Jump to content
Nytro

Atac cibernetic asupra unei platforme a Facultății de Electronică

Recommended Posts

Atac cibernetic asupra unei platforme a Facultății de Electronică din București. Hackerii au obținut accesul la CNP-urile a circa 300 de studenți. Decanul a anunțat că problema de securitate a fost rezolvată.

acum o oră

Mihnea Udrea, decanul Facultății de Electronică din cadrul Universității Politehnice București, a spus pentru postul Digi24 că a avut loc un atac asupra unei platforme folosită pentru schimbul de documente între studenți și secretariat: “Problema a apărut pe o porțiune secundară a platformei, unde se folosea o interfață mai veche care cerea CNP-ul pentru logare. Au fost extrase liste cu utilizatorii și CNP-urile de la mai mulți studenți. Parolele nu au fost compromise”.

Decanul a precizat că, din estimările sale, au fost afectați 300 de studenți din anii mai mari, circa 10% din totalul celor înscriși la facultate: ” Pentru studenții înregistrați mai nou, nu mai este nevoie de CNP, ci de coduri criptate. Există, evident, date personale ale studenților noștri la secretariat. Aceste date nu au fost preluate, ele sunt securizate”.

 

“Este o problemă de securitate, am remediat-o și am corectat erorile din platformă. Am demarat procedurile de informare a autorităților, pentru a trage la răspundere atacatorul. Îmi cer scuze personal studenților că au fost afectați. Atacul a fost raportat printr-o postare pe Facebook, iar nu la departamentul IT sau secretariatul facultății”, a încheiat Mihnea Udrea.

Pe 22 iulie, Serviciul Român de Informații (SRI) anunța că Spitalul Witting din București a fost victima unui atac de tip ransomware: un grup de hackeri a blocat accesul la anumite date și a cerut o sumă de bani pentru a le decripta. Atunci, reprezentanții unității sanitare au refuzat să plătească și și-au continuat activitatea folosind registre fizice.

 

Sursa: https://www.biziday.ro/atac-cibernetic-asupra-unei-platforme-a-facultatii-de-electronica-din-bucuresti-hackerii-au-obtinut-accesul-la-cnp-urile-a-circa-300-de-studenti-decanul-anunta-ca-problema-de-securitate-a-fost-corec/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...