Jump to content
Guest Nemessis

RST - Fapte nu vorbe

Recommended Posts

Guest Nemessis

Inainte de toate trebuie sa stiti ca eu si kwe nu am fost de acord cu revenirea forumului. De ce? Veti afla spre sfarsitul acestui articol. Pana una alta voi transmite prin intermediul forumului ceea ce doream sa transmit intr-un comunicat oficial pe care am renuntat sa il public si l-am sters imediat dupa ce l-am finalizat.

RST nu este o grupare infractionala organizata. Asta o stiti cu totii deja. Deranjant este ca un domn care beneficiaza de informatii "la nivel inalt" de la cea mai mare institutie de spionaj din Romania (cred ca e cea mai mare), a decis de la sine putere ca toti suntem niste infractori. Deci aproape 90.000 de membri ai unei comunitati de securitate IT sunt bagati in aceeasi oala cu toate scursurile de oameni.

Fapte:

ARESTATII

Tex (Amza Marian), a fost arestat. El hosta RST si avea (are inca), statut de administrator. Pe forum activitatile lui asa cum puteti vedea cu totii erau strict la nivel educational si ajuta asa cum putea pe oricine era deschis sa invete si pe oricine parea o persoana care merita indrumata. Nu ne stim prea bine, dar din cate am observat cu totii era impotriva fraudei informatice in toate discutiile pe care le purtam cu el prin intermediul forumului. Habar nu avem despre implicatia lui in cazul de frauda prezentat la tv si speram in continuare ca este o victima colaterala a unui caz major.

Virusica (Paunescu Mihai), a fost una din persoanele ce in trecut au hostat forumul. Deoarece in acea perioada forumul primea ddos masiv 24/24 cu Supernova si el a fost singura persoana care a reusit sa ne ajute sa tinem comunitatea online, a primit statutul de administrator, mai mult ca o functie de onoare atribuita unei persoane ce ne-a ajutat fara sa ceara un ban. Fie ca era zi sau noapte, cand forumul pica, stafful apela la virusica pentru a limita atacurile. Dupa ce forumul a fost mutat la tex pe servere accesul de administrator al lui virusica a ramas tot acolo din bun simt fata de o persoana ce ne-a ajutat. Sincer sa fiu nimanui nu i-a pasat sa ii stearga accesul si cred ca am uitat cu totii ca el era administrator din moment ce activitatea lui pe forum a fost mereu extrem de redusa. Cine face parte din stafful nostru stie ca exista accese de administratori inca din anul 2006 pe conturi neaccesate de ani buni. Sa ne reamintim de Death, moubik, Slick, Elias si multi altii care au contribuit fiecare la randul lui la dezvoltarea acestei comunitati iar acum au disparut in neant. Nu ne intereseaza ce fac ei acum in viata particulara, nu stim daca muncesc sau fac lucruri ilegale. Dar accesul acestora a ramas acolo din respect pentru ca fara ei nu am fi strans in comunitatea noastra un numar atat de mare de membri.

Mai exista si un al treilea administrator arestat al carui nickname nu-l voi da aici din respect pentru contributiile aduse in trecut acestei comunitati. Tot ce voi spune despre aceasta persoana este ca s-a retras de pe forum definitiv in urma cu aproximativ 3-4 ani si singurul lui text de care stiu eu scris pe forum in decursul acestor ani au fost niste intepaturi prietenesti la adresa unui membru al staffului.

LEGATURILE RST CU GRUPAREA DE CARDERI

Despre tex nu are rost sa mai spun mare lucru. Asa cum il stiu eu asa il stiti si voi. Despre ceilalti doi ca sunt vinovati sau nu, este irelevanta opinia noastra. Nu suntem judecatori si nu cunoastem faptele asa cum probabil le cunosc reprezentantii autoritatilor romane. Daca au gresit este normal sa plateasca. Dar legaturile comunitatii cu ei s-au restrans strict la nivelul pe care il cunoasteti cu totii. Unul se ocupa de hosting, iar celalalt a fost unul dintre noi. A spart, a facut show-off si ne-a aratat talentul lui cu care a iesit din tipar. Sunt aici oameni care au lucrat cu ei in urma cu cativa ani la proiecte online legale si care nu au avut treaba cu frauda online. Insa cum nu putem sa stim ce se intampla in vietile lor particulare, tot ce putem sa speram este ca acestia sa nu fi folosit RST ca loc de recrutari inainte de implementarea sistemului antifrauda pe forum.

