Jump to content
Fila

Ce distributie folositi?

Recommended Posts

Da si eu am inceput cu Ubuntu , ( pentru a inavata comenzile principale chestii dastea ) dar apoi vei vedea ca nu e bun decat pentru aceasta , baga-te mai apoi pe un Red Hat / Fedora Core 4 ( Fedora Core 5 este plin de bug-uri , chiar am intalnit situatia , aveam uptime pe Fedora Core 5 de 19 zile .. si cam de la 10 zile .. pe X Windows' nu mai pteam sa deschid nici un program .. pur si simplu , nu intra in aceastea , nici browserul , mergea insa modul text ).

So 1.Ubuntu

2.Red Hat / Fedora Core 4

3.Incearca un Slackware , the bet distro , coz is the oldest one , si a avut timp sa-l faca calumea , versiunea recenta 10.2.

Link to comment
Share on other sites

daca esti paralele, adica pleci de la 0 recomand intai un Live CD cu knoppix, ca sa vezi cam la ce sa te astepti.

apoi suse, e the best, te`ai hotarat sa te apuci de linux si nu stii ce sa alegi, suse e cel mai bun pentru incepatori.

dupa asta poti sa experimentezi singur, pentru ca se presupune ca ai invatzat deja cunostintele de baza folosind suse. dupa parerea mea cea mai buna versiune de linux este gentoo, stabila, sigura, etc.

have phun.

Link to comment
Share on other sites

SpiridusuCaddy wrote: .......da e distributie de linux......;) eu folosesc slackware 10 , am folosit fedora 5 :) acuma sunt pe windows xp nemesis 4 edition , serveru de net e pe slackware 10 .....si cam atat acuma miam scris un cd cu knoppix

bai nene, frebsd e unix based os, mai invata si tu ceva cat esti prin "zona" macar...

Link to comment
Share on other sites

Inainte de toate va salut....

Iar cu versiunile de gnu-linux...dau si eu parerea mea ..cred ca ubuntu este o buna versiune in cazul distributiilor ce lucreaza cu pachete.deb iar fedora pt cele cu .rpm.

Eu folosesc Debian dar recunosc ca am inceput proband versiuni live cd (knoppix si Ubuntu)

Link to comment
Share on other sites

salut...dak as putea sa imi dau si eu cu parearea e in felul urmator:

1) incepatorii sa inceapa cu un live cd de la knoppix/hoppix/ubuntu pentru a invata comenzile de vaza si cum sa se descurce pe o platforma linux si sa lucreze pe toate tipurile de interfete: linie de comanda(care e pentru cei de nivel mediu de obicei; dar daca te obisnuieti e perfect :P ; X windows gmone si kde)

2)pt. cei de nivel medu eu as recomanda phlak/red hat 8(red hat 9 are o gramada de bug-uri); suse indiferent de versiune

3)Iar pt cei cu adevarat avansati le recomand din inima freebsd(dar tre sa invete singuri cum se manuieste deoarece nu exista la ora actuala foarte multe tutoriale sau carti legate de freebsd)

Eu unul folosesc whoppix si freebsd; deoarece inv si fratemiu sa lucr pe linux asa ca acestea is sfaturile mele in legatura cu distributiile de linux si cam care ar fi cele mai recomandate de toti utilizatorii LUG de aici din IASI

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...