Jump to content
Vlachs

Chestiuni generale

Recommended Posts

Am observat ca in ultima perioada toata lumea incearca sa intre in online cu diferite site-uri/servicii(majoritatea clone ale altor site-uri) fara a stii regulile "locului de joaca"!

Pentru ca mentalitatea romaneasca e "stric tot" uite asa se ajunge la zeci de site-uri cu retete(parca am avea si multe retete) si cu alte balarii, negandind ca totusi o competitie foarte mare se ajunge sa nu mai castige nimeni nimic, stricand tot!

Persoanele care fac asta fac parte din categoria "adsense suckers", in categoria asta intra persoane care fac site-uri fara sa se gandeasca exact la revenue-ul site-ului, care cred ca o sa scoata mii de euro pe un keyword lame si cu un singur site de rahat, ei bine tin sa va dezamagesc "NU O SA REUSITI PE RO SA AJUNGETI LA 10$ PE ZI CU ADSENCE SI MAI ALES CU UN SINGUR SITE"!

Ei bine, m-am abatut putin dar sa revenim, ideea cu un site/serviciu de succes e simpla, site/serviciu = afacerea voastra, deci pentru a face un site/serviciu de succes ar trebui sa faceti un plan de afaceri care ar trebui sa includa urmatoarele:

-target-ul

-competitie

-costuri

-afiliere si parteneriate

-revenue

-campanii marketing

Tot in ultima perioada a luat amploare si "oferirea de servicii seo" si "toti stiu seo", ei bine nu toti stiti seo, 2 click-uri in vrun tool nu inseamna ca stiti seo, seo nu inseamna numai tag-uri si backlinkuri, de aceea sunt firme/persoane care ofera servicii , e un proces destul de lung dar si costurile sunt pe masura undeva la 500$ pe analiza si peste 1200$ pentru activitatea propriu-zisa!

Una din regulile "locului de joaca" e urmatoarea -> "Daca vrei sa castigi trebuie sa cheltui", daca nu aveti ce investi cel mai bine e sa nu va bagati, e ca si cum ti-ai deschide o retea de socializare si tu ai doar domeniu + un hosting de la hi2, ei bine nu o sa reusiti asa niciodata!

Ca tot am pomenit de hosting, hostingul are o foarte mare importanta pentru ranking, daca aveti hosting gratuit sau sunteti pe shared cu alte site-uri ratate ei bine nu o sa fiti prea bine vazuti!

Target - ei bine orice site ai face el se adreseaza unui segment de varsta, gen, unui oras, etc, nu te poti astepta ca toata planeta sa fie interesata de proiectul tau!

Research niche - analiza key-ului dupa care vreti sa fiti gasiti:

-cautari lunare

-pret

-competitie (keywords, pr, popularitate, trafic, posibilitatea de a il intrece)

-domain research

Costuri - aici e putin mai dificil, costurile generale ar fi domeniu, hosting, optimizare site, campanii marketing, alte costuri sunt in functie de tipul proiectului vostru!

Afiliere si parteneriate - si aici e dificil pentru ca asta tine de tipul proiectului, sa spunem ca aveti un site cu review-uri jocuri, pai atunci e clar ca o sa participati la programe de afiliere la urmatoarele produse :mouse, lcd, unitati,etc(e mai bine asta decat adsence) si o sa incheiati parteneriate cu alte site-uri legate de produsele de mai sus!

Revenue-ul poate veni sub mai multe forme(sales, incasari ads...), orice plan pornit din start cu adsence da chix, adsence 100% legal = par alb, inainte de a incepe proiectul ar trebui sa va ganditi serios la cat o sa scoateti, nu cred ca o va convina sa bagati bani si sa scoateti maruntis!

Campanii marketing - multi folositi like-urile de la facebook ca sa va ridicati site-urile cu putin trafic, ei bine si aici e putin de munca, o campanie necesita timp si se incearca atingerea segmentului stabilil de la inceput in target, trimite-ti 100.000 de oameni azi si maine nu mai intra nimeni pentru ca aveti continut prost sau site-ul nu arata prea profi!

Am spus pe scurt cateva chestii, multi le stiati, unii nu, daca nu puteti indeplini cateva chestii spuse mai sus mai bine nu va apucati(timp irosit)!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

beni beni ... nu e prima data cand sunt de acord cu tine dar parca ar trebuii sa vorbesti si la persoana 1 ...

Nu o sa imi fac publice chestiile cu care ma ocup cu adevarat, as putea sa spun cum am reusit sa domin total o anumita nisa sau diferite platforme/proiecte in care sunt bagat dar in final asta nu mi-ar raspunde la intrebarea "de ce o sa fac", nu mi-ar oferi nici o satisfactie, am spus pe scurt chestiile astea pur informativ, am avut cateva investitii proaste dar am recuperat pe alte parti, asta e in online, cateodata castigi cateodata nu...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...