Pe langa administratorii arestati este posibil sa mai existe MEMBRI care sa fie implicati. Am auzit zvonuri de la cei care au vizionat reportajul cu arestarile cum ca, cel putin un membru al forumului a fost arestat. Repet, membru, nu parte a staffului. Adica unul din 89,041 de membri inregistrati. Speram din tot sufletul ca restul de 89000+ membri sa nu fie implicati in ilegalitati altfel vom deveni "gruparea de violatori RST, gruparea de springari RST, gruparea de calatori fara bilet RST" si cine stie ce alta asociere cu grupari mai mult sau mai putin infractionale.

Sper ca in afara de tex ceilalti doi administratori sa primeasca pe forum statutul de "persona non-grata". Eu nu mai iau aceste decizii asa ca ramane ca membrii activi ai staffului sa decida acest lucru.

DECLARATIILE LA NIVEL INALT

Un domn de la SRI a tinut sa precizeze cu zambetul pe buze ca gruparea RST a fost destramata. Nu stim ce cunoaste domnul de la SRI despre noi, mai ales ca presupun ca am trecut si trecem inca printr-un filaj al politiei, dar in nici un caz nu suntem o grupare infractionala ce se ocupa cu frauda online. Orice pustiulica de 14 ani care da refresh la forum de 100 de ori pe zi stie ce se petrece aici pentru ca SUNTEM O COMUNITATE PUBLICA.

ZVONURILE

Nu exista un market ascuns al RST unde se vand carduri oricat v-ar placea voua sa fabulati pe tema asta. Exista un singur market si ala era cel public la care aveati cu totii acces. Daca ar fi existat alt market nici unul dintre administratori nu mai era aici pe forum ci toti erau aruncati la inchisoare intr-o celula jegoasa. De ce a existat marketul pana la urma? O sa gasiti putin mai jos niste linkuri in care am dat chiar eu explicatia.

REALITATEA

De cand forumul a avut parte de mediatizare in presa s-au strans aici toate scursurile umane care voiau sa recruteze pustani. Asta a devenit o problema de care ne-am dat seama in timp si am inceput sa le stopam avantul. Orice discutie referitoare la frauda a fost interzisa in asa hal incat doar pentru ca foloseai cuvintele PayPal sau eBay ne facea sa scotocim prin mesageria ta privata si sa iti atragem atentia ca e mai bine sa eviti subiectul respectiv. Unul dintre motivele pentru care m-am retras era ca vedeam cum sub ochii nostri tot mai multi copii talentati erau recrutati. Nu cred ca se mai publica ultimul interviu pe care l-am dat imediat dupa plecarea mea, dar am discutat fara menajamente despre aceasta problema si am specificat ca este o chestiune de timp pana un val de rahat se va abate peste comunitatea noastra din cauza acestor jeguri. Chiar o sa vorbesc cu jurnalistul caruia i-am acordat interviul sa vad daca mai are inregistrarea. Dupa care am revenit pentru o scurta perioada de timp chitit pe profesoara nebuna si pe limitarea racolarilor asa ca...

...am implementat cu ajutorul lui Nytro un sistem prin care verificam dupa cuvinte cheie discutiile voastre private. Folosind acest sistem am reusit sa curatam forumul de o gramada de carderi si sa protejam pustanii de eventuale oferte atractive legate de frauda online. Nu stiu ce parere v-am lasat voua prin intermediul forumului dar pe majoritatea pustanilor de aici i-am considerat mereu copiii nostri. Ca va mai urecheam din cand in cand e altceva, dar mereu am tinut sa va aducem pe drumul cel bun si sa va protejam de asemenea tentatii pentru ca voi sunteti urmasii nostri.

