Jump to content
MaHaReT

acuzat de furtul a 8.2 GB de informatii confidentiale

Recommended Posts

Problema infractiunilor in domeniul virtual este una extrem de serioasa, mai ales in cazurile care se refera la furtul de informatii confidentiale, in vederea utilizarii acestora in scopuri frauduloase.

Ultimul exemplu al unei astfel de situatii provine din Statele Unite, si este poate unul dintre cele mai mari cazuri de infractiune cu ajutorul calculatorului din istorie. Astfel, Scott Levine, fost director al companiei Snipermail.com Inc, este acuzat ca a sustras

8,2 GB de informatii din serverele companiei Acxiom, inclusiv nume, numere de

asigurari sociale si conturi bancare, dupa cum ne spune David Hammer pentru The Associated Press.

In procesul care tocmai a inceput, patru angajati ai Acxiom, care este una dintre cele mai mari companii din domeniul bazelor de date la nivel mondial, au depus deja marturie, povestind curtii cum au descoperit faptul ca serverele companiei fusesera accesate ilegal, precum si care a fost modul in care ei au reactionat.

Scott Levine a descarcat ilegal informatiile in perioada aprilie 2002 - august 2003, sustragand numele, adresele, numerele de telefon, adresele de e-mail, numerele de conturi sau de carti de credit ale catorva milioane de persoane. Cu toate acestea, se pare ca el nu a utilizat totusi aceste informatii in scopuri frauduloase, singura actiune care se poate incadra in aceasta categorie fiind vanzarea unei parti a informatiilor catre o companie de marketing.

Cu toate acestea, procurorii au stabilit 144 de capete de acuzare impotriva sa, printre cale accesul neautorizat la un calculator protejat, conspiratie, spalare de bani si obstructionarea justitiei, si ramane de vazut cu ce pedeapsa se va alege, desi este posibil ca aceasta sa fie una destul de dura avand in vedere gravitatea faptelor sale.

Link to comment
Share on other sites

<div class='quotetop'>QUOTE("maleficus")</div>

bravo lui...ce..8gb e mult? :@  :@  :@

pai gandeste`te si tu cam ...vreo cateva zeci de etaje de date confidentiale din fostul WTC...eu zic ca`i "putin" de tot ..ca apa calda ...

:) eram in hawai acu in locu lu ala..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...