Jump to content
Guest Nemessis

Recomandati-mi niste zone montane

Recommended Posts

Guest Nemessis

Daca stiti niste zone montane bune de vizitat spuneti-mi si mie va rog. Transalpina, Transfagarasan, si statiunile montane din Prahova (pana la Moeciu), ies din discutie. Pot fi oriunde in tara. Merci.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nemessis
Fagaras. Gasesti trasee pe net cu duiumul si chiar ai ce vizita in drum spre varful Moldoveanu.

Nu pot sa fac trasee prea lungi pe jos. Am coloana facuta franjuri. Ceva care nu implica suisuri si coborasuri abrupte si sa am o priveliste frumoasa e perfect.

Link to comment
Share on other sites

Locuiesc in Fagaras si iti pot spune ca e destul de frumos daca ajungi in "Fereastra mare" la 2188. Nu e foarte greu traseul [ 3h] iar des sus poti vedea atat in judetul Brasov cat si in jud. Arges. E foarte frumos .. l-am facut vara asta :)

Poza cu fereatra din departare:

img_7284.jpg

aici e undeva sus:

14.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sarmisegetuza Regie: daca nu ai vizitat trebuie vazut, eu zic ca merita.

Fetele Albe: cu vreo 2-4 KM inainte de Sarmisegetuza, alta cetate dacica, unde erau 9 preotese, din care 2 au tradat si au dezvaluit romanilor intrarea secreta si sistemul de alimentare cu apa, apoi romanii au taiat alimentarea cu apa, astel au reusit "cucerirea".

Copacul vietii: la cativa km, de Sarmisegetuza, este locul unde sunt pesterile secrete unde se ascundea Decebal in caz de razboi, dupa tradare, a iesit din acestea si s-a sinucis, ca sa nu gaseasca romanii intrarea.

PS: Daca mergi in Sarmisegetuza, recomand pentru cazare Cazare in locuri pline de istorie : Pensiunea Sarmisegetuza, chiar weeckendul asta am fost acolo, nu este scump, si sunt super de treaba localnicii, daca vrei sa fie un drum eficient poti tocmi un localnic ca ghid. In rest cand ajungi sus in cetate iti propun un test, ia un telefon cu o liniuta la baterie si pune-l pe ceasul solar, vreo 45 min, am vazut telefoane care dupa timpul asta aveau bateria full ;))

In alta ordine de idei, saptamanile astea este plin de arheologi pe acolo, si ai putea afla de la specialisti diverse descoperiri si locuri ce merita vazute.

Daca treci prin Orastie, orasul, merita sa opresti in centru langa catedrala sa vezi statui impunatoare cu daci.

Altfel in apropiere ai Guagiu Bai, iar daca iti faci rezervare, altfel e posibil sa nu gasesti locuri, poti petrece o noapte acolo, se potriveste perfect atat pentru familie, cati si cand esti singur, au un club-strand in aer liber, noaptea, iar ziua doar strang, orice pensiune hotel din zona altfel are piscina.

As mai trece pe lista rezervatia naturala Retezat, este si un loc de cazare frumos in apropiere, vezi zimbrii de pe geam.

Daca ajungi in zona, poti Marca si Cetatea de la Alba Iulia, Deva si altele, Sibiu daca nu ai vazut e bine sa il incluzi.

Alte sugestii:

Muntii Buzaului, intre mister si realitate | Locuri de taina - Calatorind, te regasesti pe tine insuti! Proiect - BONSI TRAVEL ROMANIA - Muntii Buzaului

Misterele din Padurea Baciu | Locuri de taina - Calatorind, te regasesti pe tine insuti! Proiect - BONSI TRAVEL ROMANIA - Padurea Baciu

Edited by Cheater
Link to comment
Share on other sites

depinde ce cauti ... daca vrei sa mai vezi si civilizatie gen statiune... incearca cu incredere valea doftanei ...

eu pentru salbaticiune si unde merg cel mai des ... se afla in judetu buzau ... comuna lopatari...satu terca ...eu am o cabana acolo dar mai gasesti cazare pe la oameni sau in comuna ... faza e ca dupa ce ai iesit din lopatari....no asfalt si fara semnal la telefon ... dar se poate merge cu masina....ca atractii ai niste lacuri...focul viu...vulcanii noroiosi sunt si ei prin apropiere ... e mai salbatica zona...adica plm...nu au intrat hotelieri si chestii deastea...sa fi pregatit sa iti aduci mancare ca restaurante pula sau fast food nici nu stiu aia cum arata. Daca cauti pe google earth satu terca comunca lopatari vei vedea ca esti in mijlocu padurii :D e super smecher drumu sa mergi pe drum de pamant prin padure si sa nu auzi nimic decat pasari ... p.s: ambulanta ajunge in 2-3 ore acolo :))

depinde si ce cauti

Link to comment
Share on other sites

Guest Nemessis

Va multumesc pentru sfaturi. Sper ca pana la sfarsitul anului sa merg in mai toate locurile pe care mi le-ati recomandat. Mai astept si alte recomandari ca anul asta vreau sa ma bucur de frumusetile Romaniei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...