Pentru cei interesati de actiunile noastre pentru a limita pe cat posibil recrutarea de persoane si vanzarile de carduri sau conturi bancare, aveti cateva linkuri mai jos catre discutii pe care le-am mutat azi de la Area51 in sectiunea publica a forumului. Discutia a pornit de la altceva si am editat frazele irelevante si niste parole de conturi RST. Restul textului este exact acelasi ca si atunci. Nu e nevoie sa apelati la teoria conspiratiei si sa trageti concluzii pripite referitoare la aceste editari. Oricum intreaga baza de date a RST este pe mana autoritatilor si pot vedea discutia fara editarile mele de acum, asa ca nu ma feresc de ei ci elimin o discutie total irelevanta.

http://rstforums.com/forum/51420-rst-market.rst

http://rstforums.com/forum/52117-rst-pm-acces.rst

Cred ca surpriza domnilor care inspecteaza baza noastra de date e ca vor gasi si liste cu persoanele banate pentru carding si vor vedea ca nu am tinut cont de vechimea membrilor descoperiti ca fiind carderi.

Parti bune?

O gramada de carderi banati pe forumul nostru vor fi filati si o parte din ei vor fi acuzati.

Parti rele?

Ne-au bagat in aceeasi oala cu persoanele pe care nu le acceptam in comunitatea noastra. Traiasca Romania si institutiile abilitate!

SI ACUM CE RAMANE DE FACUT?

Parerea mea si parerea lui kw3 coincid in mare parte. Faptul ca forumul este acum online nu este o idee prea stralucita din multe considerente pe care le voi enumera mai jos:

1. Membrii forumului vor reveni si isi vor continua activitatile sub acelasi nickname. Asta in timp ce intr-un birou exista o baza de date cu toti utilizatorii forumului si cei care prezinta un real interes pentru autoritati vor fi identificati si notati undeva "pentru zile negre". Veti uita ca acest forum a fost confiscat si veti face greseli. Greseli pentru care veti fi trasi la raspundere atat de rapid incat nu va puteti imagina, pentru ca exista o sansa uriasa ca identitatile voastre reale sa fie cunoscute. Nu ma intereseaza de carderi, dar nu cred ca va doriti sa fiti obligati sa deveniti colaboratori (sifoane) sau sa aveti dosare penale pentru ca ati spart un site amarat si ati dat deface.

2. Cineva de la SRI a specificat numele comunitatii noastre cand de fapt noi nu aveam nimic de-a face cu cazul despre care se discuta. Asta inseamna ca le-am atras atentia si ne poarta sambetele. Cea mai mare frica a mea e ca cineva a folosit pretextul ca suntem asociati cu o grupare de carderi doar pentru a avea acces la intreaga baza de date cu membrii nostri. Iar daca intr-adevar s-a intamplat asta deja se vor incalca si alte limite si ne vom pomeni in carca cu o gramada de acuzatii despre care nu avem idee. Daca cineva sus pus doreste ca aceasta comunitate sa dispara este putin cam aiurea, zic eu, sa redeschizi forumul. Dar, dupa cum ziceam, nu eu iau aceste decizii, Nytro castigandu-si dreptul de a avea ultimul cuvant de spus in aceasta privinta.

3. O asemenea actiune nu se petrece fara persoane infiltrate in toate mediile implicate. Deci va exista intotdeauna riscul ca printre noi (chiar si in staff), sa se afle cineva sub acoperire. La fel, orice arestare a unui user al forumului RST va ridica suspiciuni asupra staffului si vom fi cu totii priviti ca sifoane.

RST cu bune si rele la un loc era cea mai utila comunitate pentru prevenirea fraudei online. Pot sa spun asta cu mana pe inima din moment ce stiu cati copii cu aptitudini reale in securitatea IT si-au format caracterul urmand un set de reguli etice impuse de noi. Stiu cu cati am vorbit doar eu si i-am indrumat catre alte cai decat frauda, asa cum stiu si cativa care nu au tinut cont de sfaturile noastre si au ajuns sa infunde puscaria. Dar totusi cei mai multi au invatat lucruri dupa care isi vor ghida intreaga activitate pe internet.

Au invatat ca in loc sa faci deface mai bine raportezi vulnerabilitatea la firma afectata si poate vor avea parte de o colaborare cu respectiva firma. Exista asemenea cazuri la noi pe forum? Exista.

