Jump to content
sicilianul

Din hacker, paznic la serverele unei firme IT.

Recommended Posts

Mare stire de securitate nu este, dar are puncte comune, inclusiv cu RST fiind "coleg" cu noi :))

Hackerul clujean cunoscut sub pseudonimul Iceman, cel care a spart serverele NASA in anul 2010, a scapat de inchisoare si si-a gasit chiar un nou loc de munca, in domeniul IT.

Robert Butyka este un om liber, dupa ce Curtea de pel Cluj a respins cererea procurorilor, care solicitau reincarcerarea sa.

Tanarul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare conditionata, dupa ce a spart serverele NASA, in anul 2010.

Atacul lui informatic a dus la autodistrugerea softului NASA, provocand astfel o paguba de 500.000 de dolari Agentiei Spatiale Americane, care a cerut si daune.

La dosarul prezentat de Robert in instanta se afla si dovada ca acesta este acum angajat la o firma de IT, unde este agent de securitate. Fisa postului sau presupune supravegherea serverelor companiei, scrie Ora de Cluj.

?

Sursa: Ora de Cluj

Cine nu stie prima stire, poate intra aici sa faca "update": https://rstcenter.com/forum/48480-hackerul-rom-n-care-spart-serverele-nasa-pus-sub-acuzare-n-sua-el-risc-10-ani.rst

Link to comment
Share on other sites

Meh... si asa nu am servici :)), dar din post nu se intelege bine daca ca si paznic la poarta (ala de verifica legitimatiile) sau ca sysadmin, ori ceva in gen. In orice caz, ce vroiai sa ii faca? 3 ani cu suspendare, cam atata iti iei daca furi o camera de supraveghere din circa de politie..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...