Jump to content
Che

Predictii despre Romania si la nivel mondial?

Recommended Posts

Au mai fost niste topicuri legate de Romania si cum ar trebui condusa (nu facute de mine) si m-am gandit ca nu ar strica sa facem si niste predictii macro si micro despre Romania si la nivel mondial.

Incep eu cu o predictie care se pare ca se contureaza din ce in ce mai multe in fiecare zi.

 

MACRO:

[Premise]

  1. Mai stiti ca la un momentdat Trump voia sa retraga SUA din NATO pe motiv ca ar contribui cu prea multi bani si ca nu prea mai au cu ce se alege?
  2. Ei bine aflam acum ca Americanii sunt sătui de muncă pe bani puțini , asta in timp pe timpul crizei sanitare americanul de rand a saracit de vreo cateva ori pe cand marii bogatasi ai lumii si-au mai pus un capac acolo de 1-2-5 miliarde de dolari.
  3. La toate astea se mai adauga si preferinta multor tineri si de pe la noi dar si de peste tot in lume (ratati in general, da, avem multi ratati) care nu au cunoscut comunismul in viata lor dar isi doresc unul spunand ca "inainte era mai bine" (de unde ma-sa stie el ca era mai bine inainte din moment ce nici parintii lui poate nu erau nascuti pe atunci, asta ramane un mister).
  4. O alta chestie este puterea economica, militara si de influenta la nivel mondial a Chinei care este URIASA comparativ cu cea a SUA si despre care se zice ca au cumparat bucata cu bucata Australia, Africa dar si parti din Europa. China = tara comunista, sa nu uitam. Impreuna cu ea mai este Rusia care se zice ca a cumparat in mare parte Europa dar si cartiere intregi (blocuri si terenuri) din Anglia. Rusia... stim ce preferinte politice are si ca se impaca foarte bine cu China. La toate astea mai adaugam si faptul ca nemtii ii pupa in cur pe rusi pentru gazul rusesc.
  5. Mai adaugam si faptul ca mai toate blocurile din Germania apartin companiilor americane si ca chiar recent s-a pus in discutie de catre nemti cum ca ar trebui nationalizate fortat. Oare cum suna asta intr-o tara asa-zis democratica dar cu preferinte rusesti?...
  6. Foarte multi tineri atat la noi cat si la americani si cat si in UE nu-si permit o casa si nu-si permit nici imprumut fiindca nu sunt solvabili. Foarte multi, atat la noi si cat si in strainatate cica stau cu parintii fiindca nu ca nu-si permit o casa dar nu-si permit nici sa plateasca o chirie, vezi punctul 2 in care se zice cum nu le ajunge nici salariul.
  7. Exista asa-zisa "japonificare" a Europei, o populatie imbatranita care nu se mai inmulteste dar cu locuinte foarte scumpe si cu un nivel de trai si de bunastare greu de atins, majoritatea traind la limita sau la nivelul de paycheck-to-paycheck deja implementat la americani.

[Predictie]

Pare greu de crezut dar cred ca se va ajunge la (un fel de) comunism agresiv si scarbos care va lua nastere in tari precum SUA, Germania, Anglia etc. adica tari la care nu te-ai astepta, si asta va fi noul trend la nivel macro, la nivel international, trendul fiind sustinut si de puterea uriasa si in continua crestere a Chinei si Rusiei.

Criza energetica va duce la interzicerea criptomonedelor si a siturilor care promoveaza sau fac tranzactii cu criptomonede. (Se poate.)

 

[Predictii pentru Romania]

In ceea ce priveste Romania ma gandesc ca va canta asa cum i se canta si de bine ce am iesit cu greu din rahat (adica din comunism) acum 30 de ani, vom intra la loc in rahat.

Va fi o nationalizare fortata a locuintelor si a terenurilor celor plecati la sters babaci italieni la cur sau prin alte tari dar si a locuintelor celor care au mai mult de o singura locuinta. Preturile acestora se vor prabusi fiindca toti vor incerca sa vanda inainte sa i-o ia statul si sa ramana doar cu una si cu banii. La toate astea se adauga si o populatie imbatranita si multe din locuinte vor fi deja goale, desi acum este aceeasi populatie imbatranita dar pretul locuintelor continua sa creasca.