Au invatat ca frauda nu reprezinta ceva demn de cineva care este sau vrea sa devina "hacker" si pot fi expulzati din randul celor pe care ii admira si ii considera exemple, in acelasi timp incercand sa se perfectioneze pana vor ajunge in punctul in care vor spune "gata" si vor folosi cunostintele dobandite in timp pentru un job mai bun sau pentru un proiect online personal. Exista asemenea cazuri la noi pe forum? Exista.

Au invatat ca aici isi pot impartasi proiectele si pot primi ajutor gratuit din partea celorlalti membri, ceea ce le ofera o sansa ca proiectul sa devina unul de succes. Exista asemenea cazuri la noi pe forum? Exista.

Au invatat ca agresivitatea online dozata in mod corespunzator poate fi buna si ca a vorbi corect si a iti expune argumentele in mod pertinent atrage respectul celor din jur si manifestandu-si excesul de testosteron pe net ii scuteste de neplaceri in viata privata. Exista asemenea cazuri la noi pe forum? Exista. Eu sunt unul dintre ele.

Au invatat ca a sparge sisteme ale bancilor, sisteme ce se ocupa de plati online, sisteme ale institutiilor statului, sunt tinte de care nu trebuie sa se atinga sub nici o forma.

Exista desigur poame rele, dar este o comunitate uriasa si nu putem sa controlam zeci de mii de oameni. Noi doar ii urmaream pe cei talentati si ii duceam catre orice alta cale, dar nu catre frauda online. Personal consider ca a fost o munca titanica, o munca ce ne-a mancat ani de zile din viata si ne-a expus la riscuri, pentru ca pana la urma, un oarecare domn de la SRI sa ne bage cu o simpla fraza rostita la tv in randul infractorilor care golesc conturi bancare. Fiti atenti ca aici nu este vorba de un jurnalist ratat care face afirmatii fara a verifica sursele ci de reprezentantul unei institutii de spionaj a statului. Oamenii acestia nu fac afirmatii gratuite doar pentru a castiga audienta ci o fac cu un scop anume. Nici nu vreau sa imi imaginez care este scopul acestor afirmatii referitoare la comunitatea noastra si ce val de cacat se va abate in continuare asupra membrilor nostri.

Vreau sa vad comunitatea asta cum dispare din peisaj si sa vad cum vor putea preveni domnii de la SRI si DIICOT racolarea tinerilor care la varsta lor sunt expusi tentatiilor financiare. Noi am facut tot posibilul sa implementam un sistem functional pentru a reduce aceste riscuri atat cat puteam. Nu ne-a obligat nimeni, nu ne-a rugat nimeni, am facut-o pentru ca asa am considerat ca e corect fata de noi si de restul membrilor. Cand nici macar nu exista legislatie care sa ne bage la puscarie noi faceam foamea in casa sau umblam cu adidasii peticiti si tot nu ne apucam sa golim conturi bancare. De ce sa stam noi sa ne batem gura si sa ne temem de dosare penale sau chiar de puscarie pentru a fi bagati in aceeasi oala cu carderii, fara nici un motiv intemeiat? Hai sa nu mai centralizam toate talentele din securitatea it pe acest forum si sa ii lasam pe cei aproape 90000 de membri sa se imprastie care cum vrea. Sa vedem cine ii mai trage de maneca si o sa le spuna "ba esti un ratat daca te apuci sa furi de pe carduri, uite aici o alternativa legala". Sa vedem cum vor controla ei zeci de mii de pustani lasati de izbeliste care se vor apuca sa faca ce ii taie capul ca sa castige un ban in tara asta saraca. Se chinuie cineva in afara de noi sa le prezinte partile negative ale fraudei online? Nu cred. Nu am vazut resurse alocate pentru spoturi tv cu "furatul de pe carduri e imoral si se pedepseste cu inchisoarea". Nu am vazut reprezentati ai autoritatilor care sa ne contacteze si sa ne ceara ajutorul in combaterea fraudei online, cu toate ca pe forum mereu s-au tras semnale de alarma ca incepem sa fim depasiti de numarul carderilor. Crede cineva ca stirile de la tv si declaratiile bombastice ale autoritatilor vor schimba ceva? Din stirea "o grupare de hackeri a fost arestata ca a furat de pe carduri 25 milioane de dolari", 90% din romanul care face foamea in casa va auzi doar 25 milioane de dolari. Cui ii pasa de puscarie cand inca exista mentalitatea saracului care il face pe roman sa se gandeasca "si eu as face asta dar m-as opri la timp dupa ce fac cateva sute de mii". Asa ca declaratiile voastre raportate la societatea in care traim valoreaza cat o ceapa degerata. Tocmai de aceea in regulamentul forumului era specificat clar ca vom colabora cu autoritatile in cazul in care ne vor cere ajutorul. A interesat pe cineva? Nu! Probabil credeau ca e pusa fraza respectiva acolo doar de florile marului? Posibil, dar nici macar n-au incercat. Majoritatea dintre noi am fi colaborat cu autoritatile din pura placere pentru a curata internetul de scursuri.

