de ale mele si fac ce ma pricep. NU ma mai bag la probleme hardware, poate doar daca e ceva extrem de simplu, dar nici asa nu imi mai vine sa ma risc.

Link to comment
Share on other sites

Din ce vad eu din tutoriale de indieni sunt multi connectori curcubeu de scos si pus la loc. Daca ai uitat sa pui unul sau daca at tras de el si s-a crapat se poate sa faca scurp pe un rail sau sa nu intre in post.

Unele placi de baza sunt asa proaste ca daca nu gasesc tastatura/touchpad/etc. nu pornesc.

 

Sper sa ai noroc la service. Eu am dat si peste tarani care mi-au futut capul 3 suruburi pe placa de baza si dupa au zis ca nu au avut timp nici sa dechida laptopul, sa merg la alt service, ei nu se ocupa de acest model. 👍

 

Depinde si de service daca se ocupa de troubleshoot sau daca-ti zic "trebe alta placa de baza, alt ecran"

 

 

In general daca vrei sa te ocupi de el in primul rand ii faci troubleshoot.

1. Esti sigur ca merge si e doar monitorul? Incearca sa vezi daca-ti trimite ceva pe HDMI, booteaza fara monitor?

2. deconecteaza tastatura si vezi daca booteaza fara tastatura.

3. verifica daca toate cablurile (in special cele care au fost scoase) fac contact. Booteaza daca scoti cablurile 1 cate 1?

3. Verifica din schematici daca toate componentele primesc curent. (cauta schematici si board-view pt modelul tau si verifica cu un multimetru daca tot primeste curent)

4. Ai grija sa nu uiti ceva in laptop. un surub care zboara liber iti face scurt.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Da, are sens ce zici, dar multe ma depasesc. :D 

Astept sa vad cei de la service, par sa fie ok, sa se priceapa. In orice caz, am backup la date, deci nu e ceva critic pentru mine, de aceea nu prea ma agit.

Sper sa nu fie vreun scurt-circuit pe acolo. Ideea e ca sunt 3 conectori "curcubeu" (cred) si cel putin unul, cel de la tastatura, e posibil sa nu il fi bagat cum trebuie ca desprinsesem o bucatica de plastic care il tinea acolo. Eu am bagat-o la loc, cat de cat ok, dar cine stie. :D 

Incerc sa ma mai uit pe Youtube la tutoriale, poate mai prind si eu cate ceva. 

Link to comment
Share on other sites

M-au sunat de la service, se pare ca l-am crapat destul de bine :)) 

1. Tastatura trebuie prinsa in nituri de plastic, cel putin 80%. Eu am topic cu pistolul de lipit o tasta veche si am bagat in cateva loguri, nu e ok asa

2. Banda aceea de la tastatura aparent trebuia lipta cumva de partea pe care sta tastatura. Eu am lasat-o "libera" si nici nu intra bine, a facut un scurt-circuit ceva si a prajit controllere video (nu am idee ce sunt alea) si de aceea nu vedeam nimic pe ecran

3. Se pare ca nici touchpad-ul nu merge, nu stiu exact de ce, probabil am tras tare de banda lui. Cel putin nu stricasem butonul de Power, ma simt expert :)) 

 

Vestea buna: pare ca service-ul a gasit la parteneri palmrest cu tastatura si touchpad la vreo 360 RON. Ce gasisem eu pe net era peste 600 RON, deci stau bine.

Si probabil luni o sa il am functional. Sper sa imi lipeasca si carcasa, "s-au rupt" vreo 2-3 surubele si partea din spate nu mai statea deloc :D 

 

Concluzie: nu ma mai bag la asa ceva, doar daca e ceva extrem de simplu. Poate nici atunci. Si mai invat si eu cate ceva despre hardware... 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

1. fișa de la tst nu are cum sa arda controlerele video sub nici o forma

2. zile celor de la service sa iti returneze si tastatura veche cea lipita de tine cu plastic topit, nu se stie niciodata

3. puteai sa pui fisa (banda) invers si tot la fel se manifesta...

Mult succes cu laptop-ul in continuare.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...