Mai trebuie luat in vedere si aspectul ca multe din blocuri sunt vechi, au cel putin 30 de ani si mai bine iar cele noi sunt prost facute si in graba, ganditi-va ca daca vine un cutremur precum cel din '77 (si daca luati si verificati si vedeti periodicitatea marilor cutremure arata ca este foarte posibil ca deja unul mare sta pe val) va fi prapad in Romania. Ce se va intampla? Pai se va cere ajutor international dar este posibil ca pe straini sa-i doara in cur de cutremurul romanesc si sa contribuie doar simbolic, asta daca nu sunt deja ingropate in comunism sau e chestia aia cu Europa cu 5 viteze de care tot zic iar Romania este in a saptea viteza. Vazand acest lucru romanii de la guvernare vor confisca depozitele bancare si toti banii pe care ii au romanii in banci si ii vor lua drept "ajutor national reciproc" pentru dezastrul produs de cutremur.

Mai departe se va forma o coalitie USR si PSD si se vor confisca si restul de bunuri si proprietati "in plus" ca doar si asa dreptul la proprietate e un moft, asa cum ziceau ei. Bineinteles ca nu va trebui sa va opuneti ca altfel sunteti bogatii rai si oricum asta este pentru "binele comun" si pentru "salvarea nationala".

 

Ce parere aveti? Ce credeti? Care este predictia voastra micro/macro?

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, aelius said:

:)))))))))))) In momentul in care ai dat link catre zoso pretinzand ca e stire m-am oprit din citit.

Nu am zis ca e stire. In articolul lui el ofera detalii despre ce intampla in momentul de fata in SUA.

Oricum, puse toate cap la cap, plus criza uriasa economica ce sta sa apara, per total situatia pare cam asa cum zic eu.

Link to comment
Share on other sites

Parca stiam ca in Romania e lege ca nu se plateste impozit pe venit din chirie! Chiar credeti ca proprietarii apartamentelor care au dau 50-100 de mii de euro pe apartamente vor sta cu mainile in buzunar? Sau ca romanii care si-au 'parcat' banii in apartamente chirii nu vor avea o vorba sau doua de spus? Apoi chiar credeti ca Johannis va promulga o asemenea lege cand si el are cateva case in chirie? :)

 

Problema ca si in America, e ca nu se prea construieste si daca se construieste e super scump ca toti builderii vor sa faca profit de 50%. Apoi ce se vinde mai ales acum in timp de inflatie e mult prea scump pentru o familie tanara cu 1-2 copii; asa ca traiesc cu parintii sau in chirii. Sistemul ala de independenta se schimba si la Americani: adica batranii vor sa ramana in casele lor si sa moara in ele si la batranete invita copiii sa traiasca cu ei, asa isi mai vad si ei nepotii si is mai ajutati financiar. Din cauza inflatiei pensionarii sunt pe venit fix, adica cel mai rau lovit de cresterile de preturi. Cei inca in campul muncii mai au ceva mariri de salariu dar nu prea si atunci fac sacrificii si se muta cu parintii sau nu mai fac copii.

 

E o lipsa de cel putin 5 mil de locuinte in America si nici daca se da drumul la construit nici asta nu va face sa scada preturile . Cand dau drumul la emigranti preturile urca tot mai sus si asa.

 

Capitalismul a devenit un sistem avar si depasit si toti banii nu se pot concentra doar cu cei din 5-10% din populatia bogata. Apoi nu cred ca Romania sub control american va renunta la un asemenea sistem mizer si nesatul. Si apoi sa il inlocuiasca cu ce alt sistem? Resource based?

 

Problema e de inegalitate din cauza celor bogati care au cumparat puterea politica si astfel se promulga legi impotriva populatiei si in favorul si protectia celor bogati. Ar fi multe de spus dar trebuie sa incepem prin a taxa serios pe cei bogati si ultra bogati, nu numai indivizii dar si firmele, si trebuie facuti responsabili pentru orice nedreptate economica, sociala sau financiara.

 

Si inca ceva, 'problema' suprapopulatiei si saraciei nu e una a omului alb, ci din contra.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...