Nu suntem sfinti. Din pacate pentru toata lumea in acest domeniu nu poti fi white hat fara a avea cativa ani de black hat in carca si cu cat doresti sa te perfectionezi mai mult cu atat trebuie sa incalci si limitele. Nu poti sa spui ca esti expert in securitate cand tu doar construiesti dar nu si distrugi. Dar putem pune in balanta faptele noastre "rele" impreuna cu ceea ce am reusit sa schimbam in mentalitatea romanului pasionat de hacking si daca vom trage linie putem observa foarte clar ca exista mai multe lucruri pozitive decat negative. Sunt curios de cate decenii va fi nevoie pentru a realiza si ai nostri aceste lucruri.

Domnu' de la SRI, noua ne-au multumit o gramada de nume importante in online pentru ca le-am raportat GRATIS vulnerabilitatile din sisteme. Pe langa miile de articole in ziarele internationale care ne tavaleau numele tarii in acuzatii referitoare la frauda online si ciori care violeaza si ucid prin Italia, au existat oameni ca noi care au fost priviti cu interes si aplaudati la scena deschisa, pentru ca am dovedit ca nu toti romanii sunt niste criminali imputiti. Ganditi-va ca acei oameni care au spart site-uri mari puteau extrage milioane de carduri, dar totusi au preferat sa fie corecti si sa raporteze problemele. E jenant sa fim bagati in aceeasi oala cu oamenii cu care aveti voi de-a face doar pentru ca 3-4 membri ai acestei comunitati au calcat pe bec. 3-4 membri din aproape 90000. Hilar nu? Si 100 daca ar fi fost, raportat la numarul de utilizatori activi tot este un procent insignifiant. In timp ce toate puterile din lume incep sa isi formeze echipe de securitate pe sectorul cibernetic voi inca ne tratati ca pe niste infractori. Din nou o sa fim codasii Europei cu toate ca in acest sector avem nenumarate talente dispuse sa lucreze pentru voi pe sume derizorii, din nou tara noastra va fi o pata neagra de mizerie pe harta lumii.

Daca vreti sa acuzati membrii comunitatii de ceva macar puteti sa ii acuzati individual pentru faptele de care se fac vinovati. Iar voua, membrilor RST, va dau un sfat. Renuntati la aceasta comunitate spre binele tuturor. Rar ma insel si in privinta a tot ceea ce s-a intamplat pe RST in decursul ultimilor 6 ani de zile nu m-am inselat niciodata.

Nemessis is out | RST is dead | 4 ever

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca este un subiect in care se permite sau nu "reply" dar am decis sa ma risc si sa dau si eu un comentariu.

