Jump to content
coolbyte

Ce limbaj de programare recomandati.

Recommended Posts

Buna seara,

De mult nu am mai contribuit cu nimic pe acest forum dar as dori sa reincep cu ce pot si poate mai sunt si alti in situatia mea.

 

Ce limbaj de programare recomandati

 

C# pentru aplicatii desktop windows, am vazut ca este si varianta unix dar din pacate am descoperit recent ca orice pusti de 10 ani cu ajutorul unei aplicatii poate sa decompileze .exe/dll si vede integral tot codul sursa

c++ la prima vedere pare usor si nu cred ca ar fi prea complicat sa migrez de pe c# dar se merita, se pot face majoritatea lucrurilor din c# in c++?

Java ajung la aceasi dilema cat de sigur este cat timp ai aplicatia pe PC-ul perosonal,

Nu cred in imposibil dar macar sa se chinuie mai mult daca doreste sa vada sursa 😁.

Python din cate am vazut aceasta e ok pentru machine learning plus daca vrei sa automatizezi anumite lucruri, parerea mea personala este ca python seamana mai mult cu scripting si i-mi cer scuze daca gresesc.

Kotlin pare sa fie promitator dar fiind faptul ca e sustinut de google (greu cu grafica in android studio)

Flutter mi se pare complicat (la design clar arata frumos dar in spate mie i-mi pare complicat)

 

Cel mai sigur sa fie oare partea de server php/aspx (aici beneficiezi si de c#) dar asta ar implica orice aplicatie sa vina si cu un server/loc unde sa se stocheze.

 

Orice alta sugestie e bine venita.

 

Multumesc. 

Link to comment
Share on other sites

Salut!
mi se pare ca pleci de la o premiza gresita.

Partea cu decompilatul si securitatea e ultima ta problema. Sunt 99% sigur ca nu vei face tu programe atat de sci-fi si cutting edge sa se chinuie cineva sa le decompileze.

In plus ORICE poate fi decompilat: c++, ASM, obsfurcated JS.

Fa ce-ti place si uita de "securitatea" scriptului tau care aduna 3 numere si le imparte la 7. (securitatea vine la timpul potrivit)

 

Toatea limbajele sunt foarte bune si puternice. Si JS si OCaml si python si brainfuck. Singura diferenta e ca unele au mai multe features dezvoltate pentru un caz anume.

De ex: python e super usor si fain de folosit pt automatizari, one-use scripts, experimente. In schimb e sucky la UI, distributed, server.

Pentru incepatori nu conteaza. E ft important sa gasesti materiale de invatat. Limbajele mai noi nu au asa mult suport precum cele vechi (ma refer la cursuri, lectii, forumuri, tutoriale video).

 

Alege-ti ceva main-stream si invata!

 

PS: e ca si cum ai intreba daca sa inveti sa conduci masina pe un Porche, Ferrari sau pe un Lambo. Nu conteaza pe ce inveti sa conduci ca nu esti suficient de experimentat sa intelegi diferentele! Alege ce e mai comun si ce-ti place mai mult.

Edited by yoyois
Link to comment
Share on other sites

orice faci inovativ apare a doua zi reprodus in China ori India gratis sau la un pret mic. Deasemenea primesti o gramada de review-uri negative de la BigTech. Sa patentezi international + promovare brand costa $$$$$$. Daca de mult individul insenma ceva acum nu mai inseamna nimic esti egal cu zero si doar in grup poti progresa ca individ impartind-uti la comun calitatile dar si veniturile. Bine se exclud rechinii ca Big Bill, Musk Zuck etc. se zice ca ei sunt mai destepti. Succes si bine ai revenit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...