Jump to content
black_burner

Software care citeste ganduri

Recommended Posts

Compania Emotiv Systems din San Francisco a creat o tehnologie care permite unui joc pe computer sã citeascã gândurile utilizatorilor. Firma utilizeazã software-ul ºi hardware-ul pentru a crea o interfaþã între un computer ºi cei în jur de 100 milioane de neuroni din creier, utilizând o pereche de cãºti special concepute. Acestea dau posibilitate computerului sã detecteze atât gândurile conºtiente, cât ºi emoþiile subconºtiente ºi permit jocului sã reaþioneze în funcþie de acestea, informeazã SmartNews.

Aplicatiile Emotive preiau datele de la cãºtile speciale prevãzute cu senzori capabili sã mãsoare activitatea electricã. Cãºtile au propria sursã de energie ºi se pot conecta wireless la o consola sau la PC pentru a interacþiona cu jocul. Kit-ul de dezvoltare are trei aplicaþii: Expressiv, care citeºte expresiile faciale, Affectiv - citeºte starea mentalã ºi Cognitiv - permite jucãtorului sã efectueze acþiuni virtuale telechinetice în joc, pentru a miºca un obiect.

Sursa : http://antena3.ro/Un-nou-software-poate-citi-gandurile-jucatorilor_hit_30874_ext.html

Link to comment
Share on other sites

Am vazut chestia asta la TV. 2 tipi stau fata in fata la o masa pe care se afla o bila metalica conectata la un sistem de magneti. Cel care ramane mai calm impinge bila spre celalalt si cand o deplaseaza pe o anumita distanda castiga. E interesanta chestia.. te face sa te gandesti ca pe viitor o sa avem o mufa jack la ceafa si nu ne mai trebuie nici tastatura nici mouse, bagam mufa in calc si gata :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...