Nu am fost prea activ in ultima perioada si nu pot spune ca am fost bun prieten cu toata lumea de pe forum si nu pot spune cu mana pe inima ca am fost un white hat curat , pentru ca nu am fost , nu am fost implicat in carding (nu mi-am dorit si nici nu vreau) si nici nu o sa fiu implicat in carding. Cu un topic in urma , am fost bucuros ca rst-ul a revenit si am zis ca poate a revenit la normal , dar nimic nu a revenit la normal si nu va reveni vreodata in istoria rst-ului la normal. Toate miscarile si toate planurile noastre (prin planuri ma refer si nu ma refer neaparat la proiecte) de corporatiile "anti-teroriste" , desi noi nu sutem niste teroristi si nu suntem nici violatori/hoti sau mai stiu eu ce fel de infractori. Nu pot spune ca tot ce facem noi este legal pentru ca as minti , dar totul devine legal atunci cand raportezi , nu pot spune cu mana pe inima ca am raportat de fiecare data , pentru ca nu am facut-o , au fost momente cand eram prea obosit sau a intervenit altceva si nu am fost in toane bune pentru un mesaj cat de cat intelegator sau poate ca am uitat. Dar tot ce facem noi "hackeri" sau mai bine zis tineri pasionati de infosec , facem cu un scop , nu o facem pentru un job , pentru faima sau mai stiu eu ce alte lucruri de genul. O facem pentru ca vrem sa aratam ce putem si vrem sa aratam ca ne merge mintea desi suntem neglijeati. Acum asta a fost parerea mea , acum sa revin pe partea subiectului , care ca de obicei atunci cand nemessis scrie un subiect (si subiectele lui nu sunt asa de mici si chiar ma mir cum un om pote sa scrie atat de mult , corect , legat cap la cap si cu un inteles foarte mare) , il scrie despre ceva anume , si de data asta a spus doar adevarul , cu cateva randuri mai sus am precizat de mesajul meu in "bine am revenit" , dupa subiectul asta mi-am schimbat complet parerea , tot ce spune nemessis este adevarat (cuvant cu cuvant) desi noi ne simtim in siguranta , avand in vedere ca tex nu mai este cu noi , si dupa cum vedeti si nemessis a renuntat , nu prea imi mai vine sa am incredere in nimeni totul este concret , totul se leaga si din toate astea stim ca avem un sifon (sau mai multi) printre noi , sau chiar in staff... Nu are rost sa fac cate un "mark" la fiecare propozitie scrisa de nemessis pentru ca aveti subiectul in fata si il puteti citi ( pentru a intelege ce vrea sa spuna , cititi si recitit pana intelegi ce vrea sa spuna), nu am ce sa fac , nu sunt chiar asa de activ pe forum cum am mai spus , si nu ma inteleg cu toti cum am mai spus , dar am si cativa prieteni nu are rost sa dau nume pentru ca prieteni se stiu , si cei care nu mau cunoscut dar au putut sa citeasca cateva mesaje din partea mea , sunt sigur ca si-au facut o mica parere despre mine.

Cu parere de rau baieti va parasesc si eu.

Nu o sa incetez din a mai naviga pe forum , sau din a mai posta / citit , dar activitatea mea va cobora critic , cel putin pe identitatea asta. Va doresc numai bine si va doresc sa mergeti cat mai departe. Sper sa ma intelegeti.

PS : Toate astea pentru ca este jenant sa fim confundati cu infractori.

Edited by Cifre
Link to comment
Share on other sites

Multe persoane din acest team umbla cu carding.

Domnul ps-axl, baiatul care da wanuri si comenteaza aiurea cand i se scoala lui navigheaza pe forumuri de carderi.

In intentia de a-si crea o armata de catelui supusi lui a dat nastere unui barlog: hackyard.

Nu-i ajunge rangul care il are aici pe forum... vrea sa fie pe deplin dictator... sa nu ii poata sufla nimeni. Aici pe RST daca greseste este (probabil) mustrat de catre unii admini.

Vad ca si pe forumurile alea de carderi trimite PM-uri cu site-ul lui (intrati pe hackiard ca va dai invitatie si vip) fail prietenas :)... Stiu toate PM-urile tale de pe mini-forumurile alea :)

PS: Nu am nimic cu tine... Nici nu te cunosc, dar nu mi se pare corect sa scoli pula cand nu iti convine ceva... Pula ti-o scoli cand iti vine a fute.

http://i.imgur.com/ojnqS.png

http://i.imgur.com/fNimK.png

http://i.imgur.com/0Jdh5.png

Cu asta am incheiat ce aveam de zis...

Stiu ca o sa iau ban, dar nu prea imi pasa... Sa vedeti si voi cine e carder aici pe forum....

Pace.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kovalski

Esti atat de futut mental incat nu constientizezi faptul ca daca era sa ma ocup cu asa ceva, sau cu orice alt tip de ilegalitati, eram inchis la fel ca ceilalti?!

