Jump to content
spider

Proces Deep Fake în premieră. Elevă din Giurgiu, condamnată de instanță pentru un trucaj video

Recommended Posts

Quote

Primul proces din Romania cu tema „Deep Fake” a fost judecat la o instanță din județul Giurgiu. O elevă a fost obligată să achite o sumă importantă pentru că și-a bătut joc de un coleg de clasă.

 O minoră a modificat un clip explicit, adăugând fața unui coleg de clasă, clip ce l-a încărcat ulterior pe Youtube și l-a distribuit în clasă”, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Minora a fost obligată de instanță să achite 5.000 de lei daune morale reciproce.

„Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată... Obligă pârâţii la plata sumei de 5000 de lei, cu titlu de daune morale (răspundere civilă delictuală a părintelui pentru fapta ilicită a minorului). Respinge în rest acţiunea. Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi. Obligă reclamanţii-pârâţi la plata sumei de 5.000 de lei către pârâţii-reclamanţi în calitate de reprezentanţi legali ai minorei, cu titlu de daune morale (răspundere civilă delictuală a părintelui pentru fapta ilicită a minorului). Respinge în rest cererea. Dispune compensarea cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la data comunicării. Cererea se va depune la Judecătoria Giurgiu”, se arată pe site-ul Judecătoriei Giurgiu.

 

Link to comment
Share on other sites

Fenomenul a apărut în urmă cu doi ani pe rețeaua Reddit, când un utilizator, cunoscut sub numele de ”deepfakes”, a făcut astfel de video-uri trucate, folosindu-se de chipurile unor actori celebri.

Prima ”victimă” politică a acestei tehnologii a fost chiar fostul președinte Barack Obama. Recent, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a fost victima unui Deepfake.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...