Jump to content
maleficus

Bunic de 63 de ani arestat pentru hacking

Recommended Posts

Aceasta pare sa fie situatia daca ar fi sa luam in considerare trei arestari in cadrul a ceea ce autoritatile au numit organizatia criminala M00P. Departamentul Metropolitan pentru Crime Online din

Anglia si Biroul National de Investigatii din Finlanda au cooperat pentru arestarea a trei oameni, doi englezi, unul de 63 ani si unul de 28 precum si a unui finlandez de 19 ani, banuiti ca operau o retea botnet construita din PC-urile pe care le infectasera in prealabil folosindu-se de virusi creatie proprie. Autoritatile iau in considerare posibilitatea ca reteaua M00P sa nu se limiteze la cei trei si incearca sa-i identifice pe toti cei implicati pentru a-i acuza oficial.

Cei trei sunt acuzati ca au creat Troianul cunoscut ca Stinx, Breplibot, sau Rykanos si ca, folosindu-se de acesta pentru a infecta in special PC-urile companiilor, au creat o retea zombie (botnet) de computere pe care le controlau prin Internet Relay Chat, un protocol folosit in instant messaging.

“Cei trei arestati sunt suspectati ca incercau sa lanseze viermi bot care sa exploateze computerele deja infectate cu Zotob sau Rbot pentru a prelua controlul asupra acestora. Organizatiile online duc o adevarata lupta pentru controlul asupra zombilor. Cauta relete botnet si preiau controlul pentru ca este o sursa inestimabila pentru ei. Gruparea OX90 care a creat Zotob sunt, in acest sens, rivali cu cei de la M00P”, a declarat Graham Cluley, consultant Sophos.

Daca vor fi gasiti vinovati, acuzatii risca sa petreaca sase luni in spatele gratiilor si sa plateasca o amenda de 5.000 de lire sterline

Link to comment
Share on other sites

da , dar vezi ca hackingul e din 1800 si ceva din cate stiu eu , cik a aparut odata cu aparitia telefonului, doar ca se numea phreaking, si phreakingul era in floare prin anii '80 ;) , deci daca s'ar fi apucat de phreaking, tot mai stia ceva , iar daca a dat de internet si implicit de hacking , prin '95 , tot era destul sa faca ceva, - parerea mea :|

Link to comment
Share on other sites

Cum si c??nd a aparut Internetul ?

Reteaua Internet a aparut la mijlocul anilor '60 ca un proiect de conectare a retelei Departamentului Apararii Statelor Unite (A.R.P.A.net )

Principiul consta ?Žn interconectarea mijloacelor informatice si arterelor locale ?Žntr-o retea comuna, astfel ?Žnc??t distrugerea unor noduri sa nu afecteze functionarea, si indiferent care ar fi expeditorul sau destinatarul, informatia sa-si gaseasca drumul .

Acest proiect a evoluat ?Žn timp, devenind ?Žn anii '80 INTERNET-ul de astazi. Adoptata treptat de institute si organizatii "reteaua retelelor" a cucerit azi ?Žntreaga lume.

In 94` a aparut in Romania...dat fiind faptul ca tataie nu era roman...cred ca a avut destul timps a se acomodeze cu hackingul.Se invatza repede....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...