Sau in capul tau ala distrus de metin, iti faci impresia ca eu sunt un semizeu si ca pe mine ma ocoleste politia de frica?!

whatever.

Link to comment
Share on other sites

@Nemessis, dar si ceilalti:

1. Am tinut cont de discutiile noastre si inca tin cont de ele pentru ca esti probabil singura persoana cu capul pe umeri din aceasta comunitate, insa am decis, sfatuindu-ma cu mai multe persoane, ca e spre binele comunitatii sa o redeschidem. Practic imi asum o mare responsabilitate redeschizand comunitatea, serverul fiind cumparat pe numele meu real, care oricum nu e tocmai un secret. Cat timp nu voi fi in spatele gratiilor voi avea grija ca RST sa fie in picioare.

2. Nu stim daca RST a fost tinta principala DIICOT-ului, asa cum nici zoso si multe alte site-uri gazduite de tex nu au avut nicio legatura. Asa cum toti cei arestati aveau o legatura directa sau indirecta cu cardingul, continui sa cred ca RST, ca si comunitate, nu a avut niciun interes pentru DIICOT. Singura lor tinta au fost cei care se ocupau cu cardingul si care au facut pagube de milioane de dolari. RST a fost o victima colaterala prin simplul fapt ca unele persoane arestate erau membri/administratori aici.

3. Nu stiu cati au observat, dar pe langa cele cateva exceptii de persoane arestate pentru niste SQL Injection-uri, toate arestarile DIN TRECUT (legate de "IT") s-au facut pentru carding, skimming, ebay si alte rahaturi. Cu alte cuvinte, cat timp nu va ocupati cu asa ceva nu trebuie sa va fie teama ca veti fi arestati.

4. Nu cred ca au arestat persoane minore, care sa nu aiba habar in ce cacaturi se baga. Sunt SIGUR ca toti stiau ca ceea ce fac e ilegal si la ce riscuri se expun. Nu le plang de mila, unii, ca si mine, muncesc pentru bani, nu ii fura. Daca aici exista persoane care cred ca se vor imbogati furand carduri, acele persoane sunt constiente ca e ilegal si ca vor ajunge sa putrezeasca in inchisoare. Singurul lucru pe care il putem face este sa INCERCAM sa ii aducem pe drumul cel bun, ca sa nu o faca ulterior politia. Fara o comunitate unde sa gaseasca alternative s-ar alege praful, multi ar incepe sa faca prostii si ar sfarsi in inchisori.

5. Chiar daca "cei de sus" poate ne vor "jos", sau poate ne considera niste infractori, nu ar trebui sa ne dam batuti si ar trebui sa le aratam de ce suntem in stare (acum sa nu incepeti cu deface-urile), sa le aratam ca nu mai suntem copii de 16 ani de acum cativa ani, ca ne-am maturizat atat din punct de vedere moral, cat si din punctul de vedere al cunostintelor pe care le-am dobandit. Chiar si tu subestimezi putin comunitatea. In alte tari se plateste pentru un "bug" descoperit, la noi se baga in inchisoare, suntem inca "comunisti" dar la orizont se vede lumina si consider ca si Romania e pe drumul cel bun.

6. Arestarile astea au speriat multa lume, chiar si pe tine (frica pentru comunitate), fara motiv. Nu avem niciun motiv sa ne fie frica cat timp nu ne-am ocupat si nu ne ocupam cu carding sau alte astfel de rahaturi. Eu nu imi fac griji nici pentru mine si nici pentru alte persoane, cat timp ele singure nu se baga in cacat.

Facem prea mult tam-tam si NE DEPARTAM foarte grav de ideea forumului, o comunitate pentru pasionatii de securitate IT, nu pentru hoti.

Link to comment
Share on other sites

Acum vin ?i eu ca musca'n lapte ?i spun urm?toarele:

Chiar dac? a fost pu?in gr?bit procesul de "revenire" a forumului, asta este, nu este chiar mare problem? îns? ce nu în?eleg eu sunt urm?toarele lucruri:

- De ce nu se încearc? s? se fac? ceva nou având în vedere c? acum este un moment potrivit?

- De ce a?i ales s? folo?i?i baza de date veche având în vedere c? deja exist? prin anumite locuri aceast? baz? de date, baz? probabil puricit? de câteva persoane?

