Jump to content
viano1

Cum îmi fura hackerii datele de pe banda magnetica?

Recommended Posts

15 hours ago, Nytro said:

Pe banda magnetica se afla datele cardului, copia lor se face printr-un swipe (trecere a cardului prin acea fasie). La noi in tara nu am folosit niciodata in viata metoda asta, doar pe la americani am folosit. 

Se pot face retrageri de numerar?

Nu, deoarece PIN-ul nu se afla pe banda magnetica. Dar se pot face plati online. Ajuta 3D secure partial, e util doar daca site-urile de pe care ar putea cumpara online (sau procesatorii de plata) chiar implementeaza si ei 3D secure, ceea ce nu prea se intampla pe la americani (si site-urile lor). 

2 hours ago, viano1 said:

Daca au și pinul și datele de pe banda magnetica nu pot sa îmi scoată banii de pe card?

Pot incerca. Dar nu din Romania.

Banda magnetica se poate copia, dar cheile de pe chip nu. Si daca incearca o tranzactie fara chip in alta tara si ai o banca buna (ex. Banca Transilvania, am auzit o speta), te suna si iti zic ca a incercat cineva sa iti utilizeze cardul in alta tara (probabil au ei ceva alerte, filtre, oricum incercand in alta tara sunt tranzactii interbancare internationale).

@Nytrocred totul ca numarul cardului si cvv nu se afla pe banda magnetica.

in alta ordine de idei 3d secure nu e implementat peste tot, iar daca au datele de pe card (nume, numar, cvv) intr-adevar pot face plati.

Recomand ca materiale cartea "Gray hat hacking", unde este un capitol despre ATM (metode de atac si aparare) si cartea SECURITATEA COMERTULUI ELECTRONIC de VICTOR-VALERIU PATRICIU, din 2000, in care sunt descrise protocoalele de transfer intre banci (probabil multe se folosesc, avand in vedere faptul ca inca se utilizeaza COBOL).

• Like 1

6 hours ago, gigiRoman said:

Pot incerca. Dar nu din Romania.

Banda magnetica se poate copia, dar cheile de pe chip nu. Si daca incearca o tranzactie fara chip in alta tara si ai o banca buna (ex. Banca Transilvania, am auzit o speta), te suna si iti zic ca a incercat cineva sa iti utilizeze cardul in alta tara (probabil au ei ceva alerte, filtre, oricum incercand in alta tara sunt tranzactii interbancare internationale).

@Nytrocred totul ca numarul cardului si cvv nu se afla pe banda magnetica.

in alta ordine de idei 3d secure nu e implementat peste tot, iar daca au datele de pe card (nume, numar, cvv) intr-adevar pot face plati.

Recomand ca materiale cartea "Gray hat hacking", unde este un capitol despre ATM (metode de atac si aparare) si cartea SECURITATEA COMERTULUI ELECTRONIC de VICTOR-VALERIU PATRICIU, din 2000, in care sunt descrise protocoalele de transfer intre banci (probabil multe se folosesc, avand in vedere faptul ca inca se utilizeaza COBOL).

Cred că și din Romania pot retrage banii fara a mai avea nevoie de chip

1 hour ago, Zatarra said:

Se poate la majoritatea banciilor, dar e nevoie de interactiune online si limita e foarte mica (la ING parca e 1500 RON pe zi)

Nu exista, in Romania este implementat protocolul EMV, daca bagi un card fara chip va fi rejectata tranzactia.

Cred ca la ING te referi la faptul ca scoti bani fara card. Emite ING carduri fara chip?

In tranzactiile nfc, deasemenea este implicat chipul in semnarea mesajelor.

Va rog sa verificati.

2 hours ago, viano1 said:

La ATM @gigiRoman

La care banci?

1 hour ago, gigiRoman said:

Nu exista, in Romania este implementat protocolul EMV, daca bagi un card fara chip va fi rejectata tranzactia.

Cred ca la ING te referi la faptul ca scoti bani fara card. Emite ING carduri fara chip?

Va rog sa verificati.

La care banci?

Care sunt țările care nu folosesc emv?

12 hours ago, gigiRoman said:

Va rog sa verificati.

La care banci?

Monzo, Monese, d/astea de 2 lei... instant inclusv Transivlavia

Revolut....

Edited by Kev
  • Upvote 1