- De ce nu a?i ales un fresh start? RST-ul teoretic era mort de aproximativ doi ani oricum, nu v?d s? fie a?a mare pagub? dac? se începe ceva nou, nu v?d atat de important? baza de date actuala, ce pu?in nu din punct de vedere calitativ. L?sând deoparte zona de showoff unde mai posteaz? doar cei care au prea mult timp liber ?i sunt lucruri de rahat cea mai activ? zon? este reprezentat? de categoria off topic.

Se putea încearca ceva nou, se putea îndrepta toat? aten?ia spre cei care chiar sunt pasiona?i de zona IT, cei care chiar doresc s? înve?e câte ceva, s? spun? ceva interesant. SQLi ?i XSS parc? nu intr? la categoria asta, nu ce se afl? momentan pe site.

Dac? ?i pân? acum cei care aveau ceva de spus intrau rar, acum se va intra ?i mai rar. Despre scris nici nu cred c? mai are rost s? discut?m.

Mult? baft? totu?i.

P.S Nytro, nu este vorba despre teama de arestat, nu cred s? existe atât de multe persoane de aici în aceast? situa?ie. ?ine strict de privacy :)

P.S2 Câ?i dintre voi ave?i alte parole acum? :)

Edited by Kabron
Link to comment
Share on other sites

Ceva nou: hackyard.

Ceva etic: hackpedia

Ceva bun: RST

Comparati si voi.

Cam asta imi placea aici, partea de blackhat. Asa inveti mult mai multe decat pe partea etica. Libertate.

Partea cu parolele suna bine, o sa vad ce facem zilele astea, inca nu e totul gata. Si am mai multe idei.

Link to comment
Share on other sites

Suntem deschisi la sugestii. :)

Avem cateva idei, pana duminica sper sa punem o parte dintre ele in aplicare.

Ca o prim? idee ar trebui ca to?i ce au conturi active s? î?i poat? schimba nicknameul din user control panel, apoi cumva s? schimba?i la to?i join date ?i/sau num?rul de posturi ce apare în profil. Iar ca s? fie perfect s? se scot? linkul prin care vezi toate posturile userului respectiv.

Link to comment
Share on other sites

Ca o prim? idee ar trebui ca to?i ce au conturi active s? î?i poat? schimba nicknameul din user control panel, apoi cumva s? schimba?i la to?i join date ?i/sau num?rul de posturi ce apare în profil. Iar ca s? fie perfect s? se scot? linkul prin care vezi toate posturile userului respectiv.

Iti faci un cont nou adica. Procedura se cheama "register".

Link to comment
Share on other sites

Salut. ma bucur enorm sa va v?d pe unii dintre voi si sa ?tiu ca forumul este online. În leg?tur? cu ce s-a zis despre securitatea datelor, opinia mea este ca r?ul a fost deja f?cut. Au deja baza de date, deci filajul probabil o sa se accentueze. În fine, p?rerea mea este ca ar trebui sa se dea un "restart". O lu?m de la 0, schimbam din categorii si sa privim altfel ideea de forum de securitate. Sunt dispus sa ajut oricând pentru ca am primit mult de la RST decât am oferit. Ma g?si?i prin PM oricând.

Link to comment
Share on other sites

era doar o chestiune de timp pana se intampla asta...se stia de mult ca sunt albastri printre noi

legatura cu rst e foarte slaba...un user vechi si cel cu hosting...daca intr-un liceu 2 se drogheaza..unu poate e nevinovat si celalalt nu mai vine la scoala...toti sunt drogati

forumu parerea mea sa mearga mai departe pe partea de informatii si mult offtopic ... si se stie ca marea majoritate suntem luati la ochi ...daca au luat totu la puricat...stiu ei pe care sa tina sub ochi

sper sa scape tex ... trist sa isi petreaca asa craciunu si sfarsitu lumii

aveti grija de voi

Link to comment
Share on other sites

Din punctul meu de vedere, zic ca e mai bine ca rst sa devina o comunitate privata pe baza de invitatie am reduce numarul de utilizatori care cer doar ajutorul si de presupusi spioni. E doar o idee, nu vreu sa fiu injurat de cei ce sufera.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...